´ערב שבת´

roieal

New member
´ערב שבת´

היה לפני הרבה זמן ריקוד על פי שיר של אורנה ומשה דץ - ערב שבת. אני אמנם לא זוכר אפילו צעד מהריקוד, כיוון שלא רקדתי אותו כבר שנים, אבל אני זוכר שהוא בסגנון וולס, והוא מקסים. מישהו כאן מכיר הרקדה שרוקדים בה את הריקוד? אגב, כנ"ל לגבי ´איזבל´

איזבל

את ערב שבת אכן לא רקדנו מזמן אבל את איזבל רמי אברהם מירושלים לימד לפני כשלושה חודשים (לבקשתי) ומאז לפחות כל פעם שאני שם הוא מרקיד את הרקוד הזה, אגב הרקדה נחמדה מאוד ברמות עם רמי אברהם, לכל הירושלמים פנינה

ריקודי מעגל משנת 1991

"ערב שבת" ריקוד מעגל של אבנר נעים משנת 1991. "איזבל" ריקוד מעגל של ישראל שיקר משנת 1991. מירי.

אריאלי18

New member
ערב שבת ריקוד מדהים של אבנר נעים

כמובן בהרקדה הירושלמית הכי שמחה וטובה!!!! אצל אבנר בבית הנוער העברי

האוירון

New member
ליענקלה

"ערב שבת" כבר נדון בפורום בעבר בהרחבה. היו 3 ריקודים, לא 2 כמו שציינת.

ערב שבת וגם איזבל - נרקד

אצל שמעון מרדכי בגבעת ברנר ואפילו הרבה... ערב שבת רקוד נפלא.

H D

New member
ערב שבת -אבנר נעים

רוקדים את הריקוד בספורטן חיפה בימי א

"ערב שבת"

לא ידוע לי לגבי "איזבל", אבל את "ערב שבת" רוקדים לעתים די קרובות בטבעון בהרקדה של יאיר הראל. באמת ריקוד מקסים. אכן יש לך טעם טוב.

ואיפה רוקדים את שיר לאליאב?

שני הריקודים שהוזכרו נרקדים מדי פעם אצל אייל עוזרי בהדר יוסף(ת"א) ביום שלישי,ואם אני לא טועה, רקדתי את ערב שבת גם אצל מישאל ברזילי ביום א´ בבית דני. לעומת זאת, את הריקוד "שיר לאליאב", של אבי פרץ משנת 92 לא רקדתי כבר המון שנים? מישהו מכיר הרקדה שבה הוא עדיין נרקד?

שיר לאליאב !

הריקוד "שיר לאליהב" לא ראיתי שנים רבות, כמדומני מאז שחובר בשנת 92. אגב, אליאב הוא בנו של יוצר הריקוד אבי פרץ. עוד משהו בהקשר : הריקוד "דרך שיר" ריקוד מעגל של שלום עמר, שקרא לריקוד על שם בתו שיר שלפני כחודשיים חגגה במזל טוב בת מצווה. מירי.

?????

דרך שיר הוא גם שם השיר ולכן אינני מבין את הערתך. אולי כוונתך שהוא רצה להקדיש לה את הריקוד? הלחן "שיר לאליאב" נכת ע"י יסי גרשוני במיוחד לאבי פרץ ולכן השם שאבי בחר הינו בהחלט לגיטימי. לעומת זאת, כאשר אדם (מוכשר ככל שיהיה) לוקח שיר (לחן ומנגינה) שיש להם שם מוכר וידוע באוויר העולם וברשומות של חברות התקליטים ושל אקו"ם, ומחבר לו צעדי ריקוד אותו הוא מפיץ תחת שם אחר ללא בקשת רשות מבעלי הזכויות הינו דבר לא מוסרי ולא מקובל באף תחום! האם היינו רואים בעין יפה אם למשל לשיר של רחל "שם הרי גולן" היתה נעמי שמר מלחינה את לחנה וקוראת לו, נניח, "שיר לנעמי" והייתה מבקשת להפיצו ברבים תחת שם זה. האם היינו רואים בך מעשה נכון? ודאי שלא!!! אלא ש - ליוצרים כל מותר.

ירון - מה אתה לא מבין ?

אני רק ציינתי עובדה ש"שיר לאליאב" מוקדש לבנו של אבי פרץ, והריקוד "דרך שיר", שלום עמר סיפר שהוא הקדיש אותו לבתו שיר. עד כאן - מה לא ברור לך ? אני לא טענתי שזה מוסרי או משהו כזה !! אתה קפצת מייד על ההזדמנות ל"הכנס" ביוצרים (האהובים עליך) שכתבת : "האם היינו רואים בך מעשה נכון ? ודאי שלא!!! אלא ש - ליוצרים הכל מותר". ועוד משהו על שלום עמר : כששלום עמר לימד בפעם הראשונה את הריקוד "אתה תותח", הוא הכריז כשחיוך ענק מרוח על פניו כי את הריקוד חיברה בת זוגו נילי עציוני לכבודו וכך אמר : הריקוד מוקדש לי על ידי נילי בת זוגי - אני התותח" ירון, אני רק מביאה עובדות, אני לא שרת התרבות והמוסר !!! מירי.

לחלוטין לא!

מותר שיהי חילוקי דעות. למעשה יש לנו הרבה הסכמות על עניינים מאד עקרוניים וחשובים וחילוקי עות על עניינים פחות מהותיים (לדעתי) ונושא של שמות לריקודים שאינם תואמים את שם השירים - אינני יודע עדיין את דעתה של מירי. בכ"א בה שכתבתי אין לי כל חילוקי דעות איתה והיא גם לא הביעה דעה אלא חלקה עמנו מידע הידוע לה.

פשוט היה נראה לי

שמירי מתנפלת עליך בהתלהמות במקום להתייחס למה שכתבת אז חשבתי שאולי יש רקע לזה. לכן שאלתי. אולי הכתוב והכוונה במקרה הזה לא אותו דבר. תודה על ההבהרה.

ירון - תודה שהסברת לדני

אחרת שוב היה מבין הפוך ! וטוב שחסך לנו הפעם איזה פסוק. מירי.

אני רואה שיש לך בעייה עם פסוקים

אל דאגה, אמשיך לצטט מהמקורות למרות התנגדותך
"אז תראי ונהרת ופחד ורחב לבבך" (ישעיהו ס, 5)

למעלה