טמקא: רטינה של בעלי עסקים על הרק"לות הריקות בשדרות ירושלים

Ccyclist

Well-known member

באמת מתסכל שאין תאריך יעד. הקו בהרצה כבר חודשיים וחצי. אישית אני מתכוון להגיע כשיושק אבל ללא תאריך אי אפשר לתכנן כלום.

אגב: מה שעות ההפעלה המתוכננות לקו? אני לא רוצה להתקע במצב מגוכח כמו ב 2019 שהקו לירושלים נבון הפסיק לפעול ב 7 בערב ולא פעל בימי שישי. האם ההרצות עד שעת ערב סבירה כמו 23:00 - 00:00 ועם הרצות בשישי ומוצ"ש? אני מתכוון לשהות על הקו ולהשתמש בו הרבה.

d1f2

Active member
בדהמארקר פורסם כי בשבוע שעבר בוצעה לראשונה הפעלה מלאה של המערך עם 36 רכבות שנסעו על המסילות, עצרו בתחנות, פתחו דלתות, סגרו אותן והמשיכו בנסיעתן.
גורמים בפרויקט אומרים כי נסיעות המבחן עוברות בסך הכל ללא תקלות משמעותיות שמסכנות חיי אדם. בשלב זה חברת נתיבי תחבורה עירוניים (נת"ע) עדיין מחכה לאישורים של חברות הבקרה הגרמניות, שנבחרו לבדוק את הרכבת לפני מתן היתר ההפעלה. לדברי בכיר בפרויקט, נציגי החברות הגרמניות נדרשים בין היתר לקרוא אלפי מסמכים הנוגעים לרכבת - הליך שאורך זמן רב.
סוגיה נוספת היא שהנהגים עדיין לא מיומנים והרכבת הקלה לא תמיד עוצרת באופן חלק בתחנות. לעתים, לאחר ההגעה לתחנה היא חוזרת מעט אחורה על המסילה, עד כ-3 ס"מ, עד שהיא עוצרת באופן סופי במקום המיועד לה.

למעלה