YES או לא

felka

New member
YES או לא

אנחנו במאמצים אחרונים לסגור את כל ההתחייבויות מהחיים ה"קודמים" לקראת המעבר למגורים משותפים. אחד הדברים שאנחנו מטפלים בו בימים האלה הוא yes. שנינו נהנים מהתכנים ביס. מקליטים סדרות וכו. אתמול התקשרנו ליס, כל אחד לגבי מנוי שלו, וביקשנו פיתרון לבעיה פשוטה: אנחנו מאחדים כוחות בוא תעבירו שני מנוים להיות אחד. חשוב להגיד שאנחנו רוצים שיהיו שני ממירים של יס-מקס בשביל שגם אנחנו וגם הילדים יקליטו תכנים בנפרד. לא הייתה לנו שום מחשבה להתחיל מלחמות שימור לקוחות בין יס להוט. ידענו מהתחלה שרוצים להשאר ביס. התשובה שקיבלנו פשוטה: שלמו 650 שקל עבור ביטול אחד המנויים ותיהנו
נכון שזה נחמד? בעיקר לאנשים שמבקשים להישאר ביס. הם דאגו לספר לנו על כל המבצעים של "מעבר דירה", אבל אף אחד לא ידע להגיד לנו האם יש דרך לבטל את הגזרה הכלכלית. אחרי אין סוף שאלות, אחת מנציגות השירות סיפרה בסוד ש"אם תתחילו את התהליך אז יתקשרו משימור לקוחות ואולי שם יעזרו לכם" או שיש לכם עוד אופציה: תתחילו לחפש מישהו שירצה את המנוי שלכם. נכון נחמד? נציגי חברה שמציעים קומבינות... זה לא קורה רק ביס. אבל שם זה ממש הרגיז, כי לא היה שום פיתרון ולא היה עם מי לדבר לגבי הגזרה. לא שיש לי בעיה עם נציגים: הם רצו לתת את השירות הכי טוב. הבעיה שלי עם יס ונהלים מטופשים שלהם שלא מאפשרים לפתור בעיה במקום בעיקר ללקוחות שמרוצים מהשירות שלהם ורוצים להמשיך להיות לקוחות. מותשים מהניסיונות השארנו את הטלפון ליצירת קשר עם טעם רע מההתנהלות של יס כחברה מול לקוחות.

זדשב

New member
מבאס ? אין ספק. לא צודק ? זה כבר עניין אחר

הרי בשורה התחתונה מדובר על התנתקות מנוי לפני תום החוזה. והתנתקות כזו כרוכה בתשלום קנס.

felka

New member
לדעתי אין פה עניין של צדק

ברור לכולנו שהתחייבות קיימת ובמקומה. עניין הוא שלא יכולנו בגלל התנהלות לדבר עם מישהו לגבי להוריד את הגזרה או לעשות הסדר אחר. הרי דברים הם לא שחור ולבן בעיקר כאשר יש נעמנות של לקוח שמשום מה נלקחה כמובן מאליו. מכיוון שאין כמעט תחרות בין יס להוט הם לא ממש משתדלים לשמר לקוחות.

kdr

New member
לפי החתימה אני מופתע

כמאמן אישי הייתי מצפה שתהייה קריאטבי ותמצא פתרונות מעשיים. נסה להכין מכתב עם העובדות ולהעביר למי שיודע ואוהב את יס, גבי גזית. נסה להקשיב לתוכניות שלו, כמעט פעם בשבוע הוא פותר בעיות מול יס והוט ועוד. אגב, אני מחקה את השיטות שלו בנושאים שונים במסגרת העבודה וזה מצליח. ולא, אני לא מאמן, אפילו לא ג'ולות.

felka

New member
חבל לצפות

אהבתי את הביקורת סמויה לא סמויה של! אני בן אדם ואני לא מתכוון לאמן את יס ואני גם לא מתכוון ללמד אותם להיות יצירתיים
. אני לקוח יס ואני רוצה שירות טוב. לפעמים ציפיות קשורות לתפיסות עולם שגויות למשל כמו זאת שמאמן חייב להיות מיוחד בדרכו
אני לא מתכוון לשנות את העולם.

kdr

New member
ההצעה בתוקף

פנה לגבי גזית, הוא אלוף בהתנהלות מול יס.

noa555555

New member
ויש גם אתר שנקרא אתר תלונה, מציעה מאוד

לכתוב להם, הם מהירים ויעילים.

noa555555

New member
לא, על זה שהחברה לא מנסה ללכת לקראתם

ואגב, אהבתי את ענין הקפאת מנוי אחד עד שיהיה ניתן לבטל אחד מהם ואז להפעיל את השני. הבעיה הגדולה ביותר לדעתי היא חוסר השקיפות של התנהלות החברות האלה שמולן אנו חותמים על חוזים של דפים על דפים.\יד על הלב, את יודעת מה כתוב לך בחוזה הסלולר שלך אחד לאחד? אין סיכוי. אלא אם כן את עורכת דין מומחית לחוזים, אחרת גם לא תביני מה כתוב שם מן הסתם והיכן המלכודות. וזה מאוד לא הוגן. ואני מקווה ששר התקשורת סוף סוף ישיג את ההשג הכי גדול שלו - חוזים שקופים עם חברות הסלולר , הלווין, הכבלים.... זה ממש מגוחך. הולכים לעשות מנוי, אומרים לנו חמישה משפטים שהם התנאים, ואז מביאים לנו עשרים דפים לחתום. זה אבסורד וזה חוסר צדק. ואני מבטיחה לך שהם מגנים בעיקר על עצמם בחוזה הזה. אז קצת יצירתיות היתה מצופה מהחברות האלה במקרה כזה, שבאמת הם לא באו להפר את החוזה בזדון או אפילו לא בגלל שהם לא מרוצים. הם רק רוצים לעבור לגור ביחד, מה הקטע למען השם???? אפשר למצוא פתרום אם רוצים. אבל כנראה שמישהו שם לא מפעיל מספיק את הראש היצירתי שלו.

זדשב

New member
להגיש תלונה ברדיו,בגופים חיצוניים או

במועצה לצרכנות ועוד ועוד (ועוד אחד כי לא חסרים גופים למינהם שמספקים שרותים כאלה לצרכן) זה נכון וראוי וצודק כשאכן התלונה היא אכן תלונה. החברה לא חייבת ללכת לקראתם ! כן, זה יהיה נחמד מצידה אם אכן תעשה כך. אבל היא ממש לא חייבת והיא לא עוברת על שום חוק או מפרה חוזה אם היא לא עושה כן. את חושבת שהצרכן הזה שרוצה לאחד שני מנויים הוא הצרכן היחיד עם בקשה מיוחדת והיחיד שמבקש שיתחשבו בו וילכו לקראתו ?

זדשב

New member
אתה קורא לזה גזרה

כשבעצם אתה מפר את החוזה שלך איתם אבל רוצה שהם יוותרו לך על הקנס. חתמת איתם על חוזה שבו יש סעיף שמתייחס לנושא ההתנתקות. אז עכשיו תחת האצטלה של "לקוח ותיק ונאמן" אתה מבקש שיתעלמו מהסעיף הזה ? לו זה היה מקרה הפוך והם היו מפרים סעיף מסויים בחוזה היית מקבל את ההסבר שלהם ש"אנחנו מעניקים לך שרות טוב כבר לאורך שנים אז תוותר לנו הפעם" ? נכון, יש הרבה מקרים של חוסר צדק ואטימות של חברות גדולות מול הלקוח אבל כמו שאני מבינה את הדברים , במקרה הזה, אין מה לבוא אליהם בטענות.

felka

New member
או שאני לא מסביר טוב או שלא הבנתם אותי

כמו שאני אמרתי: החוזה קיים והם יכולים לדרוש לקיים אותו וגם אין לי שום כוונות להפר אותו. אם זאת העובדה שבשעה של שיחת טלפון לא נמצא רצון וגורם לדבר על הבקשה לשנות את החוזה מראה על אתימות וחוסר יעילות של מערכת. לגבי התנהלות חוזית: זה שחור ולבן. אילו אני הייתי יס הייתי חושב פעמים האם אני רוצה את ה-650 שקל ואולי לאבד לקוח או 3300 שקל לשנה
יש פה עניין של COMMON SENCE. הניסיון להציג את העובדה שלא הצלחנו לקבל שירות טוב כניסיון לברוח מאחריות חוזית לדעתי קשור לאי הבנה להתנהולות חוזית. עצם העובדה שאחד הצדדים מבקש!!! (לא קובע) לשנות את התנאי החוזה, גם אם זה לטובתו בלבד (וזה לא המקרה), לא אומרת שיש ניסיון להפר אותו או לסחוט את החברה. עובדה היא שאף נציג לא אמר שאין מה לעשות ואנחנו חייבים לשלם, אלה ניסה בדרכים לא דרכים להעביר אחריות עלינו בלבד

Master Stav

New member
רגע יעל תבוא לפה ....

ואני רציני ...לי היה סיוט מתמשך עם YES והיא פטרה את זה תוך שבוע .... מאמין שהיא מסוגלת ....

kdr

New member
יש לי חבר חכם

במקרה הוא עורך דין. פעם הגעתי אליו להכין חוזה לעובד. המשפט שהוא אמר, היה מהמשפטים היותר חכמים ששמעתי, "חוזה נכתב על מנת שיהיה מה להפר". אז אני לא בעד הפרת חוזה, אבל דחילקום, מדובר בבני אדם שלא חטאו את חטא הבריאה ובסך הכל רוצים לאחד חוזים וכאן צריך להכנס שיקול דעת. אולי אם היו מציגים דרישה של איחוד החוזים והארכת תקופת ההתחייבות (מה שלא נראה לי שונה מהמציאות, אנחנו כבר הארכנו חוזה מספר פעמים) או משהו הגיוני דומה.

אני מסכימה איתך לגמרי

אני חושבת שהטעות שלנו היא הרצון שלנו להיות כנים ולא לשקר לאיים או לספר סיפורים מופרכים. אני מאמינה שאם אני הוגנת עם צד אחד, אז יהיו הוגנים איתי. בסה"כ במקרה הזה לא רק שחברת יס לא היתה ניזוקה כלכלית מהאיחוד היא היתה מרוויחה לאורך זמן - הרי המטרה שלנו היא להגדיל מנוי קיים (מה שאומר יותר ממירים = יותר כסף) ולאור ההתחייבויות היא היתה מרוויחה.

kdr

New member
יש גם שיקול דעת

כשמגיעים לנציג מתאים שיש לו מרחב החלטה, עליו להפעיל שיקול דעת. לא ארצה כאן על שימור לקוחות, מה שאני רואה כאן זה מקרה שעשוי לקרות, מזלם ששניהם באותה חברה והחברה צריכה לשמוח שיש לה לקוחות נאמנים שלא עברו להוט והשאירו להוט לפצות ובסופו של דבר לאבדם כלקוחות מרוצים. רק תחשבו אם ההודעה כאן הייתה הפוכה שמציינת לטובה את ההתחשבות, איך זה היה מריח אז. אני ממאזיני גבי גזית ברדיו 103, בכל יום יש בעיה צרכנית שמטופלת בדרכיו. עד היום הוא הצליח ב100%. אף חברה לא רוצה להצטייר רע בשידור רדיו ולפעמים כללים מעוגלים. לדעתי האישית בלבד, המקרה הנוכחי צריך להיפתר בכרטיס ברכה על הזיווג החדש ואיחוד המנויים.

פנומן 72

New member
גבי גזית הוא חרטטן

אני מאזין לו כל יום. הוא מטפל בנפגעי הכבלים, הלווין וחברות הסלולר ב-99% מהמקרים. פניתי אליו מספר פעמים והעורכת גליה סבן חזרה במייל שזה לא לתוכנית. עזוב, סתם חארטה.

noa555555

New member
הגיונית על פניו זה נכון, אבל, וזה אבל גדול!:

בשעת החתימה על החוזה הזה תראי לי בנאדם אחד ויחיד במדינה שמסוגל לקרוא את כל האותיות הקטנות שלהם? זה נקרא חוסר שקיפות בהתנהלות. יש נקודות חשובות שמן הראוי שחברת יס, הוט, סלולר, ומה שלא יהיה - ידגישו בחוזה. נקודות מפתח כמו התנתקות וקנס! והם לא עושים את זה. ולכן יש קייס. זו דעתי. נכון שחובת אדם לקרוא חוזה לפני שהוא חותם עליו אבל בלתי אפשרי לעשות את זה בזמן אמת וצריך עורך דין מומחה בחוזים כדי להאבק על סעיפי החוזה ובלאו הכי שתי החברות מאלצות אותך לכך, מה שנקרא - מונופול סמוי.

למעלה