ֶת ישראל

ֶת ישראל

פעם ניגש אליכם מישהו ברחוב, בתור לקופה, או האורטודנט שלכם ממרפאת השיניים ושטח בפניכים: " 'אין סגולת ישראל'. תמיד דיברו על הסגולה המיוחדת של עם ישראל, אך סלח לי- אין דבר כזה, ראה את המתרחש בארץ- אפי' שמירה על הסביבה אין, כל אחד לוקח את האשפה שלו ומשליך היכן שבא לו וכו' וכו'... זה עם סגולה?!" מה הייתם עונים לעצמכם ולו על שאלה כזו?

ליחנוש 1

New member
אממ

הייתי אומרת לו שזה לא נכון..!!שאני בטוחה שיש ת'אנשים שלא אכפת להם ועושים את כול זה..אבל יש גם הרבה אנשים שלא מתנהגים ככה,הייתי מנסה להסביר לו על האנשים השונים ובסוף אומרת לו שחבל שזה מה שהוא חושב על עם ישראל..

את אומרת דברים נכונים...

אבל סה"כ כיצד זה מסביר שדווקא אנחנו עם סגולה? ומלבד זאת- אם נלך ע"פ המציאות- רוב האנשים לצערנו לא מתנהגים כשורה, ובהרבה תחומים בחיים לצערנו.. אם זה שמירה על הסביבה, עקיפה בתורים וכד', וגם בהתנגות של צניעות וכו'. המצב במדינה שלנו, גם ביחס למדינות אחרות, מאד קשה. (וזה בלי לדבר על החינוך, ועל השפל ברמת הלימודים). לכן הוא יאמר לך שאמנם חבל שזה מה שהוא חושב על עם ישראל, אך זו המציאות שהוא רואה למול עיניו.

ליחנוש 1

New member
נכון..

אני הייתי אומרת לו שעם הוא ישמור על עצמו בדברים האלה אז גם אחרים ישמרו..כי אני יודעת שיש הרבה אנשים שעושים את זה רק בגלל השפעה של המשפחה,החברים וכו..ושבכול זאת לא ישכח איזה עם אנחנו..!!

שאלה טובה

בעמ"י יש הרבה אנשים טובים אבל אני לא יודעת אם זה נובע מהיותם יהודים או מהיותם אדם. כלומר שורה תחתונה באמת שאלה טובה, עוד נקודה למחשבה.

אדם זה ישראל, לא?! ../images/Emo13.gif

למען האמת זו מחלוקת ראשונים ואחרונים ביבמות האם בכל מקרה... ואחרי התשובות של חברי הפורום עדיין נשארת בשאלה טובה? והאם העובדה שאנו עם סגולה נובע ממעשינו הטובים?

בפירוש לא!

כלכך הרבה אנשים מתנהגים בצורה נבזית בעמ"י.. העובדה הזאת נובעת מעצם הבטחת ד' לאבות.

זהו שאני סוברת

שאנחנו מיוחדים כיוון שהקב"ה בחר בנו ולא בגלל מעשינו. ואולי זה גם מה שהייתי עונה לאותו אדם אבל אני ממש לא בטוחה שזה תהיה תשובה מספיק טובה בשבילו ולכן זה עדין תחת הכותרת של שאלה טובה.

לעצמך זו תשובה מספיק טובה?

מדוע לא תסכימי עם אליה שאמר שהוא לא היה מסביר לו..?

...

האמת בגלל שכרגע זה לא אחת מהשאלות שמטרידות אותי זה מספק אותי. ויש מצב גדול שלא הייתי מסבירה לו אבל אני כן רואה חשיבות למצוא עוד תשובות לשאלה שלו ולו רק מבחינת מה שתשיב.

זה בגלל שאנחנו עם סגולה...

בס"ד עם ישראל זה או שהוא הכי למטה או שהוא הכי למעלה.... ( כנראה לצערינו שאנחנו עכשיו למטה =[ ) לונורא אבל כל יום אפשר להשתפר ובאמת עם ישראל הוא עם מדהים ואנחנו בדרך למעלה..

זו תשובה?

לדידו- את אומרת לו משהו שהוא ספק נכון ספק לא נכון, ואולי יש כאן ספק ספיקא- דשמא אף אומה אחרת כך... וממילא ספק ספיקא לקולא ואין חייבים להכיר ח"ו בכך שאנו עם סגולה. זו לא הוכחה חותכת ובצורה זו הוא לא יתחייב לקבל דבר.

אוקיי..

לקח לי זמן לחשוב על זה, אז נא להעריך.
עמ"י חי קצת יותר מ- 3500 שנה (בפסח היה היומולדת..
), זה העם הכי ותיק שנמצא כיום על הקרקע. מאז אברהם אבינו, שהקב"ה נגלה אליו והבטיח: "לך אתן את הארץ הזאת ולזרעך עד עולם". אי אפשר להתכחש להיסטוריה, עמ"י היה חי פה. תיאורים של מקומות בתנ"ך הם אמיתיים, תשאל כל ארכיאולוג, והוא יגיד לך שבאתר העתיקות ההוא מה שכתוב באמת מגשים את עצמו. מה עם כל הנבואות של הנביאים? ביחזקאל נאמר: "..כה אמר ד' אלוקים וקבצתי אתכם מן העמים ואספתי אתכם מן הארצות אשר נפוצותם בהם ונתתי לכם את אמת ישראל. ובאו שמה והסירו את כל שיקוציה ואת כל תועבותיה ממנה. ונתתי להם לב אחד ורוח חדשה אתן בקרבכם והסירותי לב האבן מבשרם ונתתי לה לב בשר" (יחזקאל י"א, י'-י"ט). האם זאת לא נבואה שמגשימה את עצמה? אז נגיד והוא אתאיסט. הוא בטח יגיד: "נו, זה לא אמיתי, אין מצב..". מה לא אמיתי?! אבא שלך וסבא שלך וסבא רבא שלך ו.... כולם למדו את הפסוקים האלו! זאת לא המצאה של השנים האחרונות! זה משהו שממש עובר מדור לדור! וכשהקב"ה אומר "אתם סגולה לי מכל העמים", זאת אמת. לכל עם יש עליות וירידות. עמ"י עבר תקופות קשות בהרבה מהתקופה הזאת, וכמו שנאמר בספר ישעיהו, לעמ"י תמיד יישאר שריד. אין מצב שעמ"י יעלם וייכחד, ודבר זה מוכיח שאנו עם סגולה. איזה עוד עם הוא עם בלתי מנוצח, שהוא קיים לעד? אין עוד עם כזה! עמ"י הוא העם הכי עתיק שנמצא בעולם, כל שאר העמים נכחדו. ואם הוא עדיין לא מאמין.. איך מלחמת העצמאות לא גמרה אותנו? איך חזרנו כמו גדולים הבייתה במלחמת יום הכיפורים? ויותר מזאת-איך חזרו כל ניצולי השואה? איך זה יכול להיות שלמרות השמדה כזאת גדולה עדיין חיים ונושמים כיום חלק מהניצולים (השאר ככבר חיים בעולם שכולו טוב..)? זה לא הגיוני. יש פה השגחה א-לוקית. השגחה שרק עם סגולה מקבל.

../images/Emo36.gif

יפה מאד... אך ראשית, אומרים שהעם הסיני חי יותר זמן מאיתנו, (איני בטוח אם גם אותו בילבל סנחריב בין האומות). ולגבי דברייך, אם אני מבין נכון- היית מנסה לשכנע אותו להאמין שרבש"ע (ע"פ מה שאומרים שהיא שיטת ריה"ל ב'כוזרי', דהיינו להסביר שהייתה קבלה במסורת אלפי שנים במעמד עצום של אנשים, ואב לא ישקר את בנו...), וממילא הוא יכיר בכך שאנו עם סגולה, בין על פי הכתוב בתורה, בנבואות, על פי דברי חז"ל וכו'. לרוב כשנכנסים לדיון כזה הוא יכול להיות ארוך מאד... ובפרט אם מדברים עם אדם מדובר על עובדות כאלה, לעיתים הוא יכול להתייחס קצת בזלזול לנערים צעירים. לגבי הסתכלות על המציאות... ב"ה ישנם אנשים שמצליחים להתפקח ולהסתכל עליה בעיניים אמוניות, ולרוב אלה הם אנשי הדתי.. אך לא כולם למדו עדיין להסתכל באופן זה על המציאות, וכשם שאינו מכיר שהועבדה שהוא קם בבוקר היא עצמה נס, גם על דברים טבעיים קצת למעלה מזה קשה להסתכל באופן הזה.. אך ישר כח לך- עצם העובדה שאת מביטה באופן זה על המציאות, כבר משנה המון. כלפי שמיא, כלפי עצמך וגם כלפי בן שיחך, הקולט ממך את האמונה הגדולה שבך ואת ההסתכלות מהזוית שלך.

יכול להיות שהסינים יותר עתיקים..

אבל הם יותר עתיקים מיראת השמים של שם, בנו של נוח? אם הסינים חיים יותר מאיתנו, אז סימן שהם בולבלו במגדל בבל.. אין שום סיבה לזה..

eliya59

New member
לא נראה לי שהייתי מסביר לו את זה

אבל בעיקרון, לכל יהודי יש את הניצוץ הפנימי שאף פעם לא ייעלם.... הבעייה היא שבמעשים שלנו אנחנו מכסים אותו בהמון שכבות וקליפות עד כדי כך שלרגע אפשר לחשוב שהוא לא קיים בכלל, אך אין זה נכון. ואז הייתי שולח אותו ללמוד קצת מכתבי הראי"ה....

eliya59

New member
נצל"ש

מישהו יודע למה אין סמיילי דת"ל? או לפחות ברסלב? זה לא בסדר!!! אנחנו צריכים לשקול הפגנה....

למעלה