ל-גרינג מגיע לקבל תואר חסיד אומות העולם

יונקון

New member
ל-גרינג מגיע לקבל תואר חסיד אומות העולם

אלברט גרינג (1895 - 1966) היה אנטי-נאצי, אחיו של הרמן גרינג שהיה מצמרת השלטון בגרמניה הנאצית, והוא הציל יהודים בשואה.

גרינג נולד להיינריך ארנסט ופרנציסקה גרינג, בהשכלתו היה מהנדס מכונות, ולפני עליית הנאצים לשלטון בגרמניה, עבד כמנהל מכירות בחברה שמכרה דודי חימום באוסטריה.

עם עליית הנאצים לשלטון הוא פעל נגד המשטר. הוציא באישור, יהודים ממחנות ריכוז על ידי שימוש ברצון אחיו להוכיח את עצמו כבעל כוח, כמו כן, חיקה את קול אחיו וחתימתו ואף הנפיק דרכונים ליהודים. כיום משערים שבין מאות לאלפי יהודים ניצלו בזכות פעולותיו.

בעת מלחמת העולם השנייה נתמנה אלברט למנהל בכיר במפעל נשק של סקודה בצ'כיה. במפעל עבדו גם אנשי המחתרת הצ'כית ולפעמים הוא עודד את עובדיו לפגוע בייצור וביצוא הנשק מהמפעל. לעתים העמיס אנשי מחתרת צ'כים במשאיות בתואנה שהם עובדי כפייה ולאחר מכן שחררם לחופשי.

אלברט לא נעצר על ידי השלטונות כיוון שהיה אחיו של הרמן גרינג והוא אף הרשה לעצמו להתייחס לאנשי אס אס בבוז ולהשפילם. עם זאת, לקראת סוף המלחמה, עת מעמדו של אחיו התדרדר, נאלץ להימלט לזלצבורג שבאוסטריה, ומאוחר יותר הסגיר את עצמו לידי הכוחות האמריקניים.

הוא הציל יהודים והסתירם מעיני השלטון הנאצי. על כן, זכה לתמיכתם של ניצוליו בטיהור שמו בתקופה שלאחר מלחמת העולם השנייה ומשפט נירנברג. למרות זאת שם משפחתו "גרינג" עמד לו לרועץ, והוא לא הצליח למצוא פרנסה בגרמניה שלאחר הנאצים.

אלברט גרינג הלך לעולמו בשנת 1966 כשהוא עני, ומר נפש. מעשי הצדקה שלו, היו עלומים במשך תקופה ארוכה, עד שבשנת 1998 צילם צוות צילום בריטי סרט תיעודי בשם "אלברט גרינג האמיתי", אשר חשף את פעולות החסד שלו.
 
לפי הידוע עליו היה גרמני אציל נפש

יש עליו הרבה סיפורים. לפי אחד מהם הוא היה בווינה לאחר הפלישה הנאצית ב-1938 וה'איחוד' הכפוי עם גרמניה.

נאצים אנשי אס-אס הכריחו יהדים בווינה לצחצח את אבני המדרכות כשהם כורעים על ברכיהם ואספסוף נאצי מריע סביבם, פוגע בהם ומשפילם.

אלברט גרינג הצטרף באקט של סולידריות אל היהודי המוכים והמושפלים ותחתח יחד איתם את המדרכה. עקב שמו ופרסומו כאחיו של הבוס הנאצי הרמן גרינג, מס' 2 של היטלר, נאלצו אנשי האס-אס לקטוע ולהפסיק את ההתעללות.

יש עליו עוד סיפורים מדהימים, ממש לא נתפסים, המלמדים על המציאות האכזרית והמטורפת של אז.

לאחר המלחמה הוא נאלץ לעבור מעצרים וחקירות עד שטוהר שמו. בניגוד לפושעים נאצים רבים שעשו קריירה והון רב בגרמניה, הוא חי במינכן בעוני ובמצוקה, עזוב ודחוי ע"י החברה הגרמנית, כשהוא נעזר בכמה ניצולים שדאגו לו, עד שנפטר מסרטן ב-1966 מבלי שעלילות הגבורה שלו ייוודעו ברבים.
 
עכשיו תנסו "להסביר" איך זה ששני אחים

יצאו עד כדי כך שונים האחד מהשני, כאילו נולדו
על שתי פלנטות בלי קשר אחת לשניה.....
 
לא אותו הדבר!!

קיין הרג את הבל.

זה מה שנקרא Sibling Rivalry.

במיקרה שלפנינו לא היה רצח בין שני האחים.

האחד רצח אחרים, והשני לא רצח בכלל.....

אחד חיה רעה והשני בן אנוש - ושניהם מאותו המקור.....

איך "תסביר"???
 

restored

New member
חסידי אומות עולם הם הגדולים שבבני האדם

לו רק עובדיה ודומיו היו מבינים את זה כשהם חושבים מה שהם חושבים על גויים באשר הם.
 

יונקון

New member
למרן אף אחד לא יכול להיות דומה

אבל כשנהיים זקנים מדברים לפעמים גם קצת שטויות
 

restored

New member
אני בהחלט מקווה שאף אחד לא דומה לו

האיש אינו טוב ואינו ראוי.
 

יונקון

New member
אז איך אתה מסביר את זה שלא מעט אנשים חשובים

עולים אליו לרגל רק בשביל לקבל באנה ממנו
 
גם אל ה'רנטגן' עולים...

'אנשים חשובים'...

עם באנה, בלי באנה, אבל עם הרבה בוחטות...
 
ה'רנטגן' יעץ לדנקנר לקבור את כספו...

בחולות לאס וגאס...LAS VEGAS SANDS...

מי יודע מה עבדאללה יוסוף מייעץ לחרטטנים הזוחלים אליו עם חבילות מרשרשים...
 

יונקון

New member
אני לא שולל במוחלט

כי בכל זאת נאמר עשה לך רב אבל לא צריך להגזים
 

THE WIZARD 55

New member
הבת שלו מספרת כי אימה היתה חצי יהודיה

קראתי גם שאמו נהלה רומן עם יהודי בשם ד"ר הרמן אפנשטיין...ושנה אחר כך הוא נולד...
 

ayb1

Well-known member
יש לך קישור לאמת את שאמרת - אשמח לקרוא

 
למעלה