Zone Alarm

• פותח הנושא gos
  • פורסם בתאריך

gos

New member
Zone Alarm

שלום, אני עובד על אידיאסאל 1.5 מגה של חברת נטויז´ן ועל מערכת הפעלה חלונות אקס פי , רציתי לדעת אם כדאי לי לשים את זון אלארם כפיירוול האם זה יפריע לי לשחק משחקים ברשת כמו פיפ"א או לשלוח קבצים לחברים באמצעות האיסיקיו. ובכלל למה קורה הרבה שאין דיירקט קונקשן ביני לבין אנשים אחרים שפעם לפני שהיה לי חיבור נפלא זה לא הייתה שום בעיה ביצירת הקשר? בברכה, לי קינד

עוזי 2

New member
לא אמורה להיות בעיה

אבל אני ממליץ על Tiny יותר מאשר על ZoneAlarm. ביחוד אם אתה מגיע למהירויות תקשורת גבוהות, Tiny פחות תאיט אותך, והיא גם יותר גמישה. יחד עם זאת לקונפיגורציה של הפיירוול יש משמעות מבחינת המידה שהוא מאיט (אם בכלל) את התקשורת, וזאת בשני מישורים: א) חסימת ICMP נכנסים, אמנם נחשבת כביכול ליותר בטיחותית, אבל עלולה להאיט כאשר התוכנה הדשניה שב- direct connection (הכוונה בטח ל-peer to peer) מסתמכת על הפאקטים הללו לצורך קביעת מסלול התקשרות עדיף. אצלי, כאשר אני מריץ פיירוול - וזה לא תמיד, אני מאפשר לעשות לי ping. אין כאן ממש בעיה בטיחותית. ב) קביעת הפילטרים כך שהחוקים הנפוצים הם הראשונים, גורמת לכך שפחות בדיקות מתבצעות על בקשת התקשרות לפני שהיא מאושרת/נדחיית. לגבי מדוע יש בעיות ב- direct connection, יתכן שזה קשור ספציפית למשהו זמני בנטויז´ן. אין לי רעיון אחר.

למעלה