אבא בעוד 3 חודשים

Miarol

New member
אבא בעוד 3 חודשים

שלום פורום "להיות הורים". אני כותב פה בפעם הראשונה והשאלה שלי היא: האם אתם יכולים ליאץ לי אל ספרים ו/או אתרים ברשת, שיאזרו לי ולאישתי ללמוד אל איך, כמה, למה ומה לעשות לאחר הלידה עם הבן שלנו. אנחנו כרגע בתחילת החודש השישי ואמרנו שהגיע הרגע לחפס מידע וטיפים בנוגעה לגידול הבן. בתודה מראש.

hirshfe

New member
המלצות

ספר? אישתי רצה וקנתה מילוני ספרים, כולם מעלים אבק למה? כי הורות זה אינסטינקט - מה שנכון למיליון ילדים לא יהיה נכון לילד שלך. גם כי לכל אחד מאיתנו יש דרך להסתכל על חיים, אותה הוא משריש לילדיו. אתרים, כל פורום כמו זה, או כמו הורים לתינוקות יטייב

orenbarkai

New member
הגזמת!

יש את המדריך הישראלי להריון ולידה ומדריך לגידול ילדים. אני ואשתי קראנו מספר פעמים וזה בהחלט עוזר. הורות זה ממש לא רק אינסטינקט. תדבר עם חברים שילדו, עם ההורים שלך (תתפלא מה זה עושה לקשר) ועם אשתך על דברים שתרצו לעשות. זה די חשוב לגבש הבנות בקשר לגידול (פחות רלוונטי בהתחלה, יותר רלוונטי משנה שניה ואילך)

hirshfe

New member
לא מצאתי שום ספר שמצא חן בעייני

לשמוע דעות של אחרים חברים, בני משחפה ואפילו זרים באינטרנט כן! אבל ספר - עוד לא מצאתי את זה שהתחברתי עליו

schlomitsmile

Member
מנהל
ואני, כהרגלי, באמצע... האינסטינקט, או תחושת הבטן, או ההקשבה לילד ולעצמנו, או איך שנקרא לזה, הוא גם לדעתי העיקר. מצד שני, תמיד טוב ללמוד גם מאחרים, ויש מה. אלא שבגלל הסכנה להיות מוסחים מהעיקר בהתחלה, כשאנחנו עדיין לא מחוברים להורה שבתוכנו, עדיין חסרי בטחון ועלולים להיות מוטים ומושפעים מכל אחד עם בטחון עצמי, נראה לי רצוי להתחיל את הקריאה וכו', בשלב קצת יותר מאוחר, אחרי שפיתחנו כבר גישה וידע משל עצמנו. יוצאים מכלל זה, עניינים מעשיים, כמו למשל- אם האם רוצה להניק וזה לא עובד, או דברים מסוג זה. אבל אם אתה מבקש המלצה, אמליץ על ספר ידוע, למרות שאני לא חותמת על כל מילה בו- "עקרון הרצף".

schlomitsmile

Member
מנהל
והנהקישור שמספר קצת על הספר והעקרון כאמור- אני ממליצה לקרוא, בלי לאבד כמובן את העין הבקורתית

hag70

New member
מבחינתי צריך כל כך הרבה עין ביקורת

ביקורתית בקריאת הספר הזה שהוא ממש no no רציני. זו כמובן דעתי האישית(ומודה שלא קראתי את כלו).

חנול

New member
בהחלט ממליצה לקרוא.

ישנם לא מעט ספרי היריון. לא רוצה להמליץ על אחד ספציפי כי קשה להחליט, וממילא חשוב יותר שתקנו ספר שמרגיש לכם מתאים. ישנם ספרים מומלצים מאד, שמפאת "הלוק "האנכרוניסטי לא קנינו, כי הרגשנו שלא יתחשק לנו בכלל לקרוא אותו, ישנם ספרים "חדשים" יותר עם תמונות, ואובר אול פילינג מאד חיובי. גשו לחנות ספרים, תסתכלו על כולם, תראו אם הספר מעניין אתכם- ממש כמו בבחירת ספר קריאה (הרי תצטרכו לשבת ולקרוא לא?). די מהר תראו איזה ספרים נראים לכם נחמדים, משרים אוירה טובה ולא מפחידים (גם שיקול חשוב). מעבר לקריאת ספר (שמתאים יותר ונותן יותר מידע לגבי ההיריון לדעתי) חשוב ללכת לקורס הכנה ללידה, שממש מכין ללידה. לגבי הכנה לאח"כ- זה כבר קשה וספק אם איזה ספר יעזור בזה. יש תק' הסתגלות שאין בה בכלל זמן לקרוא ספרים.. מה שכן, יש את הספר הכחול (האנציקלופדיה), שכחתי את שמו, אבל הוא עבה ויקר ומכירה אותו כל מוכרת מצויה בסטימצקי , ויש בו ידע מצוין, תמציתי ועדכני. בעיקר יש בו את כל תיאורי הבעיות הגופניותה אופייניות- החל מגזים, ועד דלקת אוזניים או פציעה. כשיש תינוק כ"כ קטן נוטים לראות בכל שטות מחלה ממארת. הספר הזה עושה סדר בסימניםה שונים ומרגיע באופן כללי. כמובן שאין תחליף לרופא, אבל במידה ומתגלה איזשהוא סימפטום שמטריד אתכם, הספר הזה הוא אחלה "עזרה ראשונה נפשית" (רק אם אתם לא היפוכונדרים שנוטים לראות בכל עקיצה את מחלת הדנגה...). מזל טוב ובהצלחה. שיהיה היריון קל ומשעמם.

sindra

New member
שלום Miarol

אני אב לשני ילדים, בת ובן. יש לי כמה המלצות לספרים שאולי יוכלו לדבר אליך: 1. ההמלצה הראשונה אולי תיראה מוזרה, אבל זה ספר שחיבר אותי לחוויית הילדות שלי עצמי, ולדעתי זה מסדרון שחשוב לעבור בו בדרך בדרך להורות: הדרמה של הילד המחונן, מאת אליס מילר. 2. "עקרון הרצף" - פתח לי אפיקי מחשבה והעקרון, כעקרון מנחה, הדהד לי נכון. חשוב לזכור שזה עקרון, ואופן יישומו הוא שאלה אישית מאוד שמושפעת מגורמים רבים. 3. שני ספרים פרקטיים (באנגלית) בסגנון של How to מאת ד"ר הארווי קארפ: The Happiest Baby on the Block - חלק גדול מהספר מוקדש לטכניקת הרגעה של התינוק המורכבת מחמישה אלמנטים מצטברים. The Happiest Toddler on the Block - חלק גדול מהספר מוקדש לתקשורת אפקטיבית עם הפעוט. מאחל לך הורות מפרה.

אום נטע

New member
I also recommend Karp's books

His method worked really well for us. 'The happiest baby on the block' you'll have to read before the baby is born. It is only effective for the first 3-4 months of the baby's life. Good luck with everything! x

למעלה