אבא אבן ז"ל

yoavl1

New member
אבא אבן ז"ל

הערב נפטר מי שהיה מראשי מפא"י,המערך ומפלגת העבודה, שר החוץ ןסגן ראש הממשלה לשעבר, אבא אבן ז"ל. אבא אבן נולד ב-2.2.1915 בקייפטאון שבדרום אפריקה. הוא למד בבית ספר סנט-אולאף שבלונדון ובקולג´ קווינס קיימברידג´. עד שעלה לארץ בגיל 25 (1940). כבר בתור סטודנט הוא כיהן כנשיא האגודה הציונית והיה חבר בהנהלת הסדרות ציוני בריטניה. עוד כיהן בתפקידים: - ממלא-מקום המזכיר המדיני של הסוכנות היהודית בלונדון (1938). - מורה ועמית מחקר בספרות המזרח בפמברוק-קולג´, קמבריג´ (1938). - עם פרוץ מלחה"ע ה- II התנדב לצבא הבריטי. - ב- 1940 סופח לחיל המודיעין. - במאי 1940 סיים קורס קצינים. - בשנים 1945-1941 שירת כקצין מודיעין. - ב- 1942 מונה לקצין קישור בין המודיעין הבריטי לבין הסוכנות היהודית לפעולות מיוחדות. - בשנים 1947-1944 לימד במרכז מזרח-תיכוני ללימודים ערביים בירושלים. - בשנת 1946 הצטרף למחלקה המדינית של הסוכנות היהודית, במחלקת ההסברה של הסוכנות בלונדון. - חבר משלחת הסוכנות היהודית ליד האומות המאוחדות (1947). קצין קישור מטעם הסוכנות לוועדת UNSCOP. - נציג ישראל באו"ם,1959-1948. - שגריר ישראל בארה"ב,1959-1950. - נשיא "מכון וייצמן",1966-1958. הוא היה חבר בכנסות 4,5 (מפא"י) 6 (המערך ובאמצע זה הפך לעבודה) 7,8,9,10,11 (העבודה) בכנסת התשעית: חבר בוועדת החוץ והבטחון; בכנסת העשירית: חבר בוועדת החוץ והבטחון; בכנסת האחת עשרה: יושב ראש ועדת החוץ והבטחון בכנסת הרביעית: בממשלה ה-9: עד 3/8/1960, שר בלי תיק בממשלה ה-9: מה-3/8/1960 שר החינוך והתרבות בכנסת החמישית: בממשלה ה-10: שר החינוך והתרבות בממשלה ה-11: סגן ראש הממשלה בממשלה ה-12: סגן ראש הממשלה בכנסת השישית: בממשלה ה-13: שר החוץ בממשלה ה-14: שר החוץ בכנסת השביעית: בממשלה ה-15: שר החוץ בכנסת השמינית: בממשלה ה-16: שר החוץ בעוד כחודשיים היה אמור להיות בן 88. מאבות העבודה.מאבות המדינה. דמות למופת. יהי זכרו ברוך.

Moledet972

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo104.gif../images/Emo16.gifיהי זכרו ברוך../images/Emo16.gif../images/Emo104.gif

- מישהו יודע מה היו דעותיו הפוליטיות בתקופה האחרונה?

EverMan

New member
מפא"י היה ומפא"י נשאר

יהי זכרו ברוך. אדם גדול , אדם מדהים , אדם שכל כך יחסר במדינה. באמת אחרון אנשים תש"ח. יחי זכרו ברוך

Moledet972

New member
השאלה היא בנוגע לדעות בנוגע

לסכסוך הערבי-ישראלי. האם הוא מחזיק בדעות של מפא"י/המערך משנות ה-60/70/80, או שהוא הלך שמאלה כמו חלק גדול מהשמאל?

EverMan

New member
אותם דעות של המערך

שתמיד היו. הן לא השתנו. משנות ה20 לשנות ה2000. הדעות הן אותם דעות.

Moledet972

New member
אתה בטוח שהדעות של מפלגתך

בעניין נושאים מדיניים לא השתנו במשך 80 השנים האחרונות? אני זוכר שהייתה התנגדות נמרצת להחזרת חלק כלשהו של יש"ע... ואני אף זוכר את התמיכה החזקה שהייתה בעבודה להתיישבות בבקעת הירדן למשל...

EverMan

New member
כן , הייתה

הדעות נשארו אותם דעות ,אבל העובדות השתנו. אבל הלך הרוח נשארה. שהיה נראה שאפשרי - סבבה. שראו שבלתי אפשרי - אז לא. אבל זה בבקשה תעשה בשרשור אחר , לא בשרשור זיכרון.

yoavl1

New member
סרגיי

אני כתבתי את הדברים עליו, כדי לכבד את זכרו בדרך האפשרית היחידה מצידי. עזבו שרשור פוליטי. עזבו.

La Gamba

New member
מה זה משנה? מה הקשר?

למה אתה חייב לערבב פוליטיקה בכל דבר? אני בטוח שזהו בין הפורומים היחידים שאין בו אוף טופיק! בסה"כ שרשור לזכרו של אבא אבן. בבקשה אל תגיב לי כאן, אני מצטער שזה היה תוקפני. אני לא רוצה שהשרשור הזה יעבור לפוליטיקה כל כך מהר.

yoavl1

New member
אוי, אתה מסריח כל כך!

זה מה שמעניין אותך? תתקשר לבן שלו, ותשאל האם לאחרונה דעותיו נטו ימינה... תפסיק עם החרא הזה.

למעלה