You may kissu the bride

קוכולין

New member
You may kissu the bride

האם הייתם פעם ב"חתונה לבנה"? אני גיליתי את התופעה היפנית המוזרה הזאת לפני הרבה שנים, בערב אחד, כאשר ראיתי סטודנט לבוש טוקסידו חומק לחדרים באין רואה. כיצד מתפרנסים סטודנטים זרים רבים ככמרים מזויפים, במה אסור לפשל ומי המציא את החתונה היפנית ה"מסורתית"? הינשוף הנודד על מה שבין דרכו של ישו, דרך האלים ותעתועי "המסורת היפנית".

Simbbam

New member
מעניין
ובנוגע לפסקה הראשונה

איפה שכתוב שיש הרבה יפנים שמותחים ביקורת על ארצם.

אני חושב שזה אחד הדברים שיש ליפנים ולישראלים הכי הרבה במשותף, המנהג להתלונן על המדינה שלהם בלי סוף

herouth

New member
גם הגרמנים והאמריקנים שאני מכירה

...מתלוננים לא מעט על המדינה שלהם.

קוכולין

New member
פעם קראתי

שיש מתאם מובהק בין רמת ההשכלה לבין חוסר שביעות הרצון מהמדינה שלך. ובאמת, בתור מי שחי הרבה מאד זמן עם סטודנטים זרים מכל מיני מדינות, נדיר לראות כאלו שלא ביקורתיים מאד כלפי המדינה שלהם. ראש המדינה היחידה שהכרתי שהיתה פופולרית (יחסית) גם מקרב סטודנטים מארצה היא אנגלה מרקל. אולי גם אובמה בתקופות מוקדמות יותר, אבל לא כל כך עכשיו.

Manty

New member
מצחיק

בדיוק באתי לכתוב שאני לא מכירה את הביקורת העצמית שמצויינת פה.. אני כן מכירה את ההתנצלות המתמדת על "ככה זה ביפן" ואת הראיה הפיסימית (של אישי) על איך שהמצב הכלכלי/פוליטי במצב ביש, אך נדיר שאשמע מה(א)נשים סביבי ביקורת והתלוננות על המדינה..
אני תמיד ייחסתי את זה לתרבות ה שיקאטאגאנאי אבל אולי אני באמת פשוט נמצאת עם בעלי השכלה נמוכה

herouth

New member
טוב, יש גרמני אחד בעיקר שאני בקשר איתו

...באינטרנט. והוא מתלונן על אנג'לה מרקל ועוד איך. הוא כבר מזמן לא סטודנט (סתם גיק כמוני...) אבל הוא מתנגד לשיטה שבה מתקיימים הסדרי החובות באירופה, וכן לעירבוב של דת ומדינה בגרמניה.

למעלה