´שיח מעניין´

dadon1

New member
´שיח מעניין´

יוצרים: יענקלה הלוי = יוצר, על משקל איעזר בן יהודה ואלה הצעירים שכבודם במקומם מונח= מחברים משהו על משקל אבשלום קור בסך הכל חברייה- כל האלמנטים בריקודים של השנים האחרונות מישהו כבר חשב עליהם קודם, וכל החדש ניבנה על הישן.. רק מתי מעט מבין היוצרים המודרניים העכשוויים יוצרים אלמנט בודד או שתיים לכל היותר , אחת לכמה ריקודים כאשר רוב האלמנטים בריקוד הם ידועים... הראייה לכך השימוש שעושים מרקידים במהלך לימוד ריקוד כדי להזכיר לרוקדים מאין לקוח הצעד שבריקוד החדש... למשל- ביש לי אהוב בסיירת חרוב " ועכשו רדיפה ימינה ומשקל רדיפה שמאלה ומשקל" זה מ- זמן לילה - זוכרים? או--בפרח לילי של טישלר ועכשיו משקל אל הבת סובבי אותו פנימה משקל אל הבן סובב אותה החוצה? זוכרים ? כמו בריקוד ´לונה´ של פרץ נידמה לי בקיצור- לפעמים בריקוד אחד אנחנו מזהים שקיים רצף של כמה אלמנטים מכמה ריקודים שונים ... ומשהו חדש בתוך הריקוד?! לא תמיד- רק המוכשרים באמת מצליחים גם להשחיל אלמנט חדש או מחודש או וריאציה של אלמנט חדש אבל ביננו!!!!!!!!!! אתם בכלל לא נותנים דעתכם לנקודה הבסיסית- אתם מתרחקים ממנה כל הזמן. הרוקד הממוצע בא לרקוד שירים פופולאריים הרוקד הממוצע בעשור האחרון- : שומע שיר חדש ברדיו וחושב לעצמו מי הזריז שיחבר צעדי מחול לשיר הזה?! וריקודי עם?! זה כבר ספור אחר-

שיח מענין

תתפלאי, אבל כל השירים שאני מכיר, מקורם בריקודי העם. אני בא לרקוד, ושומע שיש שיר חדש שכבר נמצא בשוק, והוא ממש להיט, ובריקודי העם שמעתי עליו לראשונה. אז אולי אני לא רוקד ממוצע?

למעלה