נורית ESP דולקת באופן קבוע ב-I20

• פותח הנושא qyp
  • פורסם בתאריך

qyp

New member
נורית ESP דולקת באופן קבוע ב-I20

יש לי יונדאי I20 משנת 2011. נורית ה-ESP החלה להידלק לי מדי פעם, וכבר שבועיים שהיא דולקת באופן קבוע. המתג שאמור לכבות אותה, זז חופשי ולא מכבה אותה. הבנתי שמדובר בתקלה קלה ומאד נפוצה ברכבי יונדאי.
התקשרתי למוסך רשמי של יונדאי, והם אמרו שרק על החיבור של הרכב למחשב ובדיקת התקלה הספציפית הזו הם יקחו כ-330 ש"ח (שעת עבודה של מוסך). אני חוששת שהתקלה הקטנה הזו תעלה לי בסוף כ-500-600 ש"ח.

האם דחוף לתקן את התקלה הזו או שאפשר לחכות לטיפול השנתי (בעוד כ-4 חודשים. אני נוסעת מעט באוטו, כ-20 ק"מ ליום, הרוב בעיר)?
האם מוסך מורשה רגיל (לא של יונדאי) יוכל לפתור לי את התקלה באופן אמין ויותר בזול?
ובאופן כללי, האם יש שווה לעשות טיפולים שוטפים במוסך יונדאי, או שמספיק מוסך מורשה רגיל (כזה שמוכר באזור שלנו ושיש עליו הרבה המלצות)?

© DrorZi

New member
בגדול זו מערכת בטיחות וכדאי לא לוותר עליה

500-600 שקל זה נשמע לי מחיר טוב לדברים שקשורים לתיקון רכב
עדיף לנסוע עם הרכב פיזית למוסך אחד או שניים ולבקשה הצעה לתיקון על סמך מה שהם רואים בעיניים ולקבל החלטה
&nbsp
האם האוטו יכול לנסוע ככה? כן
אני ממליץ לתקן עכשיו ולא למשוך אבל לא לקבל שום הצעת מחיר בטלפון, רק פיזית

enigo

New member
בדרך כלל הסיבה היא מתג אור בלם שתפוס במצב לחוץ

בקרת היציבות מקבלת מידע מהמתג הזה לגבי האם הנהג לוחץ על הברקס או לא, מידע שחיוני לפעולתה. ברגע שהיא מזהה שהיא מקבלת אות רציף, היא מבינה שיש תקלה - ומתנתקת.
הבדיקה פשוטה מאוד - כשהרכב מונע ועם בלם חניה, בקשי ממישהו שיראה אם אורות הבלימה דולקים. אם כן - זו הבעיה שלך.
הרכיב בדרך כלל לא יקר - סביב מאה שקלים - וההחלפה שלו פשוטה ומהירה. לא מאמין שיקחו ממך יותר מחמישים שקלים תמורת העבודה במוסך.

kompy

New member
גם במצב הפוך,דהיינו, אין אורות בלימה בכלל

יעיד על מתג בלם תקול וידליק את נורת ה-ESP

qyp

New member
יש אורות בלימה. האם מוסך מורשה רגיל יכול לתקן את זה?

במוסך של היבואן רוצים, בשביל התחלה, 320 ש"ח רק על החיבור למחשב והבדיקה. מי יודע כמה ירצו על העבודה עצמה.
כמו שנאמר, מדובר בתיקון קטן וזול, האם לא חבל על הכסף ?

kompy

New member
לא ניתן לדעת מראש אם התיקון קטן וזול כדברייך.

כל עוד אין אטבחון של התקלה ע"י סורק תקלות, לא ניתן לדעת את מהות התיקון ותמחורו.
כל מוסך עם סורק תקלות יעודי וידע באבחון, יוכל לתקן זאת.
אם תתני אזור מגורים/עבודה, יתכן ויוכלו להפנות אותך למוסך מתאים.

enigo

New member
במחירים הללו - שווה להחליף את המתג ולראות אם הבעיה

נפתרה. ורק אם לא עזר - לגשת לאבחון.

למעלה