zonalarm with iis ?

בודה

New member
zonalarm with iis ?

מישהו יש מושג למה ZONEALARM מפריע לFTP ו HTTP ב IIS 5 כל פעם שאני מתקין אותו הוא לא נותן ל services האלה להתחיל .

gilad_no

New member
כי זה בדיוק התפקיד שלו!

תכנס להגדרות ותאשר את הסרוויסים האלה לפעולה

בודה

New member
מאושרים , זה לא הבעייה

ברור שאישרתי , יש גישה לשרת אחרי ההתקנה גם 80 וגם 21 . אבל אחרי כל איתחול הסרוויסים האלה נתקעים , עד כמה שאני מבין הפירוול אמור לחסום גישה לפורטים ולא לחסום ריצה של תוכנות , האם אני טועה ? לדעתי הסרוויס (TRUVERCTOR) שלו מתנגש אתם אבל אני לא יודע איך לפתור את זה

voguemaster

New member
שאלה

יש הרשאה ב-ZONEALARM למידע DNS לעבור מאותן אפליקציות ?? אל תשכח ששרתים (גם HTTP וגם FTP) משתמשים די הרבה ב-DNS ע"מ להפוך שמות לכתובות IP ולהיפך. לדוגמא אצלי ב-TINY PERSONAL, מוגדר בדיוק לאיזה תוכנית מותר לעשות מה, ומן הסתם אם קיימת אותה האופציה ב-ZONEALARM אז צריך לתת הרשאה ל-IIS לבצע שאילתות מול שרתי DNS. אלי

בודה

New member
כן

בכל מקרה גם אם אין הרשאה למה זה תוקע את הסרוויס ? גם בevent log מופיע שהשרות לא הצליח להתחיל ,עד שאני לא מוריד את zonealarm שמתי TPF אבל zonealarm יותר טוב

voguemaster

New member
זה כבר משהו אחר

דרך אגב, אם רשום לך שהשרות לא התחיל אתה צריך לבדוק למה. יכול להיות שזה בגלל DNS, אבל זה לא סביר. סיבות להיתקעות של שרת כלשהו בגלל DNS הן פשוטות. כאשר אין אפשרות לגשת לשרת DNS, וכל ה-PACKETS שמיועדות אליו נופלות בגלל FIREWALL (לדוגמא) אז השרת יחכה את כמות הזמן של ה-TIMEOUT שלו וייראה תקוע. כמובן שזה לא אמור לקרות כי מודל טוב של שרת תמיד ישתמש בעיבוד מקבילי (PROCESS נוסף או THREAD נוסף) כדי לבצע את זה. זה לא תמיד כך. לדוגמא, אצלי ב-LAN יש לי חמישה מחשבים. מחשב פיתוח שבו יש גם שרת FTP, מחשב עם SENDMAIL ו-BIND (שרת DNS) שאני בד"כ לא נוגע בו, ושרת NT 5.5 שעליו יש EXCHANGE (הכל למטרות עבודה). כל המחשבים מקונפגים בצורה כזו שאותו מחשב עם BIND הוא שרת ה-DNS שלהם, ולכן אם הוא מכובה או לא מחובר, כל פעם שאני מריץ NETSCAPE או FTP (בלינוקס), ה-CLIENT קופא כי הוא מחכה לתשובה מהשרת FTP (שגם הוא מחכה להתחבר לשרת DNS עבור איזה שאילתא), והכל נראה "תקוע". לכן ה-FTP שלי לא עובד ללא שרת ה-DNS וכיוב´. למזלי את השרת שאני כתבתי בניתי שלא יעבוד כך
אלי

antidot

New member
--->

IIS רץ על כתובת IP ולא מחייב DNS קיים. ניתן להרים IIS בלי גישה כלשהי לDNS. הסרוויסים של WWW, FTP ו-SMTP רצים על כתובת IP ולא קשורים לFQDN. חד משמעית הDNS אינו אשם פה. תנסה את הטריק הבא: תוריד את הסרוויסים של IIS וZONEALARM. תעלה את IIS ראשון. תעלה את ZONEALARM. אם הכל עלה, תלך לSERVICES ותגדיר את הסרוויס של zonealarm כMANUAL במקום AUTOMATIC. את הסרוויסים של IIS תשאיר על AUTOMATIC. אם אני לא טועה, הסרוויסים שמוגדרים כAUTOMATIC עולים ראשונים ורק אח"כ אלה שמוגדרים כMANUAL. אם זה לא עזר, תנסה את הטריק הבא: http://www.iisfaq.com/Articles/335 Antid0t

voguemaster

New member
ידידי

שרתי FTP, WEB ו-SMTP משתמשים קבוע בשירותי DNS, ללא קשר. אני לא בטוח מה המודל שבו הם כתובים ב-IIS, אבל מובטח לך ש-DNS מעורב תמיד, גם אם זה לא נראה לך. להרים אפשר, אבל תפקוד זה משהו אחר. ובקשר ל-SMTP, תהיה בטוח בקשר לזה (כתבתי שרת SMTP, אז יש לי מושג כלשהו
) אלי

בודה

New member
למה שרת צריך DNS ?

אני מבין למה קליינט צריך , ןהוא מוציא DNS ERROR אם אין לא גישה . למה השרת צריך ? תמיד שמח ללמוד

antidot

New member
---->

לגבי SMTP אכן טעות שלי. חיפזון מהשטן. לגבי WWW: שרת WEB כשלעצמו אינו דורש DNS. לא פעם התקנתי והרצתי IIS על מחשב בודד, לא מחובר לרשת ולא שמתי לב לליקויים בתפקוד (ואני בודק לוגים...) כל עוד הגישה אליו מתבצעת דרך IP ודפי האינטרנט לא משתמשים בFQDN בקוד, הכל יעבוד חלק. כנ"ל FTP... WWW וFTP הם סך הכל SERVICES שמאזינים על אינטרפייס שאתה בוחר (ואם תעיף מבט בהגדרות של IIS תראה שהבחירה היא על סמך כתובות IP). Antid0t

בודה

New member
הא

אני מפתח שנים ל-IIS על LAPTOP לא מחובר ולא היו לי בעיות . רציתי לדעת אם אני מפסיד משהו .

voguemaster

New member
ברור

אבל כמו שרשמתי קודם מהתנסות שלי, כשהתקנתי WUFTPD על הלינוקס שלי כדי להעביר כל מיני קבצים גדולים (כמו ה-JDK ללינוקס) משהו "נתקע" שם כשהתחברתי (נניח אפילו מאותו המחשב) בעזרת IP בלבד. אני לא מאמין שהקליינט הוא זה שצריך את ה-DNS במקרה הזה, כי הרי התחברתי בעזרת IP, וב-FTP כשמתחברים אמורים לקבל הודעת פתיחה קצרה ו-LOGIN, וזה לא קרה.. לכן נדמה לי שיש משהו בשרת הזה שצריך DNS. כששרת ה-DNS שלי מחובר ועובד, השירות עובד חלק. ואפילו באותו מחשב הגדרתי ספציפית (כדי לבדוק את זה) לא להשתמש ב-DNS, אלא להפסיק את החיפוש אם לא נמצא בקובץ HOSTS, ובכל זאת זה לא עזר. משהו עקום שם.
אלי

למעלה