הכנתי עוגיות מעמול עכשיו ולתוצאה

fairy_mi

New member
מעמול סולת של אוהבת טיולים

מעמול של אוהבת טיולים וזה לאחר נסיונות רבים של מעמול, אני מאוד אוהבת מעמול, ולא הפסקתי לנסות עד שהרכבתי את הבצק הזה, אני משתמשת בו גם לאוזני המן, הוא עשוי מקמח ומסולת. 1/4 5 כוסות קמח רגיל 3 כוסות סולת 2 חבילות מרגרינה 1/14 כוסות סוכר 3 כפות שמן 2 שקיות סוכר וניל 1 שקית אפיה קליפת לימון מלימון אחד 2 טיפות מי זהר רבע כוס מים(לא יותר) ללוש את החומרים ליצור עיגולים בגודל שיזף ולמלא ב שומשום קלוי אגוזי מלך קצוצים גס קוקוס קינמון סוכר (לא לשים בכמות גדולה מאחר שזה מאוד מקשה את המלוי). או למלא בתמרים מקור המתכון: אוהבת טיולים
 

מירבלי

New member
והינה המתכון לכל המעוניין

המתכון הזה מנצח המון שנים אצל מישפחתי ועובר מאם לבת מעמול לבצק: 1/2 4 כוסות קמח תופח של אוסם 1 אבקת אפיה 2 טיפות רום 1 חב' מרגרינה ללא מלח מומסת 1/2 כוס שמן 1/2 כוס מים רותחים למילוי: 1/2 קג' תמרים ללא חרצנים אני שמה חב' 1/2 1 של התמרים ללא חרצנים אשר מוכרים בחנויות 1/2 מרגרינה רכה ללא מלח אפשר להוסיף אגוזים וקינמון אני הוספתי ויצא מעולה אופן ההכנה: לשים בקערה את הקמח,אבקת אפיה,רום,שמן, וללוש טוב טוב ולאחר מכן להוסיף את המרגרינה ולהמשיך ללוש ורק אז להוסיף את המים ולהמשיך וללוש לעשות מהבצק עיגולים ולהניח בצד למילוי לערבב את כל החומרים בקערה ולעשות גם עיגולים קטנים יותר מעיגולי הבצק ועכשיו לההכנת המעמול: לקחת עיגול של בצק ולשטחו בכף היד להכניס עיגול של המלית בתוך הבצק ולסגור מכל הצצדים ולגלגל חזרה לעיגול (את כל זה עשי בתוך כף היד קל מאוד) להניח על תבנית משומנת ואפי על 180 מעלות עד להזהבה קלה או בידקי בתחתית המעמול אם זה בצבע חום אז זה מוכן לא לאפות יותר מידי כי התמרים יקבלו טעם שרוף בהצלחה ובתאבון
 

wan

New member
מירבלי נראה ../images/Emo59.gifמעמול זה

העוגיה הכי הכי אהובה עליי. תודה על המתכון.
 

ד 2003

New member
עוגיות נהדרות. האם את

עוברת עם מזלג על העוגיות לעשיית הפסים הנראים בתמונה?
 

מירבלי

New member
לא אני משתמשת בצובטן

שזה כמו מלקחיים גדולים של המנגל אך בגודל של הזרת ביד אפשר לקנות את זה בחנויות של כלי בית ומחירו כ-1/2 ש"ח ליחידה
 
יאמי../images/Emo3.gif והנה בקובץ

מתכון: עוגיות מעמול רכיבים: לבצק: 1/2 4 כוסות קמח תופח של אוסם 1 אבקת אפיה 2 טיפות רום 1 חב' מרגרינה ללא מלח מומסת 1/2 כוס שמן 1/2 כוס מים רותחים למילוי: 1/2 קג' תמרים ללא חרצנים אני שמה חב' 1/2 1 של התמרים ללא חרצנים אשר מוכרים בחנויות 1/2 מרגרינה רכה ללא מלח אפשר להוסיף אגוזים וקינמון אני הוספתי ויצא מעולה אופן הכנה: לשים בקערה את הקמח,אבקת אפיה,רום,שמן, וללוש טוב טוב ולאחר מכן להוסיף את המרגרינה ולהמשיך ללוש ורק אז להוסיף את המים ולהמשיך וללוש לעשות מהבצק עיגולים ולהניח בצד למילוי לערבב את כל החומרים בקערה ולעשות גם עיגולים קטנים יותר מעיגולי הבצק ועכשיו לההכנת המעמול: לקחת עיגול של בצק ולשטחו בכף היד להכניס עיגול של המלית בתוך הבצק ולסגור מכל הצצדים ולגלגל חזרה לעיגול (את כל זה עשי בתוך כף היד קל מאוד) להניח על תבנית משומנת ואפי על 180 מעלות עד להזהבה קלה או בידקי בתחתית המעמול אם זה בצבע חום אז זה מוכן לא לאפות יותר מידי כי התמרים יקבלו טעם שרוף הערות: המתכון הזה מנצח המון שנים אצל מישפחתי ועובר מאם לבת מקור המתכון: מירבלי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

צמאון

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo35.gifבנוגע למעמול

יצא לי לאכול (בעבר הרחוק) מעמול שהיה עשוי מבצק עם סולת. אז אם למישהו יש מתכון שכז אודה לו מאוד.......... ביי צמאון
 

fairy_mi

New member
לצימאון- המעמול של אבו גוש

המעמול של אבו גוש ולא לבוא אח"כ בטענות (השמנתי..) חומרים: לבצק: 1 ק"ג סולת 200 גרם מרגרינה 100 גרם חמאה 2 טיפות מי ורדים 1 כף סוכר 1/2 1 כוסות חלב חם 1 כף שמרים למלית אגוזים: 1/2 1 כוסות אגוזים קצוצים דק 2 כפות אבקת סוכר 1 כף קוקוס טחון למלית תמרים: 1/2 ק"ג תמרים מגולענים 1 כף מרגרינה קורט קינמון לעיטור: 1/2 כוס אבקת סוכר הכנה: ממיסים במחבת מרגרינה וחמאה בקערת זכוכית מניחים סולת ויוצקים את המרגרינה והחמאה. מכסים בצלחת ומניחים ל-5 שעות. מוסיפים לסולת סוכר, מי ורדים ושמרים. מוסיפים באיטיות רסב תול בחישה בסיבובים רחבים את החלב החם. משהים ל-20 דקות בלבד! בינתיים מכינים מלית: מערבבים יחד אגוזים, קוקוס, ואבקת סוכר (או תמרים, מרגרינה וקינמון לגוש מהודק) אחרי 20 דקות מחלקים את הבצק לכדורים קטנים בערך בגודל כדור פינג פונג ומרדדים כל בצק לעיגול דק (ביד או במערוך) במרכז כל עיגול מניחים כבפית גדושה מהמלית וסוגרים עליה הבצק. מגלגלים לכדור. בעזרת מזלג עושים בכל כדור כמה חורים. מסדרים בתבנית אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 כ-35 דקות. כשהעוגיות מזהיבות הן מוכנות. מניחים להתקרר ורק אז מפזרים אבקת סוכר. מקור המתכון: רנה, r66
 

מירבלי

New member
בבקשה עוגיות מעמול מסולת

מהספר הבישול הלבנוני מעמול לבצק: 1 קג' סולת 200 גר' מרגרינה לבישול (1 חפיסה) 100 ג' חמאה (1 חפיסה) 2 טיפות מי וורדים 1 כף סוכר 1/2 1 כוסות חלב חם 1 כף שמרים למלית אגוזים: 1/2 1 כוסות אגוזים קצוצים דק 2 כפות אבקת סוכר 1 כף קוקוס טחון למלית תמרים: 1/2 קג' תמרים מגולענים 1 כף מרגרינה קורט קינמון לעיטור: 1/2 כוס אבקת סוכר אופן ההכנה: 1 ממיסים במחבת את המרגרינה והחמאה 2 בקערת זכוכית מניחים את הסולת ויוצקים מעליה את המרגרינה והחמאה המומסות ,מערבבים ומכסים בצלחת ומניחים ל-5 שעות 3 מוסיפים לסולת את הסוכר ,מי הוורדים והשמרים 4 מוסיפים באיטיות רבה,תוך בחישה בסיבובים רחבים את החלב החם 5 משהים ל-20 דקות בלבד 6 ביינתים מכינים את המלית מערבבים יחד את האגוזים הקצוצים,אבקת סוכר והקוקוס (או התמרים המרגרינה והקינמון-עד שמתקבל גוש מהודק) 7 אחרי 20 דקות מחלקים את בצק הסולת לכדורים קטנים שגודלם בערך ככדור פינג-פונג מרדדים כל בצק לעיגול דק (אפשר לשטח כל בצק ביד אין צורך במערוך) 8 במרכז כל עיגול מניחים כפית גדושה מהמלית וסוגרים עליה את הבצק ומגלגלים חזרה לכדור 9 בעזרת מזלג עושים בכל כדור כמה חורים,מסדרים בתבנית אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-35 דקות כשהעוגיות מזהיבות הם מוכנות 10 מניחים להתקרר ורק אז מפזרים מעל אבקת סוכר בהצלחה ובתאבון
 

צמאון

New member
../images/Emo51.gifרבה../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

ל fairy_mi ולמירבלי על התגובות המהירות וכמובן על המתכונים לילה טוב צמאון
 

tull

New member
בוקר טוב, גם קחת תופח וגם אבקת אפיי

ה??????? כמה מעמולים יוצאים פחות או יותר? יום טוב , טלי
 
נראה מעולה ../images/Emo45.gif

אחרי מתכון הקובה שלך אני מוכנה לנסות כל מתכון שתתני.
 
למעלה