yossi c מה דעתך?

yossi c מה דעתך?

בתור סטודנט למדעי המחשב מה דעתך? נניח שאני אקבל ציונים טובים ולאבא שלי יש מספיק מכרים ככה שאני מסודר אז אין סיכוי שיתקעו אותי,אתה לא חושש לסיים את התואר ואז לא לעשות איתו כלום בצבא?

yossi c

New member
התלבטויות ושיבוצים

דבר ראון תרגע בנאדם.. לפי שתי ההודעות שרשמת, אתה צריך איזה ואליום..
בקשר לחשש של להיתקע בשיבוץ גרוע, אתה צודק. לדעתי לכל עתודאי יש את החשש הזה במקום כלשהו. אין ספק שאתה פשוט לוקח סיכון (די גדול..) ומקווה להישגים כמה שיותר טובים. אם תסיים את התואר עם ממוצע מעל 85 אז סביר להניח שתשתבץ במקום די טוב ולא תקלל את היום שנכנסת לעתודה. אם לא..טוב אני מניח שכבר קראת פה כמה סיפורים של עתודאי עבר בנושא השיבוץ הגרוע וכל מילה מיותרת. בענין מדעי-המחשב כמקצוע, אתה דבר ראשון צריך לשאול את עצמך אם אתה באמת אוהב זה, כי אחרת תשתעמם מוות. אם עשית 5 יחידות מחשבים בבי"ס אז תחשוב על מדעי-המחשב באוניברסיטה בכיוון של "עיצוב תוכנה" ומבחינת הפורמליות של "הוכחות" בקורסים מסוימים תחשוב טיפה בכיוון של "מודלים חישוביים" (נושא בחירה לבגרות, שאולי בחרתם אותו) אך כמובן שכל זה רק מעין "כיוון למחשבה" כדי לנסות להבין על קצה המזלג את כיוון החשיבה בקורסים במדעי המחשב באוני´ (אני מדבר על שנה א´ בלבד, לגבי שנים הבאות.. עדיין לא הגעתי לגשר), ולכל זה תוסיף עוד קורסים במתמטיקה שלכאורה בשלב הראשון של התואר אתה לא מבין למה לעזאזל מכריחים אותך ללמוד אותם ואיפה הקשר למחשבים.. אז עד כאן ניסיתי לתת תמונה איך לימודי מקצוע. אם אתה חושב שאתה יכול (בעזרת השקעה כזו או אחרת) להגיע לממוצע שנחשב טוב ויתן לך שיבוץ נורמאלי(כלומר 85 וצפונה), ואתה אוהב את עולם התכנות אז לך על זה, כי לא תמצא אף אחד בפורום שיגיד שלא כדאי ללמוד במסגרת עתודה אם מקבלים בסוף שיבוץ טוב. סה"כ בתחום התוכנה יש יחסית הרבה שיבוצים בתחום הפיתוח (יותר מחשמל לדוגמא) שהרי פיתוח תוכנה הינו דבר הרבה יותר זול מפיתוח בענפים כמו אלקט´ ופיזיקה (פיתוח אלקטר´= כוח אדם + רכיבים יקרים + מעבדות יקרות. פיתוח תוכנה = כח אדם + מחשב בסיסי וזהו)לכן הצבא מוסר לאזרחות פרוייקטים בפיתוח תוכנה הרבה פחות מאשר בתחומים אחרים, ומעדיף להתעסק בהם בעצמו. אם אתה לא בטוח בעצמך, ואחרי שניסית להחליט מחדש, עדיין יש לך ספקות, אז אתה יכול לעשות שני דברים: 1) ללכת לעתודה ומקסימום אם הלימודים עצמם לא נראים לך, או ששינת את דעתך מסיבה זו או אחרת, פשוט לעזוב אחרי סמסטר או שנה ולחזור לצבא. לא יקרה כלום ואין ממה "לפחד" לנסות. 2)להתגייס, ואם אחרי הגיוס (לפני תום שנה ראשונה של הסדיר) תשנה את דעתך ותתחרט שלא הלכת לעתודה (החל מסיבה של שיבוץ גרוע בצה"ל וכלה בסיבה שאולי אז תתקל ביותר מדי עתודאים מרוצים משיבוצם
..) תוכל לבקש לצאת לעתודה וצה"ל יאשר. כיום משום שיש לצה"ל מחסור בעתודאים, הוא מאשר כמעט לכל חייל (אלא אם כן אתה משובץ הצה"ל בתפקיד שהוא ממש ממש צריך אותך נואשות) המעונין בכך לצאת לעתודה במידה , במידה והוא מתאים ובמידה והוא עדיין בשנת הסדיר הראשונה שלו. בקיצור.. תשב עם עצמך ותעשה קצת חושבין. ומה שלא תחליט, תמיד עד סוף השנה הראשונה (בין אם זה בצבא ובין אם זה בעתודה) יש דרך חזרה , עם השלכות מזעריות. שיהיה בהצלחה.

rockbit

New member
האם גם מוסד הלימוד משפיע פה?

האם הצבא יתן למישהו תפקידים פחות שווים אם הוא היה במכללה למשל? כלומר האם 85 בטכניון שווה ל85 במכללת תל-אביב בשביל הצבא?

למעלה