никто נגד никого

никто זה נושא המשפט

אף אחד לא ראה = никто не видел

никого זה יותר מסובך, יש כמה אפשרויות:
1) מושא ישיר: לא ראיתי אף אחד = я не видел никого
2) נושא עם שלילה: אין שם אף אחד = никого там нет

amot1

New member
חבר'ה תודה ,

לא אשקר ואגיד שהבנתי, אבל "יש כיוון ".
דווקא עכשיו שאני לומד הרבה פעמים יוצא לי לחבר בין דברים ומילים שקראו לי בעבר. אבל זה מאוד קשה לי להבין תחביר , במקרה הזה מושא ישיר, עקיף שעדיין אני ממש לא תפסתי מה זה , אבל ניחה .
המטרה שלי לדעת "להסתדר " היטב עד סוף השנה עם רוסית. אני גר בארה"ב, אין לי שום דובר רוסית לידי , אין לי חברים רוסים , אין לי כלום .
יש לי תוכנה מאוד מאוד טובה שקניתי , רואה סרטים עם תרגום ( כמה שאפשר למצוא כן , כי לך תמצא סרטים ברוסית עם תרגום אנגלית ) , וקורא כמה שאני יכול .
נראה לי שאני פשוט אמשיך להשתמש ב "никто " ))) לא היתה לי בעיה עם זה עד עכשיו, עד שאיכשהו יכלכל לי השני ))

המלצה - ללמוד טקסטים בע"פ

פשוט לקחת טקסט שמעניין אותך, לקרוא אותו כמה עשרות פעמים, אולי גם להעתיק בכתב יד או בתוך כדי הקלדה במחשב. מרבית הסוגיות הדקדוקיות לא צריך להבין, אלא לקבל בבחינת "כזה ראה וקדש".
&nbsp
בכל אופן, עניין היחסות הוא כזה: מוסיפים למילה סיומת (או שהמילה משתנה) בהתאם לתפקיד התחבירי שלה. בערבית הספרותית, למשל, יש שלוש יחסות, יחסת הנושא, יחסת המושא הישיר ויחסת המושא העקיף. "בראשית ברא אלוקים את השמיים ואת הארץ": فِي الْبَدْءِ خَلَقَ اللهُ السَّمَاوَاتِ وَالارْضَ. התחלה = bada, אבל מכיוון שכתוב "בהתחלה", היא הופכת ל-bad'i. ארץ = ard, אבל במשפט הנ"ל היא מושא ישיר, ואז התוצאה היא arda.אללה = אלוקים, היות שמדובר בנושא המשפט, זה הופך ל-allahu.
&nbsp
ברוסית יש חמש יחסות:
יחסת הנושא, именительный - לא מוסיפים למילה כלל
родительный - המילה עונה לשאלה "אֶת מי, את מה?"
дательный - למי, למה?
винительный - אופס, קצת דומה ל-родительный, אך יש כל מיני דקויות
творительный - על ידי מה, על ידי מי
предложный - על מי, על מה, במי, במה, ליד מי, ליד מה
&nbsp
הנה שיטה ללימוד היחסות
http://www.fluentin3months.com/russian-cases/

Astroo

New member
תיקון לגבי גניטיב (родительный(

היחסה עונה לשאלה "кого/чего" במובן של " של מי, על יד מי" ולא "את מי". זה מושא עקיף ולא ישיר. מושא ישיר זה רק אקוזטיב ( винительный)

למעלה