Zappa - The Dub Room Special

Yudokolis

New member
Zappa - The Dub Room Special

צפיתי בספיישל הנפלא הזה של זאפה מ-1982 (ותודה ל-OBZ, קולאמאר!), וכמה דברים חייבים להיאמר: * בראש ובראשונה - רות אנדרווד!!! אלוהים אדירים, פעם אמרתי שהאישה הזו היא הדבר הכי מדהים ששמעתי בחיים שלי, ועכשיו אני יכול להגיד שהאישה הזו היא גם הדבר הכי מדהים שראיתי בחיים שלי. * אי אפשר להתעלם מההבדל העצום בין החומרים המדהימים של 1975 (בעיקר מ-One Size Fits All) לבין החומרים של שנות השמונים שזאפה מבצע בספיישל הזה, ומכל בחינה אפשרית: קודם כל המוסיקה, כמובן - המוסיקה של ´75 עשירה, מורכבת, מתוחכמת, מלאת סגנונות וצבעים. המוסיקה של ´82 פשוטה, חצי בלוזית, נשענת בדרך כלל על ריף אחד שחוזר על עצמו 80 פעם, ודיי מפנה את הבמה למילים (הלא ממש מעניינות לטעמי) של זאפה. וגם מעבר לכך, האנשים והשואו - בהרכב של ´75 יש שלושה אנשים שחורים בלהקה (צ´סטר תומפסון על התופים, ג´ורג´ דיוק על קלידים ושירה ונפוליאון מרפי ברוק על כלי נשיפה ושירה), יש הרבה נשמה, אקשן ושמחת חיים. בהרכב של ´82 יש משהו קר ומנוכר, טכני וממוחשב, ובעיקר מתלהב מעצמו ללא סיבה. הנגנים של זאפה בהרכב ההוא נראים כאילו הם יודעים שהם הנגנים הטובים ביותר בעולם, רק שוכחים להמחיש את זה, והדוגמה הכי טובה היא המתופף, שיושב ליד הערכה הכי גדולה שראיתי בחיים שלי אך כמעט ולא חורג מתיפוף שלא היה מבייש את שירי אורנה ומשה דץ. וזאפה עצמו נראה שם כמו זמר לאס וגאסי עם חיוך משומן, ששר את הרפרטואר שלו בפני נשים שמנות עם שרשראות זהב ומעיל פרווה סינטטי. זה פשוט עצוב. * ובחזרה לדברים טובים: האנימציה. מי זה האנימטור הזה? מישהו יודע איפה ניתן לראות את הסרטים המלאים שהוא עשה עם זאפה, שחלקים מהם מוצגים בספיישל? ומישהו יודע מה הוא עשה מעבר לעבודה עם זאפה? זה ללא ספק הקליימיישן (אנימצית פלסטלינה) הכי מדהים וחולה שראיתי בחיים שלי (הרבה דברים הם "הכי XXX שראיתי בחיים שלי" כשזה מגיע לזאפה). * וההופעה מ-´75 שמשולבת בספיישל - האם ניתן להשיג אותה במלואה, ללא קטעי האנימציה ועם שאר הקטעים שלא כלולים בספיישל? קשה לתאר את האורגזמה המשולשת שחוויתי בסיום של Inca Roads, שמבוצע, איך לא, אחד לאחד כמו באלבום (למעט הסולו של זאפה, כמובן). * קטעי הקישור של זאפה, שמוקלטים בחדר שכפולים (Dub Room) של האולפן בו נערך הספיישל (ומכאן השם), משעשעים וחביבים. ולי, בתור טכנאי Dub Room לשעבר, זה בכלל עשה חם בלב לראות את זאפה מקדיש זמן מסך לטכנאים שסביבו בחדר... בקיצור, מומלץ בחום (גם למי שלא מכיר את זאפה - זה מקום מצויין להתחיל בו)

brickford ו- zappa

האנימטור שמו brickford (לא זכור לי שמו הפרטי). יש וידאו בהוצאת zappa בשם "the amazing mr. Bickford" בו גם האנימטור מראה איך הוא עשה את העבודה. המופע שמופיעה בחלקו ב dub room תמצא בוידאו ששמו "a token of his extreme". אגב, את כולם מצאתי ב winmx.

Gil Keltch

New member
לאנימטור קוראים ברוס ביקפורד

לא יודע לגבי עבודות אחרות שלו, אבל הוא אכן מופלא לגבי החלק של 81 הייתי מהסס לכנות את צ´אד ווקרמן מתופף שראוי לאורנה ומשה דץ, יש כאן היסחפות מסויימת. הופעה ברוח דומה אם כי ברזולוציה גרועה ודגש על אינסטרומנטליות היא ההופעה האדירה בסטוקהולם ב73 מומלץ בחום

למעלה