אאוט~

אאוט~

סתם רציתי לפרוק. לא יודעת למה בחרתי לעשות את זה פה.
יש לי חבר, ממוצא רוסי. אנחנו ביחד כבר שלוש שנים, הקשר נהדר, האהבה פורחת.
לי אין שום קשר לרוסיה... נולדתי להורים צברים שנולדו להורים צברים...

לחבר שלי יש חבר טוב וידידה... שניהם עולים מרוסיה גם כן.
הידידה הזאת אף פעם לא באה לי בטוב. אולי אני פשוט "החברה האובססיבית"... ואולי פשוט אני לא מרגישה בנוח עם המחשבה שהוא בקשר הדוק כל כך עם האקסית שלו...

קיצר, היא כל הזמן שולחת לו בדיחות וסרטונים ושטויות ברוסית, והוא שולח לה בחזרה...

אז חוץ מזה שאני לא מחבבת אותה, בלשון המעטה, זה גורם לי להרגיש ממש אאוט...
אני החברה, והוא מרוכז בקבוצה שלו, עם הבדיחות הפרטיות שלהם ברוסית.

אתם יכולים להגיד שלא משנה המוצא, ושלכל קבוצה יש בדיחות פרטיות משלה... וכן, גם לי יש הרבה חברות, ויש לנו הרבה בדיחות פרטיות בינינו... אבל זה אחרת כשהם בנוכחותכם מתבדחים וצוחקים בשפה שאתם לא מכירים, ולא מבינים. בעיקר כשזאת האקסית.
זה רק גורם לי להבין עד כמה ההבדל בין המוצא שלו ושלי צורם... אני מרגישה כל כך לא קשורה.

אתם יכולים להגיד "מה הבעיה? תלמדי רוסית". ועל זה יש לי כמה דברים לומר. קודם כל, זה נורא קל לזרוק סתם משפטים לאוויר. ודבר שני, אני כן לומדת רוסית, יש לי כבר אוצר מילים ממש מרשים, אבל בהחלט לא אוצר מילים שאתה מסוגל לקרוא ולהבין בדיחות ושטויות באינטרנט.

זהו.
אתם לא חייבים להגיב... בעיקר לא תגובות נאצה...
סתם הייתי צריכה מקום לכתוב בו את זה.

תמשיכו לכייף~

Helio

New member
שפה זה מפתח לחוויות חדשות. בחור ישראלי

אחד לפעמים שואל אותנו כל מני שאלות על רוסית - הוא לומד את השפה משהו כמו 3-4 חודשים אם אני לא טועה. אנחנו עוזרים לו ומעודדים.

אם את מושפלט מ"חברות" כזו- אז אולי זה זמן לדבר על זה ואף להעריך מחדש את היחסים שלכם. זה בלי שום קשר לשום שפה.

בהצלחה!

Helio

New member
איפה אני דיברתי על בחורים? אולי זה היה אלי?:-

am i am

New member
אני חושב שאין לך סיבה להרגיש לא קשורה

ואני חושב שיש כאן עניין אחר. מה שמפריע לך זה לא הבדלי תרבות ושפה, אלא זה שיש לו ידידה שלה ולך אין שום כימיה והיא לא "באה לך בטוב".
אז כמו בכל קשר, את יכולה לבחור את החבר שלך, אבל את לא יכולה גם לבחור את חבריו וידידותיו. אבל אני חושב שאם את אוהבת אותו והוא אותך אז זה הדבר העיקרי שחשוב.

וברוכה הבאה לפורום, מקווה שתשארי איתנו

beatman

Member
בהחלט בעייתי קשר כזה

זה גם מסביר את העובדה למה חבר שלך וידידיו מתוייגים אוטומטית "רוסים" לעומת אנשים אחרים שהיו דוברים עברית כל הזמן ומרכז חייהם לא היה סביב הבידור הרוסי. - לתשובת לבך אלי.

TaL53

New member
את צודקת ב-100%

אני מאוד נגד אנשים שמדברים ליד אנשים אחרים בשפה שהם לא מבינים, זה מגעיל ומראה על חוסר התחשבות. בוודאי שלכל אחד יש את החברים שלו והבדיחות הפרטיות שלו אבל אם מישהו לא דובר את השפה אפשר לפחות להסביר לו בעברית (לגבי אם בסוף תחשבי שזה מצחיק או לא זה כבר עניין אחר).

כל הסיפור זה קודם כל זלזול בך.

Astroo

New member
רק בישראל

לשים רגליים על המושב באוטובוס, לדבר בקולי קולות בסלולרי, לזרוק זבל ברחוב, לגרד בביצים ברחוב, לצחוק על מוצאם של אחרים לא נחשב למגעיל, אבל לדבר בשפת אמך על יד אנשים אחרים נחשב למגעיל.

TaL53

New member
לא, זה רק אצלך.

בדיוק כמו שכל נושא אצלך מתחיל ומסתיים ב"רק בישראל כולם לא בסדר חוץ ממני".

למעלה