אאוטיניג

Master Stav

New member
אאוטיניג

בעיקבות חשיפת שמו של גיל אריאלי בכתבה בידיעות אחרונות נשמעה פה טענה שמדובר באאוטיניג .... האם האאוטיניג הינו כלי או שמדובר במשהו שהקהילה הזו תקיא מתוכה ? האם האאוטיניג הינו משהו כל כך חמור שהוא מהווה את נשק יום הדין ? האם מותר לעשות אאוטיניג מבחינת המטרה מקדשת את האמצעים ? האם אין זה מין הראוי שהדבר יעשה לפוגענים ? ובאיזה צורה חשיפה תחשב לאאוטיניג ....? מי מחליט מתי אאוטיניג הינו משהו ראוי ומתי לא ?

gidionline80

New member
אוטינג

זה סוג של אונס כי דרושה לו הסכמת הנחשף. אני חושב במקרה של אריאלי שהוחרם מכל מסגרת כמעט שדמו בעצם הותר, מעבר לזה שזה נעשה בעקבות הכתבה במוסף הנפוץ במדינה . לפני זמן קצר נחשד חבר קהילה באינוס ואף נעצר אך לא נחשף ובצדק (צוין גילו ומקצועו בעיתון עד כמה שידוע לי) . כל מה שחושף את זהותו של אדם ללא רשותו זה אוטינג גילו מקצועו מקום מגוריו תאריך לידה שמו ילדיו פרטים מזהים במראה וכו. כבר דובר רבות שאין לאיש זכות להיות מוציא לפועל מטעם חברים חברות קהילה וכד כך שנראה לי בזוי לחשוף אדם כ"עונש". אגב כל אחד פגיע לחשיפה ברמות שונות כבר שמעתי על מניעת קשר עם ילדים על רקע בדסמ , והתנכלויות לעובדים על הרקע הזה ויש כאלה שזה לא יכול לפגוע בהם כלל. זה לא משנה אם הם בארון או מחוצה לו. יש להחרים, להרחיק ולהוקיע מי שחושף אדם ללא רשותו בעיקר עם זה נעשה בכוונה ברורה ועיקבית גם אם לכאורה אותו אדם פגע בו בחבריו וכו.

Dan_Kap_

Active member
אנחנו מדברים על אותו אדם../images/Emo35.gif

על אותו אדם שפעמיים קילר אנשים מתחת לגיל 18? על אותו אדם שקילר קטינה? על אותו אדם שמבודד מקשר עם אנשים שאינם חברי ה"מסדר"? על אותו אדם שמזלזל בבטיחות הפיזית והנפשית של הנשלטים שלו? על אותו אדם שמפעיל מניפולציות ושקרים כדי לקבל הסכמה? ואם דמו נשפך רק מכתיבה על מעשים שאינם בגדר SSC, מה תאמר לגבי המעשים שלו ועל דמם של הנשלטים שלו? על פי הקריטריונים שפרסמת כאן, האם יש איזשהו מקרה שבו לדעתך העיתונות יכולה לפרסם את שמו של אדם שנחשד בעבירות

gidionline80

New member
עיתונות לחוד

תלונה רשמית לחוד . כל עוד יש תלונה רשמית ולא הוצא צו איסור פרסום והשם פורסם בעתון אין מה לדבר על אאוטינג. אני מדבר על התנהלות בינינו כשלא הוגשה שום תלונה וגם אם הוגשה כזו ולא פורסם שם בעתון, אין לחשוף כל עוד לא הוגש כתב אישום והאיש נמצא אשם. על הפרשה אגיב לאחר ההליך המשפטי . וגם אם כל מה שאמרת עליו נכון לכאורה אין לך או לאיש זכות לפגוע בו על ידי אאוטינג במידה והעיתון לא היה מפרסם את שמו כל עוד ההליך המשפטי לא מוצה. כמנהל פורום/אתר, מנהל או בעל מועדון, מפיק מסיבה/ארוע אתה יכול להרחיק לחסום להחרים אבל לא אאוטינג.

Dan_Kap_

Active member
אז על איזה אאוטינג אתה מדבר?

הרי במשך שנים, כל מה שנכתב על "מאסטר אור" ומעלליו בכל מקום נכתב מתוך שמירה על אי חשיפה של האדם שמאחורי הכינוי. בעיני, כשנכתב על מישהו כמתעלל או מנצל - יש צורך באיזון בין אותה חזקת חפות שאתה מדבר לבין הצורך להגן על עוד אנשים מאותו/ה שולט/ת פוגעניים. אני חושב שמרבית האתרים בתחום מצאו את האיזון הזה. לגבי הדיון בחזקת חפות - אני מציע להבחין בין עבירות פליליות (כגון בעילה ומעשה אסור בקטינה) ועבירות אזרחיות (הונאה וניצול, התחזות למטפל) לבין הנורמות לש עולם הבדסמ. בבדסמ אנחנו מציבים רף קצת יותר גבוה מאשר דרישות המחוקק, כך שייתכנו מעשים שאינם עבירה על החוק הישראלי - בעוד שיש בהם חריגה מנורמות בסיסיות וברורות:
בטיחות פיזית ונפשית של השותפים אני חושב שכל מי שקראו את הראיונות עם השותפות של גיל אריאלי יכולים להגיע למסקנה פשוטה - במחבן התוצאה יש כאן פגיעות קשות בבטיחות הפיזית והנפשית של השותפים שלו. בין אם אנחנו מדברים על סשן חיתוך שמסתיים בזיהום, בין אם אנחנו מדברים על אנשים שהוא החליט שעברו התעללות בילדותם ובין אם אנחנו מדברים על התחושות שלהם עם עצמם לאחר סיום מערכת היחסים.
הסכמה הדדית מודעת כל מי שקורא משפטים כמו "הוא אמר לי שאני מבזה את מילת הבטיחות, אז הפסקתי להשתמש בה" או תיאורים של מעשים כמו כיצד הוא תמרן את שפחותיו לעשות פירסינג בפטמות או על סשן החיתוך ברור שלגיל אריאלי יש תפישה אחרת לגמרי של מה משמעות ההסכמה. אני מציע לך לחפש בכמה בלוגים דוגמאות של "תכנות" אנשים ותבין עד כמה המונח "אבל הכל נעשה בהסכמה" ריק מתוכן. קראנו לא מעט בבלוגים של אנשים שיצאו מ"מסדר האור" על הפגיעות, על הנזק, על הזלזול בצרכים הפיזיים והנפשיים שלהם. מתי לדעתך ניתן לכתוב על כל אלו? האם אתה מצפה מהם ומאיתנו לשתוק עד שמישהו מהם יאזור את הכוחות והמשאבים כדי להגין תביעה אזרחית נגדו (תהליך שלוקח שנה-שנתיים ולעיתים יותר)? האם אתה מצפה מהם ומאיתנו להמתין עד שינתן פסק דין בנושא (תהליך שלוקח עוד כשנה-שנתיים)? אולי נמתין עד שיהיה פסק דין חלוט, לאחר כל הערעורים? אני מזכיר לך מקרה אחר שהיה בעבר, שבו מישהי הגישה תלונה על אונס במסווה של בדסמ, שבו לכל מי ששמע את העובדות היה ברור שהיה שם מקרה של אי עצירה במילת ביטחון. המשטרה העבירה לפרקליטות המלצה להעמיד לדין - ועדיין הפרקליטותהחליטה שלא להגיש כתב אישום.
איך אתה מציע לקהילה לפעול כאשר ישנו אדם החורג/ת מנורמות בסיסיות אלו באופן עקבי ופוגע במספר אנשים באותו דפוס
איפה האיזון בין ההגנה המוחלטת שאתה דורש לכבודו של אדם שדפוס של פוגענות מלווה אותו מזה ארבע שנים לבין הצורך של קהילה להגן על אנשים מפגיעה בזדו או מרשלנות

piece o f mind

New member
../images/Emo24.gif

ציטוט: "על אותו אדם שפעמיים קילר אנשים מתחת לגיל 18? על אותו אדם שקילר קטינה? על אותו אדם שמבודד מקשר עם אנשים שאינם חברי ה"מסדר"? על אותו אדם שמזלזל בבטיחות הפיזית והנפשית של הנשלטים שלו? על אותו אדם שמפעיל מניפולציות ושקרים כדי לקבל הסכמה? ואם דמו נשפך רק מכתיבה על מעשים שאינם בגדר SSC, מה תאמר לגבי המעשים שלו ועל דמם של הנשלטים שלו?" לדעתי זה לא ממש מיצה את עצמו וזה... אולי תוכל לכתוב את ההודעה המרומזת הזאת כל יום? קצת להתסיס את האווירה ..כי הרי אין לכם משהו אחר לדבר עליו. תודה מראש....

Dan_Kap_

Active member
ההודעות שלי לא מרומזות

את מוזמנת לעיין קצת אחורה, ולראות אותן מופיעות כאן שוב ושוב כשצביקה זאבי פרסם כאן את חנות המין שלו. לצערי, מאז 2003 אנחנו רואים זרם איטי וקבוע של אנשים פגועים יוצאים משם, ביניהם לא מעט שחשבו עצמם לידידיו וידידותיו הטובים ביותר של גיל אריאלי. אם יהיה לך מזל, אולי לא תביני על מה אני מדבר כלל.
בבקשה

Master Stav

New member
../images/Emo45.gif

צודק 100% ... אגב פיס אופ מינד .....כמו שזכותך לומר את דברים האם מסוגלת לכבד את זכותם של אחרים לומר דברים גם אם אלו חוזרים על עצמם מבחינת מידע קיים או אפילו סתם חוזירם על עצמם ?

אייבורי

New member
זכותו של דאן

לכתוב את דעתו כמה שרוצה וכמה פעמים. אם ההתססה אינה לרוחך את יכולה לא לפתוח את ההודעות שלו.

Nymphaea

New member
במקרה הזה

כיוון שהאאוטינג נעשה על ידי עיתון, אתם יכולים להיות סמוכים ובטוחים שנעשו בדיקות רבות לפני כן. הן לגבי נכונות הדברים שפורסמו והן לגבי יכולתו של האדם לתבוע את העיתון על הוצאת דיבה. אף עיתון לא יסכן את עצמו בצורה כזו מול תביעת דיבה גדולה שיכולה לבוא בעקבות פירסום שכזה.

אייבורי

New member
לא מדוייק

עיתונים בישראל קרובים יותר לצהובונים קשה להוכיח דיבה ויתרה מכך שעיתונים נהנהים מחסינות גבוהה יותר וגם אם זוכים מקבלים גרושים.

fox in socks

New member
יש הדל בין אוטניג

לבין חשיפה עיתונאית. להעיתון, ככלי חברתי ושחקן חשוב בדינמקיה של חברה דמוקרטית יש פריוליגיות שלאדם רגיל אין. ברור שיש בפרסום החשדות באדם מסוים פגיעה אנושה בכמה מזכויותיו, מה עוד שאם אותו אדם מתגלה כחף מפשע אזי לפגיעה אין שום הצדקה מוסרית. אבל למען זכות הציבור לדעת, ומען כיומם של בלמים ןמעזנים של חברה חופשית אפשר לבלוע את הצפררדע הזאת. אדם רגיל, לאומת זה, אל לו שיקח חרות כזאת לידיו.

Master Stav

New member
בואו נחדד

ונעזוב לרגע את גיל אריאלי ..... אאוטיניג ...משיהו עשה למשיהו מה עושים ? האם אפשר לעשות משהו ? האם רוצים לעשות משהו ? מי עושה ? איך ?

אייבורי

New member
אאוטינג

חלק מהעונג שהביא האינטרנט לעולם היה האפשרות לשחרר חלקים נסתרים באישיות של אנשים. עולם הבדס"מ הוא דוגמא לעולם שגדל על החירות הזאת, היכולת לומר אני בדס"מי למצוא שותפים או חברים בעלי רצונות ופנטזיות משותפות. הגידול הזה גדל בזכות הדיסקרטיות והיכולת של אנשים לחשוף מבלי שהעניין יתגלה במקומות העבודה או בחיים הרגילים שאופפים אותם. לשם שמירה על הדיסקרטיות הנל הוחלט כי אאוטינג אינו לגיטימי והוא בעצם כלל חברתי לעולם הוירטואלי. כמו לכל חוק חברתי יש לחוק יוצאים מהכלל וחריגים בהם החוק אינו תקף. כן יש מקומות בהם מותר ורצוי לעשות אאוטינג, אישית חושב ששמועות מאחורי הקלעים עובדות טוב יותר. צריך לזכור שאדם בניק X יכול מחר להיות בניק Y. שנית האשמות לא מבוססות בהחלט יכולות לפגוע בשם הטוב של אדם. בסופו של יום מי שמחליט אם האאוטינג ישאר כל גבי פורום או צאט הוא מנהל הפורום\צאט. מאחורי הקלעים, אין חוקים ואין כללים, רק צריך לזכור שהפצת שמועה עלולה לחזור כבומרנג תחת תביעה בבית משפט אמיתי.

gidionline80

New member
גם

למנהל פורום אסור לעשות אאוטינג כפי שאמרתי אין לחשוף אדם לא משנה מה עשה על סמך רכילות שמועות עובדות של צד אחד. אם אתה בעל אתר , מועדון , מנהל פורום , מפיק מסיבות, עורך מסיבה או ארוע בביתך אתה יכול לחסום להחרים את אותו אדם שנראה לך עשה כך וכך אבל לא לחשוף פרטים מזהים.

Master Stav

New member
מתי כן ?

בוא נאמר שבתור מנהל פורום/בעל אתר אתה ידוע שהאיש פוגעני .... החלטת להרחיקו אבל הוא חוזר בניקים אחרים ....שמות אחרים כל שכן נכנס באמצעות שיפחותיו עבדיו האם זכות הציבור לדעת ובכך להיזהר אינה גוברת על ........?

D the kid

New member
אם אני לא טועה, מה שגידי כתב

זה איפהשהו כתוב בחוקים של תפוז. לא עניין שנתון לשיקול דעת.

gidionline80

New member
כל אחד

והקוים האדומים שלו אם אתה יודע בודאות שהניק המתחזה זה הוא, אז תחסום אם נכנס עי שפחותיו שידברו עד מחר ושאיש איש ישקול מי נגד מי מה זה זכות הציבור לדעת האם הפוגע הוא איש ציבור? יש חוק במדינה ויש חוקים ברורים לגבי לשון הרע ודיבה אם אתה יודע על סמך שמועות HEAR SAY שמישהו אנס אתה תכתוב על כך עם שמו תתלונן עליו במשטרה? אם מישהו פוגע סדרתית, חרושת השמועות בקהילה שורפת אותו לאט לאט אבל בטוח אלא אם כן הוא "מאזן" עצמו בקבוצת תמיכה שנהנת ומאושרת במחיצתו אני אישית מעדיף את חופש הפרט מאשר זכות הציבור (כשמדובר באיש ציבור שמועל באמון) חוזר פעם שלישית אין לאיש זכות לקחת עצמו כיו"ר הועד למען הסביות ולחשוף זהות אחר גוברת על .....מה לא הבנתי תשתדל להשלים משפטים:)

למעלה