רוטב פסטו 1ו בלבי
רוטב פסטו 1ו בלבי / מתכונים ו 19:32 | 23/05/04 רוטב פסטו - מבית על השולחן המחית הכי שימושית במטבח האיטלקי: לברוסקטות, לתיבול מרקים ודגים, וכמובן לפסטה. הטריות היא שם המשחק כאן. שימו לב לגיוונים. חומרים ל-500 גרם פסטה: 2 כוסות עלי בזיליקום יפים ורעננים 3-2 שיני שום מעוכות 100 גרם פרמזן (או פקורינו או תערובת), מגוררת 2 כפות צנוברים 1/2 כוס שמן זית מלח ופלפל שחור טחון טרי מעט קליפת לימון מגוררת (לא חובה) 50 גרם חמאה או 1/3 כוס שמנת מתוקה * במעבד מזון (או בעזרת עלי ומכתש) מרסקים את הבזיליקום עם שום, גבינה וצנוברים. מוסיפים שמן זית עד למרקם הרצוי ומתבלים במלח, פלפל וקליפת לימון. * מבשלים פסטה במי מלח רותחים. מסננים, שומרים 1/3 כוס ממי הבישול ומחזירים אותם לסיר. מערבבים את החמאה (או השמנת) עם המים שבסיר ומוסיפים את הפסטה המבושלת. מוסיפים את הפסטו ומערבבים לציפוי אחיד, כך שהפסטה תיצבע בירוק. גיוון - אפשר להכין פסטו מעשבי תיבול אחרים: פטרוזיליה, כוסברה, נענע, רוקט. וגם לערבב שני מינים, למשל כוסברה ונענע. - אפשר להחליף את הצנוברים באגוזי מלך, בפיסטוקים או בקשיו. - המונח "פסטו" הורחב: אפשר להכין פסטו גם על בסיס זיתים שחורים (לטפנאד, עם אנשובי), זיתים ירוקים או עגבניות מיובשות. - לרוטב פסטו מעודן: מדללים ברוטב שמנת.