אבא בדרך

• פותח הנושא o28o
  • פורסם בתאריך

o28o

New member
אבא בדרך

שלום לכולם , התלבטתי אם לכתוב פה או בפורום שכן ,נקווה שיצא בסדר, העניין הוא כזה ,אשתי בחודש השני ומדובר בהיריון מתוכנן וראשון עכשיו ,לגבי המתוכנן ... רצינו והחלטנו על זה מתוך מקום שהרגשנו שכבר לא בריא לדחות יותר מדיי זמן והרגשנו שאם נחכה עד שימלאו כל התנאים הסביבתים ובעברית כסף.. אזי זה יהיה רק בעוד כמה שנים וגם אז אולי . ז"א מעמדנו הכלכלי דל ורעוע -כלומר סטודנטים וגם אחרי זה לא צפוי זינוק בהכנסה ואנחנו לא רואים איך ישתנה הדבר ככה שההיריון כן מתוכנן אבל יש ספקות . בקיצור אחד הדברים שמטרידים אותי יותר מכל זה להיות אבא ואני מחפש את המילה הנכונה , חסר אונים כזה ,שלא מסוגל לספק צרכים של ילדיו ולפני שאני מקבל תגובות צפויות על כמה הצרכים הם נפשיים וכמה שילד יכול להנות מטיול בגינה ולשחק עם צעצוע ישן במקום חדש וכו' תחשבו רגע על מה שאני אומר ,הדימוי העצמי שלנו כגברים לפי כל המחקרים מבוסס הרבה על היותנו מפרנסים , אז איך אמור להרגיש אבא שהפרנסה היא לא הצד החזק שלו - וגם לא של האמא . פיתרון אחד הוא פשוט לעבוד יותר - ולהביא משכורת נורמלית - להיות "עבד" ולא לראות את הילדים - את זה אני פסלתי ממזמן אפשרות שניה היא להיות פרימדונה - לעבוד עד 17:00 להרווויח מעט ולאמר לילד אין לנו כסף ל___ כי אבא לא עובד כמו כל האבות האחרים הפרייאירים. שעובדים קשה מדיי . אשמח לתגובות שלכם .

o28o

New member
הבהרה

לגבי2 האופציות האחרונות הכוונה היא כזו: להיות עבד לעבוד עד 20:00 ולהביא 6-7. האופציה השניה לעבוד עד 17:00 להביא 5 להביא....

ronnm

New member
ברוך הבא למועדון

אני מצטער להיות צפוי כמו שאמרת, אבל רוב הדאגה שלך היא לחינם בשנים הראשונות של הילדים/תינוקות הם באמת צריכים ממש מעט יעברו 4-5 שנים עד שתצטרך להסביר לילד למה אתה לא קונה לו משהו מסויים אם לתת עדות בגוף ראשון הילד שלי (בן שנה וחצי) בכל רגע נתון יעדיף להרעיש עם כף וסיר / מקל וקופסא/ סלולרי ורצפה מאשר כל צעצוע מתוחכם ומתחכם הרבה יותר חשוב שתהיה עם הילד מאשר שתקנה לילד אצלנו, אף שיש לנו אמצעים, לא קונים לו כמעט כלום, בעיקר כי אנחנו לא מרגישים צורך, וגם כי הרבה אנחנו מקבלים מחברים ומשפחה ביננו לבים החברים והמשפחה בכל רגע נתון יש ילד בכל שלב התפתחותי, אז פשוט מעבירים צעצועים ובגדים מאחד לשני - זה חכם גם צרכנית, וגם אקולוגית אני לא מתיימר איך אמור להרגיש אבא כזה או אחר אבל מהיום שהוא נולד ועד היום, אני מרגיש שאני הכי נותן לו כשאנחנו יחד, אם זה קוראים ספר, רואים טלויזיה, מטיילים בפארק, או משתוללים בבית מקווה שעזרתי

גרי רשף

New member
מסכים בהסתייגות

יש לא מעט הוצאות שמכבידות על התקציב וגם קשה לעבוד שעות נוספות בלי חשבון, *אבל* לגבי כל השאר בהחלט מסכים: אפשר להשיג כמעט הכל משומש מחברים בלי להתבייש ולהעביר הלאה. כך גם אנחנו נהגנו. אני משער שאשתך אינה שופטת אותך לפי משכורתך, וכך ראוי שגם ילדיך ינהגו כלפיך. איך? טוב, זו שאלה של חינוך ואינני מתיימר להיות מומחה בנושא, וכדי להסיר דאגה מליבך- גם אם תהיה מיליונר הם יגידו לך בסוף ש"אתה אבא פויה"..

schlomitsmile

Member
מנהל
שיהיה במזל-טוב ../images/Emo13.gif../images/Emo48.gif לפי דבריך, גם לדעתך עיקר הבעיה במשכורת הנמוכה הוא הקושי לאגו הגברי שלך. בתור הורים אנחנו לומדים (בשאיפה ../images/Emo13.gif) לוותר על כלמיני משאות מיותרים, כגון אגו, נאמנות לתיאוריות חינוכיות ועוד. לעניות דעתי, אם תתמקד באושרו/ה של הילד/ה וברווחתו/ה, גם לך יהיה קל יותר ../images/Emo13.gif

o28o

New member
אכן ה-אגו הגברי

דמות האב היא המטרידה אותי שהרי אני ___ ____ ____ ___ ___ ולא כך אב אידאילי בעיני ואני מדגיש בעיני צריך להיות . ומצד שני זה אני . בכל מקרה תודה על ההתייחסות , אני אצטרך להתמודד עם האגו איכשהו - כנראה לנפץ אץ מה שידוע לי ואני מאמין על איך צריך להיות אבא.

Master Stav

New member
רק על עצמי דיעתי לדבר .....

כול חיי אני עוסק בשיווק עם נטייה למיתוג תמיד הבאתי משכורות מכובדות הבייתה אבל ...מעולם לא הייתי עבד של כלום כלומר הייתה לי תמיד ההבנה שאני שומר על עצמי בשביל ילדי ....קרי לוקח למוסדות החינוך ... מחזיר וכדומה .... מצד שני אני טיפוס של יזם ...אני תמיד מוצתא איך להביא עוד כמה לירות הבייתךה , ממש בימים אלו אני בונה עם חבר עסק לבניית גרילים מותאמים אישית ויש לי עסק קטן של צמידי עור עם אותיות יפניות מכירה דרך אי בי ..... איך אומרים מסתדרים ....ממליץ לך קצת לצאת מהקופסא ...ולחשוב במהאתה טוב ....ואת זה לדחוף קדימה גם בפאן הכלכלי ....אם תרצה עזרה או לשחלוחח עם מישהו ....אני מוכן לעזור .... בברכת ברך הבא לפורום שלנו .... סתיו

מחשבות

New member
פעם הייתי עובד של מערכת החינוך והייתי הכי

מאוחר בבית בשעה 14:30. הייתי בלי ילדים והייתי פנוי מאוד. היום אני עובד עד 16:00, בצהריים בבית ומטפל ב-3 בנות ומרוויח לא רע. זה לא תמיד קיצונות כזו או כזו. גם לעבודה עד 18:00 מתרגלים וזה לא אומר שהילדים מסכנים.

MrCheff

New member
מזל טוב ועונה

אני עובד בהייטק ועדיין אני בבית בד"כ בין 17:30 ל-18:00. לפעמים אפילו לפני 17:00. זה לא מתבטא בשכר שלי ואני מרויח בדיוק כמו מישהו שעובד עד 19:30-20:00 ההבדל הוא שאני מגיע לעבודה לא יאוחר מ-8:00 בבוקר ולכן אחרי 9 שעות אני בחוץ
כך סיכמתי מראש עם המעסיק שלי ואין להם בעיה עם זה

חנול

New member
נשמע גאוני!

בעלי מחפש כבר כמעט שנה כמו שאתה מתאר. הוא עו"ד שמתמחה בתחום ההיטק, ומנסה לעשות מעבר מלהיות עו"ד במשרד עו"ד שנותן שירות לחברות הייטק, להיות עו"ד "אין האוס", וממש לא הולך. יש לך עצות איך למצוא משרה מתאימה ולבצע את הצעד?

MrCheff

New member
הייתי ממליץ לו

לשלוח קורות חיים לתעשיה אוירית (בלוד). אמנם מרויחים שם קצת פחות, אבל עובדים רק עד 16:00. יש הסעות וארוחת צהריים

Master Stav

New member
צר לי להיות מי שיוציא את הרוח מהמיפרשים

נושא האאוטסורסינג היום נימצא נוכח המצב הכלכלי במגמת דעיכה ..... ובמיוחד בכל האזורים המרוחקם ממדינת תל אביב ....

MrCheff

New member
הכל בדעיכה ../images/Emo10.gif

היום פיטרו עוד 12 איש אצלנו סה"כ בקצת פחות מחצי שנה... 85 איש (50% מהחברה)

יוסף בא

New member
אל תדאג זה עובר

אשתי סטודנטית ואני מרוויח 4 בחודש עם שני ילדים ותאמין לי שלא רע להם בכלל ואני גם עובד ערבים בקיצור לילד ראשון אני לא חושב שצריך שיקול כלכלי הבאים כבר יותר

היי

לגבי הכסף - זה אכן מפחיד ומלחיץ, אבל אם זה אומר לעבוד עד 17:00 ולהביא חמש או לעבוד עד 20:00 ולהביא שש-שבע, אז זה לא שווה. בשביל עוד 1000 שקל לא משתלם לקבור את עצמך בעבודה ולא לראות את הילד. מילא אם זה היה מוסיף עוד כמה אלפים. לעבוד עד חמש זה לא פרימדונה בכלל, זה מאד קשה, במיוחד אם אתה מתחיל מוקדם בבוקר. זה אומר שאת רוב היום אתה מבלה בעבודה. יכול גם לקרות מצב שאחרי שהילד שלך יוולד, פתאום סדר העדיפויות שלך ישתנה ופתאום העבודה תעניין אותך פחות. לגבי החוסר אונים - יש מצבים של חוסר אונים בחיים, וצריך לראות איך לומדים מהם. אפשר גם להיות אבא לא חסר אונים, ע"י זה שתתחיל קצת לעשות שיעורי בית מראש, לגבי איך זה לגדל תינוק. תקרא, תתעניין, תלך לקורס הכנה ללידה, תעשה סטאז' על תינוקות של אחרים (תחזיק אותם, תשחק אתם, תעשה בייביסיטר), זה עוזר המון אחר כך עם הילד שלך. בעיקר גורם לך לא לפחד להחזיק אותו כשהוא רק נולד. לגדל ילד זה תהליך של למידה בלתי פוסקת, וגם אם תהיה קלולס בהתחלה זה עדיין בסדר. עם הזמן לומדים. והכי חשוב - להגיע לאבהות עם המון גישה חיובית

למעלה