וודקה מזויפת- איך יודעים?

וודקה מזויפת- איך יודעים?

לרוב אני קונה בצפון,
אך הפעם המליצו לי על מקום בת"א(יפו).

אני לא מכירה,
אבל הבנתי שהמקום משווק לפאבים,
מוכר ואחראי.

בתור מישהי שקיבלה הרעלת אלכוהול מוואן גוך מזויפת בפאב יחסית פורסם(והבינה שאין תעודות אחריות..)-
יש למישהו הכרות עם משווקים במרכז?
 
כמה דברים

קודם כל קשה (בלתי אפשרי?) לזהות זיוף
לכן קונים במקומות מכובדים ומוכרים. גם אם זה עולה כמה אחוז יותר מהמקום הכי זול שאת מוצאת.

שנית, הרעלת אלכוהול זה נגרם מצריכה מוגזמת (ממש) של אלכוהול, זה לא קשור לזיוף של משקאות.

מה זה משווקים? את קונה בסיטונאות? אני קונה בעיקר בחנויות. אם זה דברים פשוטים - אני סומך על רשתות השיווק (שופרסל, מגה). לעתים קרובות המחירים שם טובים למדי. לדברים יותר יקרים (שאני לא קונה) הייתי הולך לחנויות רציניות, באזור המרכז זה דרך היין, וויינדיפו
בצפון זה היין והסיגר והספשל רזרב
 
אחלה כינוי:)

הכינוי קשר איכשהו לספר?

אני קונה לרוב ביין והסיגר,
הפעם קנו בשבילי במקום אחר(אברר אם יש סיכוי שתדעו).
כן, משווק לפאבים ממנו קונים בסיטונאות.

אני לא רוכשת בסופרים מהסיבה הפשוטה שאין את המותגים הללו שם.

הרעלת אלכוהול נגרמת מצריכה מוגזמת- אכן,
הייתי צריכה לדייק ולכתוב "הרעלת מתנול(או הידועה בשמה בתור הרעלת פורמלין)..
אני מתחום הרפואה, לכן זה די ברור לי. סליחה.
 
יש עוד כמה מקומות אמינים במרכז

סיכוי טוב שאמרו לך על אחד מאלה:
נפתלי משקאות
שר המשקאות
מבחר המשקאות

מחירים טובים יחסית, ובוודאות אמין ומקורי. בכולם קניתי מספר רב של פעמים.

לגבי זיופים באופן כללי - די קשה לראות, אבל לרוב אם כן זה יהיה בשרינק שסוגר על הפקק (הפלסטיק הדק שעוטף את הפקק וראש הבקבוק). שרינק מקורי עם כיתוב וסמל יחסית קשה לזייף ותראי במקומו שרינק חלק בצבע דומה.
חוץ מזה - אם את משקיעה בוודקה כזו הייתי מצפה שתדעי להבדיל בטעם ובריח בינה לבין זיוף נחות ורעיל... אם לא, למה לא להסתפק בפינלנדיה שעולה רבע?
 
אתה לא רציני לגבי הפינלנדיה, נכון?..

אני יודעת איך וואן גוך מרגישה.
כנל גריי גוס(שאני פחות אוהבת)

מה עוד טעים, מבחינת וודקה נקיה?
 
לא יודע, לא שותה וודקה...

אם את יודעת להבדיל ביניהם, אז זאת בטח הדרך הכי טובה לזהות זיוף.

מה שאני כן יודע זה שרוב שותי הוודקה מעיפים אותה בצייסרים או מוהלים אותה במיצים / רדבול... וככה אין סיכוי להבדיל בין פינלנדיה לואן גוך - אז לא חבל על הכסף? זו רק דעתי.

בכל אופן, בחנויות שציינתי המוכרים בדרך כלל מבינים מספיק כדי להציע ולהמליץ - ולפעמים גם לתת טעימה.
מבחינת המלצה אני יכול לציין לטובה את דני מנפתלי גבעתיים ואת אביתר, המנהל של שר המשקאות בבורסה.
 
בוקר טוב:)

אוי, לא..

למהול או להוסיף סירופים למניהם לוודקה זה פשוט לעשות איתה עוול..

אני שותה את הוודקה נקיה,
כך גם אפשר באמת להרגיש את האיכות שלה.

(מלבד הוואן גוך, שהיא יוצאת דופן מהבחינה הזו- מכיוון שכן יש בה תוספת והיא לא "נקיה"..)
ברגע שאתה שותה וודקה איכותית ווודקה שהיא.. המממ.. בוא נאמר "דלק מטוסים"- אתה תדע להבדיל.
זה קצת כמו לטעום שמן זית בכבישה קרה, שהכינו ביד
לבין משהו שרכשת בסופר. אתה ישן מבין מה זה טעם שמן מכונות..
 

daviel

New member
שאלה

אני לא מאוהדי וודקה סרו(ט)פים... אבל אם את לא "מעיפה", איך את שותה אותה?
אני מרגיש צורך "להעיף" גם גרייגוס וגם וודקות אחרות לא זולות במיוחד...
וודקה זה לא משקה שאני אישית הייתי מוציא לטיול ב-palate, אולי איזו אולטרה-סופר פרמיום שעוד לא ניסיתי (ולפי דעה של כמה אנשים שמבינים יותר ממני גם לא אמצא).

לגבי זיופים. לדעתי חנות מכובדת לא תמכור אותם... אלא אם כן הם בעצמם לא מודעים לכך.
ראיתי סרט על זיוף תרופות, אז אפילו רוקחים עצמם או בעלי רשת לא תמיד יודעים אם מה שהם מוכרים זה זיוף או מקור (והיה מדובר בבריטניה).
 
שאלות:)

"וודקה זה לא משקה שאני אישית הייתי מוציא לטיול ב-palate, אולי איזו אולטרה-סופר פרמיום שעוד לא ניסיתי (ולפי דעה של כמה אנשים שמבינים יותר ממני גם לא אמצא)."-
תסביר?

אני פשוט שותה את זה נקי. זה טעים לי ולא משכר(אני בטחה שזה משפיע, רק לא השפעה מורגשת ונכרת לעין)

ולצערי אתה צודק לגבי זיופים.
מה גם, שהכל טוב ויפה בתיאוריה-
כאשר באופן מעשי אנשים מתחילים להיות מונעים ממניעים ושיקולים כלכליים, פרקטיים.. ורואים רווח מול הפסד מול העיניים.. לעתים הדברים קצת משתנים.
לעתים הגירוי "לרמות טיפה" מתחיל לתעתע..

אבל מכיוון שלאנשים כאן יש יותר נסיון ממני- מה גם שכאשר יש פורום עם כמות מסוימת של אנשים-
סביר יותר שיימצאו אנשים שמכירים/התנסו עם מקום מסוים מאשר אדם בודד.

את ההרעלה, ד"א... חטפתי מוואן גוך בפאב בזכרון יעקב.
 

tuvia444

New member
הכל עניין של טעם

יש לי שני חברים שמעדיפים לשתות אצלי וודקה על פני ויסקי. כאן המקום לציין שיש לי מבחר נדיב של סינגל מאלטים, עד רמת ה 17 שנה, מכל הסגנונות, בעוד וודקה אני מחזיק אחת סבירה בלי טעם, רק בשביל הפרוטוקול שזה קיים בבר.
כאן המקום לציין ששני החברים הם מאותו מוצא, כדי שלא להיות גזען אני לא אזכיר, רק ארמוז שאותה מדינה תומכת באסד במועצת הביטחון של האו"ם, ושהם לא סינים
 
חח:)

בלי טעם אתה מתכוון ללא תוספות, נכון?

כי זה שאי אפשר להריח וודקה/אין לה טעם זו אחת השטויות ששמעתי בחיים שלי..
 

knappertsbusch

New member
הכוונה היא שבהשוואה לוויסקי, נניח

זה משקה חסר טעם לחלוטין - או במילים אחרות,
האידיאל של הוודקה הוא מינימום טעם.
לפחות פה בפורום, שזה לא מקום שמייצג שום דבר,
יש רוב לחובבי ויסקי ושאר משקאות עתירי טעמים...
 
זה פשוט מיתוס(גם לאמא של הפרמיום יש ריח וטעם)

וטעמתי/הרחתי וודקות, לא כאלה שמוכרים בארץ או "מתיימרות" להיות פרמיום.

אולי זה מפני שיש לי היפרסנסטיביטי-
אבל ת-מ-י-ד יש ריח וטעם, ודי חזקים.
 

daviel

New member
מיתוס או לא

ואכן לוודקה יש טעם ויש ריח, פשוט בהשווה ל"משקאות חומים" לוודקה יש מינימום טעם וזה דווקה טוב לאופן השתייה של וודקה.
חלק מהוויסקי או בראנדי אפשר ממש "ללעוס", וודקה לעומת זאת לא ממש. וודקה זה "קוייקי" ולפעמים אני אעדיף אותה מכל משקה אחר בארוחה פוסט-סובייטית מסורתית.
 
נצל"ש להשכיל :)

מהם משקאות חומים?
ומה זה ללעוס משקה? מבחינת מרקם?
מה זה אומר?

כמה שבוודקה/סמוגון אני מתמצאת, כך אין לי ידע בכל הנוגע לשאר עולם האלכוהול.
אשמח להשכיל וסליחה על השאלות.
ואם כי אני מבריה"מ- מהי ארוחה פוסט-סובייטית מסורתית?:)
 

daviel

New member
משקאות חומים

זה מושג מצחיק שראיתי איפשהו ברשת. לא ממש אוהב אותו... כמו נגיד "גבינה חצי קשה", WTF זה אמור להביע?
בגדול מדובר בוויסיק (סקוטי, אירי וברבן אמריקאי), רום ובראנדי.

"ללעוס", זה לא ממש ללעוס אלה להשאיר בפה לזמן מה בשביל להרגיש את כל הארומות-טעמים של משקה משובח. לחלק יש מרקם (גוף) מלא, שמנומי יותר ואז זה הרבה יותר "לעיס"...
ואם את מבריה"מ לשעבר אז את בטוח יודעת מהי ארוחה פוסט-סובייטית מסורתית. לתפריט של אמא שלי לא יהיה מספיק מקום בפורום :)
 
למעלה