בשיחה זו, אנחנו מדברים על דברים קצת שונים.
העיקר ששנינו נהנים ומתפתחים.
מכל תהליך התקשורת הזה, עם עצמנו, עם השני, עם בכלל.
במקביל לכך שאני משדר אליך, אני גם קולט ממך.
ואני בהחלט מזהה את המציאות/אמת/אנרגיה/עובדות עליה/ם אתה מצביע.
נהניתי ממה שכתבת והפקתי מכך תועלת, תודה.
כשמשהו מועבר למלים, אצל מרבית האנשים, יש בכך כמדומני רווח והפסד גם יחד.
לעתים קרובות, כך נדמה לי, הם מאבדים את זה ומפסידים את זה כשזה הופך אצלם למלים; ואם זה לא הופך אצלם למלים, גם אז הם מאבדים את זה ומפסידים את זה.
נדמה לי שהניסוח של דברים מסויימים לעצמנו בצורה ברורה הוא שלב ותחנה חשובים ביותר ומהותיים ביותר, בתהליכים הוליסטיים רבים.
אנשים מאבדים דברים רבים מאד בשל אי-יכולתם לנסח לעצמם בבהירות דברים מסויימים.
כמו כן, השיחה המילולית עם אנשים אחרים (גם בפיזי, לא רק בטקסטים כגון באינטרנט) היא תהליך חשוב ביותר, שמאפשר ומקדם תהליכים חשובים רבים אחרים בתוך האדם.
כדי לחזק את דבריך, אביא משהו שאקהרט טולה ציין לא פעם.
אקהרט, כידוע למי שמכיר את עבודתו מקרוב, חי בתוך דממה עשירה, עמוקה, נוכחת. כשהוא מדבר, חושב, נע או פועל, הוא עושה זאת מתוך הדממה (לא רק הוא, רבים אחרים חיים כך גם כן, במידות שונות).
"המלים נובעות מתוך הדממה", הוא אומר לא פעם.
האם זה אומר, שהמלים אינן נחוצות לו?
אמנם הן יוצאות ממנו בעיקר בשביל תקשורת אחרים; וכשהוא עם עצמו, הוא בעיקר דומם פנימית ברובד הזה. הוא יודע, חווה, מרגיש. גם חושב לפעמים, אמנם, אולם לרוב לא מרגיש תלוי במחשבותיו.
כשהוא התחיל ללמד, זה קרה באופן ספונטני, הדרגתי, על-ידי כך שאנשים שמו לב לרוגע המיוחד שבו ובקשו ממנו עזרה, שאלו אותו שאלות. בהדרגה הוא ניסה פשוט להשיב להם, לשוחח איתם, להראות להם.
"האם תוכל לתת לי את מה שיש לך", בקשו ממנו אנשים, "או להראות לי איך להגיע לשם?"
"כבר יש לכם את זה", הוא נהג לומר בהתחלה, "אך אינכם מרגישים את זה, כי המיינד שלכם רועש מדי."
בהדרגה התפתחה התשובה הזאת לכדי הספר "כוחו של הרגע הזה", שהינו בעיקרו בעצם אוסף של שיחות שלו עם אנשים, מהתקופה שעדיין לא הרבה ללמד בצורה מסודרת.
אז אפשר היה לחשוב שכאשר הוא נדרש לנסח תשובות ומלים, הוא עושה זאת רק עבור אחרים; שהוא כלל לא זקוק לכך.
אולם כפי שהוא העיד מאוחר יותר,
הוא עצמו הפיק המון מהתשובות שהוא נתן לאחרים, אולי אפילו יותר מאשר הם עצמם!
ואת זה אני מביא כאן לחיזוק דבריך.