דיעותינו חלוקות, אולי כי לינוקס היא לא מערכת הפעלה אחת
לינוקס הוא שם כולל לכמה מערכות הפעלה, חלכן אכן קשות לתפעול (דוגמת דביאן), חלקן קלות יותר (אתה מוזמן לנסות את קנופיקס), חלקן תלוית בתמיכת שרתים, ואחרות לא.

תפעול - כאדם שנודד בין מערכות הפעלה שונות במהלך היום (בית, עבודה) - בתפעול השוטף אני לא מרגיש הבדל בין לינוקס וחלונות (פרט לעובדה שאני מקליד לפעמים ls -l במסוף חלונות וזה לא עובד...).

התקנה - יש הפצות שההתקנה שלהן היא סיוט (לדוגמה arch), יש כאלה שאם תצליח ככל הנראה אתה יודע לתכנת (ג'נטו), ויש כאלה שההתקנה מאד מאד דומה להתקנה של חלונות מהדור האחרון, פרט לפתיחת חשבון במיקרוסוטפ או מתן פרטי חשבון וכו' (אובונטט לנגזרותיה, מגיה ושאר שכפולי מנדריבה ועוד). דרך אגב - לפני די הרבה שנים, הבן שלי שהיה בן 6 קיבל מתנה מחשב (עם מעבד של AMD), תקליטור התקנה של חלונות XP ותקליטור התקנה של לינוקס מנדריק (לפי זה אתה יכול לדעת כמה ישן). בהתקנת הלינוקס הוא קרא לי שלוש פעמים - "אבא מה כתוב?" (היה כתוב באנגלית לבחור את שפת ההתקנה), "אבא, מה זה פטישון?" (partition), ו"אבא, הוא רוצה את הססמא של רותי". עם הXP והחלפות חוזרות ונשנות של תקליטורי דרייברים - הוא בהחלט לא התמודד, וגם אני התקשיתי.

בינינו - גם חלונות מאז XP-SP2 תלויה בשרתים לצורך עדכונים והתקנות, ו-10 אפילו עוד יותר (יש "חנות" שמקבילה למנהל ההתקנות בלינוקסים שדורשים שרת, יש עדכונים שוטפים כמו אלה שתקבל מRHEL או מאובונטו ... ).

חלונות של מיקרוסופט היא מערכת בכלל לא רעה (לפחות בגרסות 10 העדכניות, ב-7 וSP-SP3), אבל לפעמים המחיר שלה גבוה מדי לשימושים מסויימים.