חלונות 10 נשארה מערכת הפעלה חינמית והכל חוקי

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אולי תתקין תשאר איתה חודש חודשיים ונדבר?

&nbsp
אתהכותב בלי לדעת מה בכלל יש ומה לא ואיך זה עובד בכלל..ואתה טועה אתה לא חייב שיהיה לך מה שאתה לא רוצה בהתחל...מקש שמאלי ובמקש ימני יש לך עולם ומלואו..ועוד מלא דברים שאתה לא יודע כי חזרת אחרי יום למערכת הפעלה קודמת...
ובא ומעיר הערות בלי מושג...וידע.
&nbsp
&nbsp

רוב הזמן נח

Well-known member
אני ממתין שמיקרוסופט יסיימו עם כל השידרוגים שלה

שכל הזמן משנים אותה.

ברגע שיהיה להם מוצר יציב של חלונות 10
ושהם יחליטו אם הוא חינמי או לא? ,, עולה כסף או לשימוש חופשי תמורת מידע שנשלח ממני אליהם?,, רק אז אני אבדוק אותה שוב וזה כנראה כבר לא יהיה במחשב הזה.

ויש סיכוי (למרות מה שאומרים במיקרוסופט) שזה גם לא תהיה כבר מערכת חלונות 10 אלא מה שיבוא אחריה.

רוב הזמן נח

Well-known member
אני הבנתי. אני פשוט לא מאמין שזה יחזיק לנצח

בסופו של דבר אחרי השדרוג הגדול מספר 100 הם יבינו שזה כבר מספיק והגיע הזמן למערכת הפעלה חדשה לגמרי . ואם לא, אז אחרים יכולים להבין את זה.
&nbsp

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
המערכת תשתנה לבד

&nbsp
ומה זה משנה עם יקראו לה 10 או 20 ?..זה לא ישנה המספר..
&nbsp
הווינדוס 10 טובה יציבה משופרת במלא דברים ...מהירה נוחה יותר למי שמסוגל לקלוט קצת דברים חדשים עם תכונות מובנות שלא מצריכות צד שלישי ועוד ועוד ועוד צפויים שיפורים בעידכון של ה17 לחודש הזה...
&nbsp
אבל מי שרוצה לחיות בעבר שיחיה...מי שרוצה שמחשב חדש עם מחומרה חדשה שמתאימה לווינדוס החדש חייב להתקדם
&nbsp
אם לא שיקנה מק...או שיתקין לינוקס שהיא חינמית לחלוטין .
&nbsp

רוב הזמן נח

Well-known member
כשאקנה מחשב חדש, אם עדיין המערכת האחרונה תהיה חלונות 10

אז אני ישתמש בה.
אני משדרג לפי הצורך שלי
ולא לפי זמני הוצאת השידרוגים של מיקרוסופט.
&nbsp
&nbsp

לינוקס לא חינמית.

לפחות - לא כל לינוקס חינמית (ברר מה המחיר של RHEL לשנה לדוגמה...).
לינוקס חופשית, ולכן יש גם לינוקס חינמית (למי שרוצה) וגם בתשלום.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
נו לא טעיתי יש חינם? יש!..עובדת טוב? כן...למי שלא צריך את

&nbsp
הרעש והצלצולים של ווינדוס..והלוואי יתקינו אותה רבים מאוד מאוד היא תשתפר ותשבור את המונופול הזה של מיקרוסופט

רוב הזמן נח

Well-known member
לינוקס זה לא תחליף ולא מערכת שמקבילה לחלונות

למשל היא לא תומכת במשחקי מחשב. מי שמשחק וקונה משחקים לא יכול להשתמש בלינוקס.

לינוקס היא גם מערכת מאוד מוגבלת, בניגוד למה שמפרסמים עליה.

את חלונות אפשר להתקין אפילו בגרסאות ישנות. ואפשר להשתמש בה גם בתוכנות ישנות. ואם יש חוסר התאמה מסויימת אז זה רק לא יעבוד מושלם.

אם רצית להשתמש בגרסת לינוקס ישנה או בתוכנות ישנות עליה אז מגבילים אותך לחלוטין ופשוט אין לך אפשרות לעשות את זה.

מי שמנהל את כל עניין הלינוקס פשוט מחליט בשבילך שצריך לעדכן את המוצר ואם אתה לא מעדכן אז אתה כבר לא יכול להשתמש במוצר. חלונות, בניגוד לזה ואפילו עם כל הכעס שיש לאנשים מההתנהלות של מיקרוסופט, מתנהלת בצורה הרבה יותר גמישה והרבה פחות דיקטטורית ולוקח הרבה יותר זמן עד שמערכת הפעלה יוצאת לחלוטין משימוש.

כמשתמש לינוקס ותיק, חלק מדבריך שגויים.

לינוקס היא לא תחליף לחלונות, בדיוק כפי שפרארי היא לא תחליף למכונית משפחתית.
&nbsp
משחקים - לא אוכל להגיב (אני לא משחק). בכל אופן - התקנת משחקים בהחלט לא טריויאלית.
&nbsp
מוגבלת? תגיד במה. כי לא נתקלתי במוגבלויות בהשוואה למערכות אחרות שאני מכיר מהעבודה.
&nbsp
גם את לינוקס ניתן להתקין גם בגרסות ישנות. רוצה מנדריק 3? אולי אתה רוצה משהו אחר?
&nbsp
באילו תכנות לינוקס ישנות נתקלת בבעיות?
&nbsp
מי מנהל את עניין הלינוקס? יש הפצות בהן יש ניהול (דוגמת RHEL, אובונטו..), יש הפצות בהן אין ( ג'נטו, סלקוויר ...). תבחר.
&nbsp
הרעיון בלינוקס הוא החופש לבחור. רוצה לבחור הפצה שמישהו מנהל לך אותה (סטייל מק?) יש. רוצה הפצה מתעדכנת אוטומטית? יש (ארצ'). רוצה הפצה נתמכת X שנים? גגל הפצות LTS. רוצה תוכנה ישנה כשאתה עם מערכת חדשה ש"לא תומכת"? פה תצטרך להבין יותר מהממוצע כדי להתקין אותה (מצד שני, גם בחלונות המשחקים עם ה"תאימות" לפעמים יכולים לשבור משתמש ותיק לפני שהוא מצליח לבצע את הפעולה שרצה).
&nbsp
לינוקס לא מתאימה למי שרוצה חלונות. חלונות לא מתאימה למי שרוצה לינוקס. שתיהן מתאימות למי שרוצה להשתמש בשתיהן. החופש להחליט, החופש לבחור.
&nbsp

מסכים לאמור

לינוקס קשה מאוד לתפעול, קשה להתקנה מלאה, דורשת ידע והבנה במחשוב, והיא תלויה בתמיכה של שרתי לינוקס.
היו לי הרבה ניסיונות עם לינוקס, ובכל פעם נחלתי אכזבה חדשה.
האמת היא שהייתי מעדיף את ווינדוס של מיקרוסופט עם כל התרעומת שהם לעתים מעוררים על פני לינוקס מכל סוג.

דיעותינו חלוקות, אולי כי לינוקס היא לא מערכת הפעלה אחת

לינוקס הוא שם כולל לכמה מערכות הפעלה, חלכן אכן קשות לתפעול (דוגמת דביאן), חלקן קלות יותר (אתה מוזמן לנסות את קנופיקס), חלקן תלוית בתמיכת שרתים, ואחרות לא.
&nbsp
תפעול - כאדם שנודד בין מערכות הפעלה שונות במהלך היום (בית, עבודה) - בתפעול השוטף אני לא מרגיש הבדל בין לינוקס וחלונות (פרט לעובדה שאני מקליד לפעמים ls -l במסוף חלונות וזה לא עובד...).
&nbsp
התקנה - יש הפצות שההתקנה שלהן היא סיוט (לדוגמה arch), יש כאלה שאם תצליח ככל הנראה אתה יודע לתכנת (ג'נטו), ויש כאלה שההתקנה מאד מאד דומה להתקנה של חלונות מהדור האחרון, פרט לפתיחת חשבון במיקרוסוטפ או מתן פרטי חשבון וכו' (אובונטט לנגזרותיה, מגיה ושאר שכפולי מנדריבה ועוד). דרך אגב - לפני די הרבה שנים, הבן שלי שהיה בן 6 קיבל מתנה מחשב (עם מעבד של AMD), תקליטור התקנה של חלונות XP ותקליטור התקנה של לינוקס מנדריק (לפי זה אתה יכול לדעת כמה ישן). בהתקנת הלינוקס הוא קרא לי שלוש פעמים - "אבא מה כתוב?" (היה כתוב באנגלית לבחור את שפת ההתקנה), "אבא, מה זה פטישון?" (partition), ו"אבא, הוא רוצה את הססמא של רותי". עם הXP והחלפות חוזרות ונשנות של תקליטורי דרייברים - הוא בהחלט לא התמודד, וגם אני התקשיתי.
&nbsp
בינינו - גם חלונות מאז XP-SP2 תלויה בשרתים לצורך עדכונים והתקנות, ו-10 אפילו עוד יותר (יש "חנות" שמקבילה למנהל ההתקנות בלינוקסים שדורשים שרת, יש עדכונים שוטפים כמו אלה שתקבל מRHEL או מאובונטו ... ).
&nbsp
חלונות של מיקרוסופט היא מערכת בכלל לא רעה (לפחות בגרסות 10 העדכניות, ב-7 וSP-SP3), אבל לפעמים המחיר שלה גבוה מדי לשימושים מסויימים.
&nbsp

רוב הזמן נח

Well-known member
ניסיתי להתקין לינוקס על מחשב וירטואלי..

הלכתי על גרסה שאמרו שהיא הכי דומה לחלונות.
זאת היתה גרסה ישנה יותר ואי אפשר היה לעשות איתה כלום כי כל דבר שעשיתי היה רשום שהמערכת כבר לא נתמכת.
התקנתי גרסה חדשה יותר אבל היא עלתה בצורה פגומה. ניסיתי כמה פעמים.
&nbsp
אם אני לא יכול לבדוק וללמוד את עניין הלינוקס במחשב וירטואלי אז אין סיכוי שאני יתקין אותו בצורה רגילה וישתמש בו.
&nbsp

רק בגלל הניק שלך, אנסה לעזור.

א. איזו מערכת הפעלה מאחרת אתה משתמש?
ב. מה החומרה של המחשב המארח?
ג. באיזה סוג של מכונה וירטואלית ניסית? אישית יש לי נסיון די טוב בהתקנת מינט ומגיה על VirtualBox של אורקל.
ד. האם live-usb יוכל לעזור לך להתנסות (התקנה על USB, אח"כ אתה יכול לפרמט אותו לכל שימוש אחר. אין שמוש בכונן הקשיח, כך שחלונות לא תיפגע)?
&nbsp

רוב הזמן נח

Well-known member
אולי תמליץ לי בכללי על לינוקס שהכי קרוב במראה לחלונות

ושלא מגביל אותך בגלל שהוא ישן מידי או בגלל שאתה משתמש בו בתוכנה בגרסה ישנה יותר?
&nbsp
השתמשתי בחינמית VirtualBox ויש לי חלונות 8.
&nbsp

למעלה