עשיתי פריקסה אפוי

yaron1

New member
עשיתי פריקסה אפוי

הסיפור הולך ככה בטנה של האשה תופחת (לא מאוכל) ומאחר שכך דרוך אני כבעל ממושמע למלא כעבד נרצע אחר כל בקשותיה (הקולינריות). חשקה האישה בפריקסה כי זכרה את טעמו של זה עוד מהפעם הקודמת שבטנה תפחה. מיד נרתמתי והכנתי פריקסה מטוגן כיאה וכנאה. במתכון שלי לא מכינים לחמניות וממלאים במילוי אלה מטגנים את הלחמניה כשהמילוי בפנים. אני בעוונותי בדיאטה נמוכת כולסטרול ומטוגנים למינהם לא מוסיפים לי בריאות לכן שמחתי לראות שאמא של מוגלי פרסמה לאחרונה מתכון לפריקסה אפוי. הכנתי את הבצק מלאתי במלית שנשארה לי עוד מהפריקסה המטוגן, מה אגיד לכם יצא מדהייייייים. מומלץ בחום. אז תודה לאימשל מוגלי על המתכון.
 

droli

New member
כל כך הרבה החמיאו למתכון הזה

וכל פעם מחליטה שאני חייבת לנסות. פעם זה עוד יקרה....
. אגב, מזל טוב ירון.
 

צומפי_2

New member
אפשר בבקשה........

מתכון? אני לא זוכר שראיתי את זה וזה ממש נשמע לי אחלה. תודה.
 

yaron1

New member
פריקסה אפוי של אמא של מוגלי

רכיבים: 1ק'ג קמח 3/4 כוס שמן 1 וחצי כף מלח 1 כוס מים פושרים+כפית סוכר וכף שמרים יבשים 1-1 וחצי כוסות מים מילוי: מטבוחה ביצים קשות זיתים שחורים טונה אופן הכנה: מכינים בצק מתפיחים יוצרים כדורים בגודל פינג פונג אפשר גדולים יותר אם זה לארוחת ערב,במקרה שלנו ניסיתי לעשות אותם קטנים בגלל שהיה צריך לטעום עוד הרבה מאכלים. ממלאים כל כדור בטונה מטבוחה זיתים ורבע ביצה קשה מניחים בתבנית על ניר אפיה הצד החלק למעלה,המקומט של הסגירה למטה, מורחים שמן על כל כדור ואופים שלא יהיה כהה מידי בתאבון הערות: מקור המתכון: אמא של מוגלי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2 נ.ב. אני הכנתי עם שמרית (נדרש 50 גרם של שמרית). התפחתי פעם נוספת כשעה את הלחמניות הממולאות ומרחתי את הפריקסה בביצה טרופה במקום בשמן. אפיתי בחום של 170 מעלות כ 45 דקות.
 

r66

New member
די הרבה - 2 תבניות מלאות.

ממלאים לפני האפיה.
 
ולמי שאין בעיה עם המטוגן ../images/Emo9.gif?

האמת שפריקסה בשבילי הוא לא פריקסה אם הוא לא מטוגן.... אפשר בבקשה את המתכון המקורי שלך לפריקסה (המטוגן)? חיכיתי עד שהלימונים הכבושים שלי יהיו מוכנים- ומחר מקווה לחנוך אותם עם הפריקסה
 

מירבלי

New member
טליה הינה מתכון לפריקסה שאני עושה

מטוגן כמובן ויוצא טעים מאוד מתכון: פריקסה רכיבים: 20 לחמניות לבצק: 5 כוסות קמח 1/2 1 כף שמרים יבשים 4 כפות שמן 1/2 כפית מלח 1 כפית סוכר 1/2 1 כוסות מים פושרים שמן לטיגון עמוק למלית: 3 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם, קלופים וחתוכים 4 ביצים קשות חתוכות מלח ופלפל שחור 3 כפות פטרוזיליה קצוצה 2 קופסאות טונה משומרת בשמן, מסוננות 4 לימונים כבושים (לים בילדי)קצוצים זיתים שחורים מגולענים אריסה / פלפלצומה לפי הטעם אופן הכנה: הכנת הבצק: 1. שמים בקערה גדולה קמח, שמרים, 4 כפות שמן, מלח וסוכר. מוסיפים את המים בהדרגה ולשים עד שמתבל בצק רך הניתק מדפנות הקערה. (אפשר, במידת הצורך להוסיף מים או קמח) 2. מכסים את הקערה במגבת, ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק יכפיל את נפחו(שעה בערך). לשים שוב ויוצרים 20 לחמניות מאורכות. שמים במגש/ תבנית ומתפיחים שוב כשעה. 3. מחממים שמן לטיגון עמוק, ומטגנים בו את הלחמניות עד שיזהיבו. מוציאים ומניחים על מגבת נייר לספיגת עודפי השמן. 4. הכנת המלית: שמים בקערה את תפוחי האדמה הביצים והפטרוזיליה מערבבים ומוסיפים מלח ופלפל ומערבבים (מסובך..) 5.הרכבת הסנדוויץ`: חותכים את הלחמניות לאורכן. מורחים מעט אריסה מוסיפים את תפוחי האדמה והביצים, טונה, לימונים כבושים וזיתים. ואני מוסיפה תמיד סלט ירקות בתוך הסנדוויץ וגם לידו... בהצלחה ובתיאבון
 

מירבלי

New member
קבלי מתכון מקורי של פלפל צ'ומה

המתכון הוא של אמא של חברה שלי ובלי פלפל צ'ומה הפריקסה הוא ללא טעם לדעתי פילפל צ'ומה המתכון לחומרים: 1 כף שום טרי וטחון או גרוס 2 כפות פפריקה מתוקה 1/2 1 כפות פפריקה חריפה מלח לפי הטעם 1/4 כוס שמן בערך 5 כפות מים ואם צריך עוד אז מוסיפים עד להסמכה אופן ההכנה : לערבב את כל החומרים טוב טוב עד שיוצאת עיסה סמיכה מקור המתכון אמא של חברה שלי בהצלחה ובתיאבון
 

מירבלי

New member
המתכון הוא ללא פלפל חריף היות

והפלפל צ'ומה האמיתי לא אמור להיות חריף מאוד אלא עדין ולכן יש בו פפריקה חריפה וזה מה שנותן את הטעם נסי ולא תתאכזבי באחריות המלצה:עשי כמות כפולה כי מהמתכון הנ"ל תצא לך כמות קטנה ולא גדולה בהצלחה ובתיאבון
 
תודה, ומה זה לים בלדי?

ועוד שאלונת, האם ניתן לדעתך להתפיח הבצק במקרר למשך יום העבודה- דהיינו 8 שעות (פכככככ ועכשיו אני יודעת שבטוח אני מחר עובדת בטח עד 12 בלילה- כמו שתמיד קורה לי עם כל התכנונים שלי
)
 

מירבלי

New member
תשובות

1 לגבי הלים באלדי זה סוג של לימון לא להתייחס אני משתמשת בלימונים כבושים רגילים שאני מכינה בבית 2 לגבי התפחת הבצק האמת שלא יצא לי להכין בצורה הזו תמיד התפחתי בחוץ ומיד אפיתי אך שימי לב שצריך שני התפחות אחת רגילה ושניה ככדורים מאורכים אז אם הכוונה להתפחה הראשונה במקרר אני לא רואה כל בעיה להתפיח בצורה זו אך להתפחה השניה אני לא ממליצה במקרר אלא רק בחוץ בהצלחה
 

מירבלי

New member
לצערי בלימון הכבוש אין קיצורי דרך

אך אם תרצי את המתכון שאני מכינה אשמח להקליד לך אותו יותר מאוחר מכיוון שאני באמצע הכנת עוגה וכשאסיים אקליד לך בשימחה
 

מירבלי

New member
לכל מי שביקש את המתכון ללימון כבוש

הינה המתכון לימון כבוש לחומרים: 1 קג' לימון 5 כפות מלח גס 1/4 כוס שמן 1/2 1 כוס לימון סחוט טרי 1 כף קארי 1 כף פפריקה אדומה מתוקה אופן ההכנה: לשטוף את הלימון טוב טוב ולפרוס לפרוסות דקות ולגלען מחרצנים להמליח את הפרוסות לימון במלח הגס ולהשרות בקופסא סגורה למשך 3 ימים לאחר 3 ימים לפתוח את הקופסא ולהוסיף את התבלינים השמן והמיץ לימון ולהשרות לעוד יומיים ולטרוף מקור המתכון: אמא שלי בהצלחה ובתיאבון
 
למעלה