ZMA בהרכה, מה דעתכם:

alexkagn

New member
ZMA בהרכה, מה דעתכם:

מצטער אם כבר שאלו - לא ראיתי כנראה.. שמעתי מדי הרבה אנשים ובדי הרבה מקומות (הוא מוזכר ללא הרף...) שהשילוב של אבץ מגנזיום וויטמין B6 יכול להועיל להגברת הפרשת הטסטוסטורון... וגם לתת בנוסף שינה נעימה ועמוקה יותר... מה דעתכם ? אני חושב להרכיב את התוסף מכל אחד מהם לחוד ולא להזמין מחו"ל מכיוון שלא ראיתי בארץ. האם הגברת הפרשת הטסטסטורון יכולה להגביר הופעת אקנה ?! בברכה, אלכס

ערן שחר

New member
אני לא יודע אם זה עוזר אבל יש בארץ

http://www.supherb.co.il/sport/bullitin/z_m_a_b.html

ZMA

לדעתי תוסף זה חשוב מאוד לעוסקים בפעילות גופנית מהסיבות שציינתי למטה ומחוסר מינרלים אלו במזון שלנו, לגבי תהליכים אנבולים, זה לא שיעשה אותך גדול הערך הנוסף של חומרים אלו הוא המשמעותי כאן. קצת על המגנזיום: המגנזיום דרוש לבניית עצמות ומניעת אוסטיאופורוזיס, חלבונים, חומצות שומן, לבנייתם של תאים חדשים, להפעלת קבוצת ויטמיני B. לתפקוד מערכת-העצבים, להרפיית שרירים, קרישת-דם, לטיפול במיגרנות וליצירת ATP. כמו כן המגנזיום דרוש בתהליך הפרשת האינסולין ותפקודו, יש לו תפקיד בתחזוקה ובהגנה על הדיפון הפנימי של העורקים לעמידה בשינויים בלחצי-הדם. למגנזיום השפעה על תרופות חוסמות ערוצי סידן. מסיבה זו, הוא כנראה אחראי לעובדה, שבנסיבות מסוימות הוא משפר ראייתם של אנשים הסובלים מגלאוקומה. מאותה סיבה, הוא מוריד לחץ-הדם. אבץ: האבץ הינו מינרל-מתכת, המכונה "המינרל המרפא". הוא נדרש לצורך סינטזה של חלבונים שונים, להם הוא מסייע בתפעול מערכת העיכול ומערכת חילוף החומרים כמו כן הוא משמש לריפוי תאים ולהתפתחות תאים חדשים. אצל מרבית האנשים קיים מחסור מה באבץ, עקב הצריכה התמידית שלו, זאת כיוון שהגוף צורך אבץ בכל פעם שאחד מתאיו גדל או מתחלק. האבץ מסייע לגבר בשמירה על ייצור תקין של הורמון הטסטוסטרון. אצל האשה, אחראי האבץ על סדירות המחזור ועל התפתחות תקינה של העובר בזמן ההריון. האבץ מסייע לתיפקודה התקין של מערכת החיסון. מרכיביה, כמו תאי-הדם הלבנים זקוקים לאבץ, לצורך מלחמתם בחיידקים ובוירוסים שפלשו לגוף. כמות מספקת של אבץ בגוף תקצר את משך ההתקררות. השלמת אבץ תחזק, בד"כ את מערכת החיסון. האבץ מפחית את כמות הכולסטרול ומסייע בתהליך ריפוי פצעים. נטילת המגנזיום ואבץ יעילה במיוחד עם ויטמין B6 ולכן הם בד"כ נלקחים ביחד.

אלי ו.

New member
היה מחקר אחד על יתרונות ה ZMA

מול פלציבו, בו נתנו לשחקני קבוצת כדורגל אמריקאי ZMA ואכן ראו עליה ברמת הטסטוסטרון. במחקר לא עשו השואה ללקיחת אבץ או מגנזיום בלבד. כפיר, המוכר מבית טבע קסטל, סיפר לי שרוב הטריאתלטים שהוא מכיר (הוא טטריאתלט) לוקחים ZMA לשיפור ההתאוששות. יש אצלו ערימות של ZMA, כך שבהחלט ניתן להשיג ZMA בארץ. לאחרונה אני הוספתי הרבה פעילות אירובית פעמיים ביום (רכיבה לבסיס 25 ק"מ כל כיוון) אז לקחתי אבץ ומגנזיום עם B6 נדמה לי שבאמת היה שיפור בהתאוששות אבל אני לא מוכן להשבע על כך. רמת הטסטוסטרון שלי היתה בסדר (אפשר לבקש מהרופא בדיקות דם) כך שאני לא יודע אם היתה השפעה או לא.

bs

New member
מה המינון?

האם אתם יכולים לכתוב מה צריך להיות המינון של כל אחד מהויטמינים ביום בשביל שאולי יהיו תוצאות? וביאזה מאכלים בעיקר אפשר לקבל את הויטמינים והמינרלים האלו מבלי לקחת תוספים?

alexkagn

New member
תשובה חלקית

אני לא זוכר באילו מאכלים יש את המינרלים והויטמינים הנ"ל אבל אני זוכר את המינון המדויק ליום. לוקחים קצת לפני השינה אך כשעה + לפני או אחרי ארוחה עם סידן כי זה פוגע בספיגה. אני כן זוכר את כמויות המרכיבים: מגנזיום -450 מ"ג אבץ - 30 מ"ג ויטמין B6- 10-11 מ"ג על כל 15 או 10 מ"ג אבץ כדאי לקחת תוספת נחושת של 1 מ"ג בברכה, אלכס

למעלה