Yamaha Tyros2 או ROLAND E80

goznis

New member
E 80 או TYROS 2 ???

מבקש חוות דעת מכל חברי הפורום לשם קבלת החלטה לאיזה כיוון לנוע ומאיש הרוח - חוות דעת נוספת לגבי E 80 שברשותך לאחר הניסיון שצברתה ברכה לכולם בכול.

אני עם הטיירוס 2

הוא מעולה. ויש לו את הסאונדים החדשים של הסוויץ ארטיקולישיין. המקצבים אמינים מאד. עם סמפלר טוב גם כן. רק שהסמפלר מתחיל לעבוד רק אחרי שבעה מדורי גהינום של חיפושים אחרי ראמ. אי נמצאתי של חברת דל והוא זיהה אותם. סוף סוף. מעבר לזה יש לו שישה מנועי אפקטים ריל טיים. חוץ מהרברב והקורוס. סינטוז צליל מלא. וכן כל מה שצריך לעבודה על במה. שים לב שאני לא עושה השוואות בינהם. אבל מה שאני שמעתי בחלילית. האי שמונים לא מתקרב בכלל.

אליסף12

New member
שבוע טוב! לדעתי tyros 2

הסאונדים שלו מצוינים ברמה גבוהה מאוד.ויש לו גם אפקטים מצוינים ע"י פדל שמותאמים לכל סאונד,כמו סליידים בגיטרות ועוד ועוד. מקצבים מעולים ,והאיכות של התופים מצוינת כמו שאמר כאן מישהו על קורג שיש לתופים בשר(אז גם בטיירוס ככה). התכנותים בטיירוס פשוטים והגיוניים מאוד ,הרבה יותר מה e- 80 (משפט ששמעתי מהמוכר של כלי זמר ירושלים- פול,שקנה אותו שדרך אגב לפני כן היה לו ketron sd1 +) אבל במזרחית אין לו כל כך הרבה מה להציע,כך הבנתי אבל לדעתי יש מה לעשות במיוחד אם אתה יודע לתכנת מקצבים,וחוץ מזה שאתה יכול להמיר מקצבים מזרחיים מה קטרון שלך לטיירוס,איש הרוח יכול לעזור לך בזה יש לו את תוכנת ההמרה,לכן לפני שאתה מוכר תוריד למחשב את המקצבים המזרחיים האהובים עליך. חוץ מזה שיש לו סמפלר פנימי שאתה יכול לדגום לתוכו סאונדים מזרחיים. לגבי עוד שאלות ספציפיות אשמח לענות. חקרתי עליו די הרבה( הלוואי והיתה לי יכולת כספית לקנות אותו עכשיו). בהמשך השירשור הביא כמה קטעי ווידאו עליו. אה.. ודרך אגב יש לו אורגנים ברמה.. אמרת בעבר שזה חשוב לך.

אליסף12

New member
הנה סרט של שעה וחצי על הטיירוס

יש שם שני סרטים אחד של פיטר ברטמנס ואחד של מיכאל, נסה את של פיטר הוא מנגן יפה יותר.

מצויין../images/Emo70.gif

יישר כויח ר' אליסף

goznis

New member
שבוע טוב אליסף12

ראשית המון תודה (גם לדביר) מלבד התגובה מאוד שמחתי שאתה זוכר אותי, אתה ואיש הרוח ועוד חברים נותנים הרגשה נפלאה של חברות ואכפתיות אמיתית ועל כך תבורכו. אני באמת מתלבט באופן רציני ביותר בין שני האורגנים, מאחר ומדובר בהוצאה רצינית ביותר ההחלטה קשה עדיין. הייתי שמח לקבל כל פרט אפשרי לגבי שני האורגנים שבעזרתו אוכל לגבש דיעה סופית. ברכה לכולם

שאלה למבינים בהמרת מקצבים.

הורדתי את האלבומים המזרחיים שקשורים לימהה. והתופים יוצאים לא טוב. אני חושב שזה בעיה במיקום באוקטבות. למישהו יש איך לפתור את זה? דרך אגב דגמתי לופים תימניים. וזה יוצא מצויין.!!!

ברוך הבא ר' דביר../images/Emo24.gif

הבעיה בתופים לא קשורה לרוב באוקטבות כי אם בבחירת הסט הנכון שמשתנה מכלי לכלי.בהחלט ייתכן שאתה מוריד מקצב וחלק ממערכת התופים בכלל שורקת לה להנאתה.תעבור בבקשה על סטים מזרחיים באורגן שלך עד שתמצא את הסט שיתאים למקצב שבחרת.

בהמשך להמרת מקצבים..

יש בטיירוס מערכת מזרחית אחת. והבעיה היא כן באוקטובות. כי בלי קשר לשריקות שאמורות ליהיות טרבוקות ושאר מיני ירקות, באזור הבס והסנר, אני שומע אוקטבה למטה, נדמה לי. כל הסאונדים של הקליק והמברשות. אז אני חוזר לשאלה הקודמת. יש איך להרים את הערוץ של התופים באוקטבה, בהסתמך על הניסיון שלך עם הPSR 3000. דרך אגב אם יש מקצבים שערכת אותם על הימהה שלך, הם מן הסתם יסתדרו טוב גם עם הטיירוס שהוא הכלי הבא בסדרה. לכן אם אפשר לקבל ממך את המקצבים האלה אודה מאד...

אה...למעישה אתה צודק

אם כי לא בטוח שזה יפתור ת'בעיה.צריך להתפלל על שני דברים. א.שהאופציה קיימת ב) שהתופים שנמצאים באוקטבות האחרות אכן יתאימו. דומני שב3000 האופציה לא קיימת אבל נשאל את חברינו ר' אליסף.אם זה קיים ב1500, על אחת כמה וכמה ב3000 ובטיירוס. הנה מקצבים מצויינים חסידיים ומזרחיים. http://img2.tapuz.co.il/CommunaFiles/8632127.htm הוראות. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1433&msgid=86736123

שאלה קצת קשה../images/Emo13.gif

מבין את ההרגשה ואת הלחץ כי מדובר בסכום בלתי נסבל. כדי להרגיע קצת אני אומר לך מה חשבתי לעצמי לפני קניית הE80.מה שתבחר,בסופו של דבר, לא זרקת את הכסף לפח.כדי לאהוב את הE80,צריך לאהוב את רולנד.הE80 הוא הגדלה פראית של הסאונדים והתוקפנות של רולנד על כל המשתמע מכך.הטיירוס 2 הוא הגזמה פראית של הסאונדים של ימהה על כל המשתמע מכך. אם אתה מנגן בציבור החרדי בלבד,ההמלצה שלי היא: רולנד
יכבדו אותך ויחשיבו אותך כ"מקצועי".כמה שזה נראה מטופש וזה באמת כך,ההרשמה החיצונית-הסאונד החמורי והתוקפנות של האורגן,יעשו להם את זה.הם גם יקבעו שימהה הוא "חלול" בהגברה ו"אין לו בשר". http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=959&msgid=66590711 לדעתי מדובר בשטויות במיץ
כתבתי כבר. הPSR3000 לא נופל בהרבה מהE80 חוץ מקצת נוכחות מועטת יותר.הוא נופל ובהרבה בהרשמה חיצונית.אין מה להשוות.אם הPSR3000 מצויין,על אחת כמה וכמה הטיירוס 2.הוא לא נספיק מרשים חיצונית כמו הE80. נוחות הפעלה.גם כתבתי בפורום.הE80 בסדר גמור.כמובן שככול שיש יותר מנועי אפקטים ואפשרויות,כך תיכנות ההופעה שלך הולך ומסתבך.לדעתי,אם נעזוב את ההרשמה החיצונית,על זה יקום או יפול דבר. הE80 לסיכום,אמין-מלא בכל טוב-קל לתיכנות יחסית לVA7 למשל ובעיקר מרשים בצורה באמת בלתי רגילה
ישיבעבוחר שעובר לידו,לא יתעלם ממנו בשום אופן. הוא יפלוט קריאת התפעלות וגם יביט בך בהערצה גם אם עוד לא התחלת לנגן.נכנסת לקהילה ה"מקצועית" על לא עוול בכפך ומבלי שהאורגן אפילו יפטיר הגה
אנחנו פה בכל קניה שתבחר.נכוון אותך למקצבים טובים בין אם תבחר בימהה או ברולנד. המון הצלחה
הרבה הצלחה

goznis

New member
שאלה לאיש הרוח

המון תודה על התשובה ועל כך תמיד יבורכו המשיבים. שאלה לי בתחום ה-MIDI לגבי שתי האורגנים האים גם ב E 80 ניתן לראות את התווים על המסך כפי שראיתי ב TYROS ואיך נושא ה -MIDI מטופל בE 80 כולל עריכה וכו'. לבי נוטה לרולנד אך משום מה המחיר הסופי לכולם בלי יוצא מן הכלל הוא 17600 ללא כל הנחה למוזקאים/מקצועיים וכד'

אותה גברת בשינוי אדרת

גם בE80 אפשר לראות תווים על המסך.אפשר גם להכניס תמונות-להכניס קבצי טקסט.במקום מולטי פד יש עין אלקטרונית.כל הפיצ'יפקעס מופיעים בכל הדגמים היקרים בשמות וברעיונות שונים כולל עריכת המקצבים-השירים וכולי.המסך-אפשרויות העריכה והתיכנות-שמירת הזכרונות-הזיכרון הפנימי-מעברי המקצבים-אפשרויות ההקלטה-מנועי האפקטים.הכל בכל מכל כל פלוס מינוס מופיע בשתי המקלדות.כמו בקטרון X1 כך גם בטיירוס 2 הסמפלר הוא די זניח.סמפלר צריך לבוא כיחידה נפרדת.אין קיצורי דרך בעסק. ההבדל המשמעותי הוא בסאונדים.רולנד צועק רולנד.ימהה צועק ימהה וכן הלאה.כל מה שהזכרתי לעיל,בערך משתווה ברמה,כנ"ל איכות מנועי האפקטים וכן הלאה.כמו שאין מה לחשוש מהטיירוס 2 כך לאחר ניסיון עם הE80 אין מה לחשוש ממנו.צריך לאהוב את הרעיון של רולנד זה הכול
הE80 הוא כלי נחמד.משפטים כמו שנאמרו-נכתבו: "אתה לא תוכל לקום ממנו" "הוא נשמע כמו תזמורת שלמה" וכן הלאה,הם די גרנדיוזיים.אתה תוכל לקום-הוא לא נשמע כמו תזמורת שלמה.אין ולא יהיה כלי שישמע כמו תזמורת אמיתית. המחיר:17600 הוא לאחר הנחה של 20 אחוז ממחיר המחירון לכולם.מי כבר קונה כלים ברמה הזאת
לרוב משוגעים לדבר
גמני שילמתי 17600. אם קנית את הE80.לאחר שאתה מביא אותו הביתה,שלוף אותו בזהירות מהקרטון.הוא כבד ושמן מאוד מאוד
בפתיחה הראשונה,רצוי שיהיו שני אנשים בשטח.להניח בזהירות על סטנד שמתאים למשקל הזה.כדאי לשאול ולקנות בחלילית סטנד שמתאים לעסק. אנחנו פה כמו שכבר נכתב ע"מ לעזור ולהעזר בכל מה שידרש

אין מה להשוות בין E80 לPSR3000

יש בניהם הבדלי מחירים אסטרונומיים. פי שתיים ויותר אם אני לא טועה. אבל אם משווים בין הטיירוס לאי שמונים. הטיירוס לא נופל. כל שכן מתי שאני לוקח איתי את הרמקולים שלו.

mik55555

New member
דביר זה מיכאל מאשדוד לשעבר

ואני רוצה לומר שאני ממש מסכים איתך, וחברה, יש לו את ה"טיירוס"

יש הבדלי מחירים

ולמרות הכול יש מה להשוות.עובדה.לי יש את שניהם ואני משווה
וגם אם ביקורת במועדון רולנד העולמי כותבת שאין מה להשוות בין הG70 לE80 שלדעתם מדובר בקפיצת מדרגה לטובת הE80 עדיין אני משווה
גם לG70 וגם לE80 מי יכול להשוות
מי שניגן פרק זמן על שתי המקלדות.הופיע איתן והרגיש את האורגנים גם בהגברה-הקלטה-תיכנות ועוד. חיצונית, אין בכלל מה להשוות.אם בPSR3000 נפלה שלהבת מה יגידו אזובי הטיירוס? על אחתכמה וכמה שיש מה להשוות לE80. ההחלטה מה לבחור כפי שכבר כתבתי,היא קשה.בכל מקרה מה שידידינו יבחר, בסופו של דבר יהיה בסידר גמור. בציבור המעצבן והמתוק שלי ה17600 מוקדשים בעיקר למדבקה ROLAND שמופיעה מאחורה.אבל ROLAND זה לא מספיק
צריך שיהיה הרבה ROLAND, הרבה|
גדול, רחב,שמן,שיהיה מקצועי!!!!1 שמעת(ה)
למזלינו הE80 לא גרוע ולא מתסכל כמו שאר הרולנדים שפגשתי בהם סטייל הVA7-G600.נתנו לי G600 לתקופה בחינם.זה היה נורא.שער לנפשך שבשביל להיות מקצועי הייתי צריך להתנהל עם דבר כזה
כי...כי ליבלה ליפסקר החליט למשל שהוא "מקצועי" וריבי יצחק, חברי וידידי מנהל פורום מוזיקה חסידית קבע חד משמעית שכל מה שאומר ליבלה, קדוש מרחם

למעלה