инфарч&#1

שלי... ../images/Emo8.gif

חלק מהביטויים שלך לא כל כך נכונים...
חחחחח

../images/Emo9.gif

בשבועות כולכם בנה"ז שקד, לקורס מזורז ברוסית
אגב, שבועות זה היומולדת 21 של הישוב שלי, כולם מוזמנים לחגיגות!!!

kerendre

New member
אני רוסיה ואני לא מבינה כלום

יוזמה יפה, אבל בלי ניקוד אפילו אני שיודעת רוסית, לא מבינה כלום. אז סביר להניח שאלא שלא יודעים רוסית , יבטאו את זה כל כך גרוע שאף חולה לא יבין אותם, אגב שלום אני קרן ממד''א ראשון

paradan

New member
ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo42.gif../images/Emo65.gif../images/Emo39.gif

my point!!!!

בגלל זה צריך לעשות את זה בדיבור ישיר!!! וברוכה הבאה
אני טניה מנה"ז שקד אזור שרון

amitp

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

באמת שווה להוסיף ניקוד או לכתוב באנגלית. מי מתנדב?...

EMT D

New member
אנמנזה עברית - רוסית

שאלות לפי הצורך ותירגומם והתשובות הנפוצות ותירגומם: 1 גישה לחולה ניפגע: * שאלה :זדרסטיטצי מי את מגן דוד אדום שטו סלוצ'ילאס ? (שלום אנחנו ממגן דוד אדום מה קרה) * יא ניי פאנימיו טק חאראשו פרוסקי טק סקאז'י פאקארוטקם (אני לא מבין רוסית כל כך טוב אז תגיד בקצרה) תשובות נפוצות: 1. נייה מאגו דישיט - קשה לנשום 2. באלית - כואב * סרצא - לב / גאלאבה - ראש / רוקה/רוקי- יד/ידיים /נוגי - רגליים / צשסה - חזה / ז'יבות - בטן / ספינא - גב 3. טאשניט - בחילה 4. יא רוול - הקאתי 5. גאלאווה קרוז'יצה - סחרחורת 6. סלאבי- חלש 7 סרצא סטוצ'ית - דפיקות לב * שאלה : פאקאז'י מינייה אגד'ייה - תראה לי איפה * שאלה :סקולה ווריימיניה - כמה זמן? תשובות נפוצות: ד'סית מינות - 10 דקות דוואצת מינות -20 דקות פןל צ'יסה - חצי שעה צ'אס - שעה דווה צ'יסה - שעתיים אוטרם - בבוקר ויצ'ראם- בערב ונוצ'ה - בלילה פארו דנייה - מספר ימים נייד'לה - שבוע * שאלה סקולכה ראז - כמה פעמים? תשובות אד'ין -1 דווה - 2 טרי - 3 טצ'יטירי- 4 פיאת - 5 מנוגה - הרבה אוצ'ין מנוגה - הרבה מאוד ייסט קאקייתי באלייזני ? - סובל מאיזה שהם מחלות ? תשובות נפוצות: נייה דישית חרשו - קשיי נשימה סרצ'ה - לב אינפרט - אוטם בשריר הלב אינסולט - שבץ מוחי סאחאר - סכרת דאוולנייה - לחץ דם עד כאןלשלב זה המשך יבוא

לנצי

New member
עוד 2

דה קומסה - להיכנס עד הסוף בכיסא.. רוקי נא זיוו'ט - ידיים על הבטן.. ד"א שלום עמית!! ושמעוןןןןןןן אני עדיין מחכה לכיסא שירדוף אחרי מאתמול..

hanan55

New member
תיקון קטן ל"להיכנס עד הסוף"

דה קַנצה ולא מה שכתבת

amitp

New member
מה אתם אומרים על זה?

ושוב, כמובן, תיקונים ותוספות לכל מי שיש...

nikonit

New member
ומה עם ערבית../images/Emo35.gif בהמשך..

שבת שלום. אני מבינה שאין כאן דוברי ערבית בפורום, כך שיש קצת חוסר בזה. אז החלטתי להרים את הכפפה
אמנם גם אני לא יודעת, אבל יש לי כמה חברים טובים שכן. לכן אני מדפיסה את הדף שעמית הוציא, ואבקש מהם לתרגם. ברגע שתהיינה תוצאות אני מבטיחה להעלות אותן לכאן. ניקונית. נ"ב יש גביע
ואם כבר ללכת למשחק כדורגל, אז למשחק הזה!

ruth s

New member
אממ... אני מוכנה לעזור עם הערבית!

תנו לי רק כמה ימים, ואני אגייס את החבר'ה ממד"א! שבת שלום, רות (שעברה במירון שיעורי ערבית עם ד"ר מטאנס וחברים מבוקעתא!!)

amitzahavi

New member
אולי גם נוסיף טורקית?

ממש אתמול היה לי חולה, עובד זר מטוריקה עם MI, שלא ידענו איך לדבר איתו ובדיוק חשבתי על השרשור הזה.... חחחחח

zurk

New member
מקורי...

שלום ידידי! אכן מקורי... זהו בדיוק נושא העבודה הסמינריונית שלי מלפני שנתיים וחצי... הועלתה הבעיה,ונכתבו שיחונים לקוניים שהתשובות עליהן יובנו לשואל,כמו לדוגמא:תראה עם האצבע איפה כואב לך. וכיוצ"ב.. השפות שבהן השתמשתי:רוסית,אמהרית,ערבית(לטובת הנגב וברוח תקופת ב"ש..)ואידיש. למיטב ידיעתי המרצה/מנחה די התלבה ואפילו יצר קשר עם מדא ומס' בי"ח.אין לי מושג מה נסגר עם העיניין-סיימתי את לימודי,קיבלתי את ציוני והפסקתי לעקוב.. אם משהו רציני מתגלגל בעקבות יוזמתך-הודע לי. שבת שלום..

amitp

New member
ידעתי שאתם

מועילים איכשהו...
את עוד עשוייה לגלות בעוד כמה שנים עותקים של העבודה הסמינריונית שלך מתגלגלים איפושהו באיזור נגב... דרך אגב, יש לך אולי במקרה עוד עותקים מהעבודה הזאת? ומה שלומך חוץ מזה?

nikonit

New member
אל-עַרַבִּיַה + הצעה לשיפור

מצ"ב קובץ ראשוני עם תרגומים לערבית. אני מניחה שזה לא יחדש להרבה כאן, כי אלו הדברים הבסיסיים שידעתי לתרגם לבד. כמובטח, בהמשך אעלה תוספות עם עזרה מחברים. בינתים, כמה דברים שאני לא יודעת ממש לנסח, אבל הם יוכלו לעזור לאלתר במקרה הצורך: אני - אַנַא אנחנו - נַחְנַא את / אתה - אִנְתִי / אִנְתַא הבנת? - פַהִמְתִי? (הבסיס הוא "פַהִם", אני לא זוכרת מה ההטייה של "הבנתי / מבין". איפה? - אַיְנַ? (בערבית יש ניקוד גם לאות סופית) לאן? - לִלְאַן? מה? - שׁוּ? מי? - מַן? כן - נַעַם לא - לַא יום / ימים - יַוּם (yaum), אַיַאם לאט (כדי לבקש שידבר יותר לאט, להרגיע) - שְׁווֹיֵה אלה הדברים שהצלחתי להיזכר בהם ושאולי יעזרו. חוץ מזה, חשבתי על רעיון שיוכל לשפר עוד את העייסק - קבצים קוליים! אם יש כאן למישהו נגישות לציוד מתאים, וידע בשפה כלשהי, אז להקריא את המונחון, כך שגם נשמע את הדברים, ולא נצטרך רק לפענח מהניקודים והתעתיק, זה יהיה מעולה. מי שעושה את זה, חשוב שישים לב לדבר לאט וברור, כדי שאפשר יהיה להבין, וכמובן צריך להיות גם קובץ באיכות טובה. נראה לי עדיף לשמור על קבצים קוליים בלבד, ע"י מקרופון, ולא קבצי תמונה מצלמות וידיאו דיגיטליות, משתי סיבות: א. איכות - בד"כ מה שראיתי בסרטים כאלה הקול לא יוצא מוצלח. ב. גודל (ואם אני טועה בנק' זו אפשר לתקן אותי, פשוט נראה לי שקובץ שהוא רק קול יהיה קטן יותר מקובץ קול + תמונה). מה דעתכם? לי יש אפשרות גם להקליט את מה שאכין (ערבית), אבל אין בסביבתי הקרובה דוברי רוסית שיוכלו לסייע בזה. שבת שלום, ניקונית

nikonit

New member
והקובץ ששכחתי לצרף..

וראיתי שלא כל הניקוד של המלה 'לאט' נכנס, צ"ל: שְׁווֹיֵה.

רק 7

New member
כמובן שיש פתרון הרבה יותר פשוט...

להביא איתכם לכל משמרת מתנדבת שיודעת רוסית... מומלץ!

למעלה