האם אנטיביוטיקה מחלישה?

Moony9

New member
האם אנטיביוטיקה מחלישה?

יש לי כלבה מעורבת בת חצי שנה (גולדנית ועוד כמה דברים.) שוקלת כבר 16 קילו. בזמן האחרון היו לה שיעולים רטובים והוט' נתן לה אנטיביוטיקה (OFLOXACIN) ומאז היא ממש ממש חלשה. יש לה תאבון אבל ממש קשה לה לקום לשבת וללכת, בנוסף היא לא רוצה לצאת לטיולים (ממש צריך להכריח אותה לקום כדי לעשות צרכים בחוץ וחזרה הביתה) כשהיא נמצאת במרפסת היא בקושי זזה, אבל נובחת בלי בעיות. לקחתי אותה אתמול שוב לוט' והוא בדק אותה ולא מצא משהו מיוחד ונתן לה עוד כדור (NORBROOK) כדי שיחזק אותה. כשהיא הייתה אצלו היא הייתה שמחה וקופצנית כאילו כלום לא קרה ואז בבית שוב הייתה עייפה. כשמישהו בא אליי באותו ערב היא שוב קפצה והייתה שמחה ואחרי זה שוב עייפה ותשושה. השאלה שלי היא האם זה הגיוני שהאנטיביוטיקה מחלישה אותה כ"כ? יש סיבה לדאגה? (אין לה חום)

Moony9

New member
תיקון

היא מקבלת עכשיו NOROCARP מה שרשמתי זה השם של החברה תודה לעוזרים

תשובה

אופלוקסצין לא אמורה להחליש כלבים שמקבלים אותה . אבל כן ראיתי פה ושם(יחסית נדיר-1ל 100) כלבים שמגיבים לה לא טוב. מה שעושים זה מנסים להחליף את סוג האנטיביוטיקה. לפעמים קורה שיש בעיה נוספת נסתרת שממנה הכלב סובל ואז צריך לברר אותה . המלצתי היא לעקוב ואם המצב לא משתפר לחזור לוטרינר שיבצע בדיקות יותר מעמיקות כמו בדיקות דם וצילומים . תמשיכי לעדכן. רפואה שלמה עמיחי

Moony9

New member
תודה, עוד שאלה קטנה

תודה על התשובה. כמה זמן לחכות? היא כבר 6 ימים עם האנטיביוטיקה. האם לסיים את הכדורים ואז לראות אם יש שיפור?

תשובה

אני אמרתי את התרשמותי הכללית כדי לתת לך מושג ובאיזשהו מקום גם להרגיע אותך . מאידך כל החלטה ושינוי צריכים להיות רק שלך מול הוטרינר . אני לא ראיתי אותה ולא יכול לעזור באינטרנט מעבר למה שאמרתי . המלצתי היא להיות במעקב מול הוטרינר . רפואה שלמה וחג שמח עמיחי נ.ב. האם היא מטופלת סדיר לתולעת הפארק ?

Moony9

New member
כן

היא אצלי רק חודשיים והיא קיבלה תולעת הפארק כשאימצנו אותה. היא גם עברה עיקור בגיל 4 חודשים (לא יודע אם זה קשור, ולא הסכימו שנאמץ אותה בלי עיקור)

Moony9

New member
אז זו לא האנטיביוטיקה

הלכנו היום שוב לוט' אחרי שהדאגה לא עזבה אותנו (הכלבה בקושי יכולה לרדת מהספה) ושוב, אצל הוט' הכל טוב ויפה עד שהיא התיישבה וניסתה לקום ואז הוא (הוט') שם לב שאולי יש לה משהו בירך והוא נגע לה שם וכאב לה.. אז הוא אמר שצריך לעשות לה צילום ברגל וגם בחזה (כי השיעול עדיין לא עבר) מישהו יכול לתת לי דוגמאות של דברים שגורמים לזה? או בקיצור.. אני מחפש שמישהו ירגיע אותי כי אני ממש דואג לה תודה

מה הוא ראה בצילום?

האם יש סיכוי שהיא הסתובבה חופשיה בחוץ וקיבלה מכה מרכב ? או טראומה אחרת? השילוב של כאב אגן ושיעול לא כל כך מסתדר לי עם מחלה סטנדרטית ,במיוחד אם אין חום. לא נותר אלא להשלים את הבירור הרפואי. לילה טוב עמיחי

Moony9

New member
אז ככה

עשינו לה היום צילום חזה ואגן, בחזה לא ראו משהו מיוחד (אמרו שכנראה שעלת, לחכות כמה ימים ואם לא דועך אז לחזור לאנטיביוטיקה) לגבי האגן ראו דלקת (נראה לי שב"ברך" של אחת הרגליים) כנראה בגלל גדילה (גולדן מע' 17 קילו בת חצי שנה) והיא קיבלה כדורים אנטי דלקתיים + כדורים להגן על הקיבה. השאלה שלי היא מה הדרך הכי טובה עכשיו לטפל בה? לתת לה לשכב רוב היום כמו שהיא עושה עכשיו, ללכת איתה קצת/רגיל. הבעיה שלה כרגע היא לקום, ממש קשה לה לקום, אחרי שהיא כבר קמה אז היא הולכת וזזה פה ושם עד שנשכבת חזרה. תודה

Moony9

New member
אז ככה

עשינו לה היום צילום חזה ואגן, בחזה לא ראו משהו מיוחד (אמרו שכנראה שעלת, לחכות כמה ימים ואם לא דועך אז לחזור לאנטיביוטיקה) לגבי האגן ראו דלקת (נראה לי שב"ברך" של אחת הרגליים) כנראה בגלל גדילה (גולדן מע' 17 קילו בת חצי שנה) והיא קיבלה כדורים אנטי דלקתיים + כדורים להגן על הקיבה. השאלה שלי היא מה הדרך הכי טובה עכשיו לטפל בה? לתת לה לשכב רוב היום כמו שהיא עושה עכשיו, ללכת איתה קצת/רגיל. הבעיה שלה כרגע היא לקום, ממש קשה לה לקום, אחרי שהיא כבר קמה אז היא הולכת וזזה פה ושם עד שנשכבת חזרה. תודה

תשובה

בהקשר האורטופדי כדורים אנטידלקתיים,מגיני קיבה ומנוחה בהחלט מספקים . כרגע לפחות לתת לה לשכב ובהמשך לחזור לפעילות מדורגת אחרי ביקורת של הוטרינר המטפל . הפרט היחידי שחסר לי בבירור הוא ספירת דם . רפואה שלמה עמיחי

Moony9

New member
לא עשינו בדיקת דם

כשהיינו אצל הוט' הוא הפנה אותנו רק לצילום חזה ואגן. מדוע זה חשוב גם ספירת דם? תודה רבה.

הסיבה לספירת דם

כשיש כלב צולע עם כאבי פרקים תמיד עולה אצלי החשש שמא מדובר חלילה בצליעה משנית למחלה זיהומית כלשהי. במקרה הזה כשיש גם שיעול ברקע זה נראה לי חשוב במיוחד כדי לשלול תהליך זיהומי . לפעמים עושים בדיקת דם כי חושדים במשהו ולפעמים עושים בדיקת דם כי רוצים לשלול משהו . יש לי שתי שאלות נוספות- 1. כמה זמן נמשך השיעול? ובאיזה עוצמה ? 2. כמה זמן קיימת הצליעה ? 3. האם בוצע חיסון משושה וכמה פעמים ? לילה טוב עמיחי

Moony9

New member
היסטוריה

אז ככה, ההיסטוריה שלה: קיבלנו אותה לפני חודשיים מצער בעלי חיים ת"א בת 4 חודשים והיא עברה עיקור. יום אחרי שהיא הגיעה אלינו בנוסף לטראומה מהעיקור היא התחילה להשתעל ולהתעטש עם נזלת צהובה. הלכנו לוט' (לא זה שעיקר אותה-כי אנחנו בדרום והוא בת"א) והוט' החליף לה אנטיביוטיקה ואט אט היא הבריאה. לגבי השיעול אני לא בטוח אם הוא נעלם וחזר או לא נעלם כלל (אלא רק שינוי בתדירות) לאחרונה השיעול קצת פחת אבל עדיין קורה פעם ביום לערך. לגבי הצליעה, זו לא צליעה ממש. כי כשהיא הולכת אז הכל רגיל. זה התחיל לפני כמעט שבוע (לפני כן היא הייתה פעלתית במיוחד, טיולים ארוכים,מפגשי כלבים וריצה במעגלים בתוך הבית הקטן). לגבי המשושה: היא קיבלה אחד כשאימצנו אותה ועוד אחד לפני חודש והוט' אמר שבגלל שהיא כבר גדולה אין צורך בשלישי והוא שלח לי גם קובץ מסוים שמסביר את זה.

תשובה

לפי תאורך המצב נשמע יציב . בקריאה חוזרת של ההסטוריה ראיתי נראה לי שהיא עדיין לא לחלוטין החלימה מבעיית הנשימה והשיעול. כנראה שהוטרינר יצטרך למצוא סוג אנטיביוטיקה אחר שיתאים לה אולי יותר (זו החלטת הוטרינר המטפל בלבד) . לגבי הצליעה במחשבה שנייה יש לעיתים צליעה בגורים שמקבלים אנטיביוטיקות ממשפחת הקווינולונים (אפלוקסצין שהיא קיבלה היא אחת מהן) עקב פגיעה בסחוסי לוחיות הגדילה. היה לי מקרה שכזה לפני כ-8 שנים והוא הסתדר לחלוטין אחרי הפסקת התרופה (כשבועיים שלושה). עצם הפסקת האנטיביוטיקה הזאת יכולה לשפר את מצב התנועה בתוך מספר שבועות. בהקשר הזה המלצתי היא מנוחה וכמובן מעקב וטרינרי . בהצלחה עמיחי

Moony9

New member
המון תודה!!!

היום היא קמה כמעט כמו חדשה (כנראה בגלל הכדורים נגד הדלקת שהיא מקבלת) חזרה לקפוץ ולשמוח (ולנבוח). לתת לה לרוץ ולקפוץ כמה שהיא רוצה בבית או לנסות להרגיע אותה? ושוב, המון תודה על הכל!!!

תשובה

אם היא קופצנית טבעי אין לי בעיה . מה שחשוב הוא לא לשחרר אותה בחוץ ולא להפעיל אותה במשחקים אקטיבים בבית . תודה עמיחי

למעלה