ZZR 600 VS Fazer 600 VS Hornet 600

Papillion

New member
ZZR 600 VS Fazer 600 VS Hornet 600

שלום רב לכל נכבדי הפורום, אני מתלבט בין שלושת אופנועי ספורט התיור הנ"ל. אין בעיות תקציב לא לקנייה ולא לטיפולים. אני בעל נסיון ברכיבה + קורס אופנוען מאומן א' +קורס רכיבת מסלול למתחילים (כפיר לוין). צרכים: פעמיים-שלוש בשבוע ראשל"צ - ב"ש, שאר השבוע בטווח גוש דן +טיולי סופ"ש. במי מהם הייתם בוחרים? אשמח לקבל גם פרטים נוספים כגון צריכת דלק, נוחות, יכולת השתחלות, תאוצות ביניים (מומנט סל"ד נמוך), אנקדוטות מהם צריך להיזהר/לשים לב בכל אחד מהדגמים וכו'. תודה

ב ו Z י

New member
אל תשאל אותי, אין לי נסיון עליהם.

אבל במקומך הייתי מוריד את ה ZZR מהמשוואה. כבד מהאחרים, מיושן יחסית והשתחלויות בפקקים יהיו סיוט.

T0MERKE

New member
מעניין

מצד איד אין לך נסיון על אף אחד מהכלים, מצד שני אתה שולל את ה ZZR בלי להכיר אותו.

ב ו Z י

New member
אבל זה בגלל הצינגלה... ../images/Emo8.gif

לך יש נסיון נכון? אז במקום להעלב בשם ה ZZR שלך, בוא תעזור לבחור.

T0MERKE

New member
נעלבתי בשם כל ה ZZRים ../images/Emo10.gif

אם אין לך מושג עדיף שלא תגיב. הנה אני עוזר לבחור, אם הוא יחליט ללכת על פייזר, אני יכול להמליץ ולהפליץ בחום על הפייזר של אנימור.

דמיקולו

New member
יש לי ZZR, כלי נמוך ומשתחל פלאים בפקקים

מתאים גם לרוכבים נמוכים ,ככה שאין בעיה להגיע עם רגל או שתיים לכביש, מצד שני גובה המראות נמצא מעל גובה מראות הרכבים ולא מפריע למעבר. -לא נתקלתי גם בבעיה מיוחדת בזווית צידוד הכידון בפקקים. -מהירות בשיוט בין עירוני, מהירות שאני מגדיר ככזאת שלא תרגיש כזחילה, אבל גם לא כטיסה בגובה נמוך, היא 140 קמ"ש, המתאימה גם לצריכת דלק שפוייה. -צריכת דלך בנסיעה רגועה של 110-125 קמ"ש תרד מ1:16 . -האופנוע נוח לנסיעות קצרות ו/או ארוכות, גם לרוכב וגם למורכבת. -כח מנוע בסל"ד נמוך לא חסר וגם לא בסל"ד גבוה. עוד שאלות ?

Rhinovirus

New member
הייתה לי התלבטות דומה לפני מס' חודשים

קודם כל לא אמרת על איזה שנתונים הסתכלת. אני הורדתי את ה ZZR מהרשימה בגלל שבאותו מחיר אפשר לקנות הורנט או פייזר חדשים יותר בכמה שנים. בסופו של דבר הלכתי על הפייזר מכמה סיבות : 1. מיכל דלק יותר גדול משמעותית (אני נוסע 80 ק"מ ביום ואין לי כוח לתדלק כל יומיים וחצי) : 22 ליטר בפייזר לעומת 16/17 בהורנט 2. מיגון רוח אפקטיבי (אמנם יש מספר הורנטים מ 2002 עם מסיכה אבל אין הרבה מהם למכירה) 3. הפייזר מצריך טיפולים במרווח גבוה יותר - כל 10,000 4. עניין של טעם - ההורנט פשוט מכוער לדעתי עשיתי נסיעת מבחן על הפייזר החדש ובסוף קניתי פייזר מהדור הקודם: צריכת דלק בנסיעה בינעירונית (140-160) נעה באיזור ה 1:17 האופנוע מהדור הישן קצת יותר נוח לנסיעה מהדגם החדש (החל מ 2004) מבחינת גובה הישיבה יחסית לאופנוע (בחדש אתה מרגיש קצת "מחוץ" לאופנוע), ומכיון שבלתי אפשרי לראות את מד הסל"ד הדיגיטלי החדש ביום שמש. אין לו שום בעיה עם השתחלות עירונית ואני עומד יפה בקצב של הקטנועים הדור הקודם מאיץ בצורה סבירה כבר מאיזור ה 6 אלף סל"ד, אפשרי לנסוע גם על פחות.

Papillion

New member
מה לגבי הגובה?

אני גם נוטה יותר לכיוון הפייזר - אבל האם בן אדם בגובה שלי - ממוצע, לא נמוך ולא גבוה, האופנוע יתאים לו?

Rhinovirus

New member
לא צריכה להיות שום בעיה

הוא טיפה יותר גבוה (או לפחות מרגיש ככה) מאופנועי ה 500 (לא מתייחס לKLE) אני 1.76 ואין לי שום בעיה - הוא מרגיש בדיוק בגובה "הנכון"

wdsrk

New member
מספר תיקונים...

1. נכון... (16 ליטר בלבד ב2002) 2. הורנטים 2002 - רק עם מיגון רוח, או בשמם הידוע - HornetS - לא הגיע דגם אחר ב2002 (הדגם הזה הסתיים ב2002) - ומיגון הרוח בו - הוא מדהים לעומת הפייזר... (לפחות לעומת הדגם החדש - על הישן לא רכבתי) (אה, ונחש למה אין למכירה..
) 3. מרווח טיפולים גדול יותר - אך לא זול יותר... 4. עניין של טעם, הפייזר מכוער לטעמי (בכל טווח השנים...)

gilwalla

New member
היו כמה מבחנים..

לאופנועים הנ"ל, תריץ חיפוש בגוגל, למיטב זכרוני מאותם מבחנים הפייזר פחות גמיש ונעים מההורנט בסל"ד נמוך בשימוש עירוני.

gilroy

New member
פייזר 600

היה לי ZZR כמעט 4 שנים פייזר שנתיים הורנט- רק נסיעת מבחן. למה פייזר הכי יפה
ישיבה נוחה-גובה מושב נמוך מ-CBR600 למשל. חסכוני בדלק- -22 עד20 ק"מ לליטר במהירות סביב 100 קמ"ש טיפולים כל 10K . מנוע R6 יש מסיכה- אין פירינג מלא (לדעתי יתרון ) מה עוד ? יש רגלית אמצע- א.א.ל.ט להורנט אין

RightAsRain

New member
יש לי מספר שאלות לגבי הפייזר

רציתי לדעת מה הרושם שקיבלת בתור בעל נסיון על הכלי לגבי הדברים הבאים שצוינו לשלילה במבחנים : 1) עד כמה המעבר של ההזרקה ממצב פתוח לסגור מציק? 2) האם מורגש חוסר אמיתי בכוח בסל"ד נמוך? עד 7K נגיד.. 3) האם הבולמים הקדמיים רכים מידי? 4) האם מיגון הרוח יעיל? 5) האם המושב נוח? בתודה, רונן.

אנימור

New member
אנסה להשיב גם אני, בתור בעל פייזר:

1) לא בטוח למה אתה מתכוון, לא הרגשתי מעבר חד או קופצני שמפריע לי. 2) יחסית ל-600 אחרים, כמו R6 או CBR, יש הרבה מומנט בסל"ד הנמוך. לי הוא הרגיש די והותר ולדעתי, האופנוע נוח מאוד בנסיעות עירוניות. אציין כי ישנו בור מומנט באזור 7.5K סל"ד. לאחריו, מעל 8K, מרגישים בבירור שהמנוע נעשה "חזק" יותר. 3) איך שאני רואה את זה, הבולמים הקדמיים מספיק רכים כדי לספק נוחות בכבישים משובשים, פסי האטה וכו', ומספיק קשים על מנת לספק יכולות ספורטיביות לא מבוטלות. לא רכבתי בצורה חזקה ולא הגעתי למגבלות, כך שלא הרגשתי רכות שמפריעה לי. את הבולם האחורי, מאידך גיסא, כיוונתי לדרגת קשיחות אחת מעל האמצע (ברירת המחדל שהאופנוע מגיע אתה היא האמצע), משום שהרגשתי שבמקרים מסוימים של רכיבות חזקות, הוא רך מדי. בכל מקרה, לא כיוונתי אותו לדרגת הקשיחות המקסימלית. 4) מיגון הרוח סביר, אך לא מצוין. בשיוט של 140-180 הוא בהחלט עושה את העבודה בצורה נאה. כשעוברים את ה-210 קמ"ש, הרוח מתחילה להציק. 5) המושב קשה במקצת, לקח לי כשבוע-שבועיים להתרגל אליו לאחר קניית הפייזר. לאחר מכן הוא הרגיש לי די נוח. אם אני זוכר נכון, הוא פחות רך ממושבים של אופנועי תיור אחרים, כמו VFR או ZZR. מצד שני, הוא הרגיש לי נוח יותר ממושבים של אופנועי סופר-ספורט. גילוי נאות: אני מוכר את הפייזר שלי. אני ממליץ לך לקבוע רכיבת מבחן על הפייזר ועל ההורנט ולהחליט ביניהם. באופן אישי, אליי ה-ZZR מעולם לא דיבר. בנוסף, ישנו גם ה-Z750 של קוואסקי, שיכול להוות חלופה.

RightAsRain

New member
../images/Emo45.gif תודה על התגובה המקיפה

בהחלט סגרת לי כמה פינות, בעיקר לגבי ההזרקה (בפורומים בחו"ל זה אחד הדברים שהכי עיצבנו את הרוכבים). ואני מתכוון לקבוע נסיעת מבחן על הפייזר בהקדם.
שנית

gilroy

New member
עיין בתגובתו הממצה של אנימור

דבר נוסף שהפריע לי קצת. רגליות רוכב גבוהות מדי לטעמי. כיפוף ברך ספורטיבי מדי לתנוחת הישיבה הנוחה. קראתי את מבחן הדרכים בעיון. אם הייתי מתייחס אליו באופן רציונאלי, ייתכן שלא הייתי קונה פייזר. קניתי כי הוא מצא חן בעיני, ולא הצטערתי אף לרגע.

100yariv

New member
DL 650

הויסטרום 650 לנסיעה של 100 ק"מ לכל כיוון 3 פעמים בשבוע זה האופנוע . במהירות שיוט של 130 צריכת דלק 20-22 ק"מ לליטר אני רכבתי 30000 ק"מ בעשרה חודשים אופנוע מדהים יריב שרון מורה נהיגה ורכיבה מתקדמת.

למעלה