אל-עַרַבִּיַה + הצעה לשיפור
מצ"ב קובץ ראשוני עם תרגומים לערבית. אני מניחה שזה לא יחדש להרבה כאן, כי אלו הדברים הבסיסיים שידעתי לתרגם לבד. כמובטח, בהמשך אעלה תוספות עם עזרה מחברים. בינתים, כמה דברים שאני לא יודעת ממש לנסח, אבל הם יוכלו לעזור לאלתר במקרה הצורך: אני - אַנַא אנחנו - נַחְנַא את / אתה - אִנְתִי / אִנְתַא הבנת? - פַהִמְתִי? (הבסיס הוא "פַהִם", אני לא זוכרת מה ההטייה של "הבנתי / מבין". איפה? - אַיְנַ? (בערבית יש ניקוד גם לאות סופית) לאן? - לִלְאַן? מה? - שׁוּ? מי? - מַן? כן - נַעַם לא - לַא יום / ימים - יַוּם (yaum), אַיַאם לאט (כדי לבקש שידבר יותר לאט, להרגיע) - שְׁווֹיֵה אלה הדברים שהצלחתי להיזכר בהם ושאולי יעזרו. חוץ מזה, חשבתי על רעיון שיוכל לשפר עוד את העייסק - קבצים קוליים! אם יש כאן למישהו נגישות לציוד מתאים, וידע בשפה כלשהי, אז להקריא את המונחון, כך שגם נשמע את הדברים, ולא נצטרך רק לפענח מהניקודים והתעתיק, זה יהיה מעולה. מי שעושה את זה, חשוב שישים לב לדבר לאט וברור, כדי שאפשר יהיה להבין, וכמובן צריך להיות גם קובץ באיכות טובה. נראה לי עדיף לשמור על קבצים קוליים בלבד, ע"י מקרופון, ולא קבצי תמונה מצלמות וידיאו דיגיטליות, משתי סיבות: א. איכות - בד"כ מה שראיתי בסרטים כאלה הקול לא יוצא מוצלח. ב. גודל (ואם אני טועה בנק' זו אפשר לתקן אותי, פשוט נראה לי שקובץ שהוא רק קול יהיה קטן יותר מקובץ קול + תמונה). מה דעתכם? לי יש אפשרות גם להקליט את מה שאכין (ערבית), אבל אין בסביבתי הקרובה דוברי רוסית שיוכלו לסייע בזה. שבת שלום, ניקונית