YAMAHA וROLAND אורגנים

bomba6

New member
ה-3000 החדש שלי: סקירה קטנה

טוב. ראשית- צריך לומר שההשוואה שאני עושה היא בין ה-3000 ל-630. ככה שאולי ההשוואה לא הוגנת- אבל זה מה יש (-: כמו כן, המיקום של האורגן הוא לא אופטימלי מבחינת פיזור סאונד, והאורגן לא מחובר להגברה. אז מן הסתם בפוזיציות שונות הוא ישמע שונה. בכל מקרה- נתחיל. צלילים אין מה להגיד- קפיצת מדרגה ענקית. במהלך השנים שמעתי הדגמות (באינטרנט) של האורגנים השונים של ימאהה, וה-3000 הוא כלי מדהים. אני מדבר על הגיטרות הנפלאות, החצוצרות החדות, האקורדיונים המדהימים וגם כלי ההקשה. הפסנתר בשבילי, איכשהו, הוא קצת אכזבה. הוא נשמע נורא עמום ושקט, אהבתי את של ה-630 הרבה יותר. אבל כאן נכנסת האפשרות של ה-3000 לכוונן צלילים, ואחרי שהעלתי את ה-brightness הוא נשמע ממש ממש טוב. הגיטרות (האקוסטיות, הג'אז וכד') נשמעות חיות מאי פעם. בעיקר שומעים את זה במקצבים, אבל עוד נגיע לשם. בזכות Touch Sensitive בלחיצות שונות בעוצמות שונות מתקבלים כמה צלילים שונים קצת בפיצ' שגורמים לגיטרה להישמע חיה מאי פעם. כנ"ל לגבי החליל, הסקסופון וחבריהם- קולות הנשיפה (ביחד עם Touch Sensitive) מעלים את כל הכלי הזה דרגה אחת למעלה. לא יצא לי להתנסות עדיין ביצירת סאונדים חדשים או טעינת סאונדים למכשיר. מכיוון שאני די מרוצה ממש שהולך שם, אני לא חושב שזה הכרחי כ"כ (-: מקצבים אני חייב לציין שמתמיד הייתה לי בעיה עם המקצבים של ימאהה. אבל הבעיה היא לא בהם, אלא בנו. בישראל יש סוגי מוזיקה שונים מאשר בשאר העולם. בשבילי, משתמש מיינסטרים, אני לא מוצא הרבה שימוש במקצבים המובנים. אני גם יכול להתעלם מקטגוריות שלמות כמו Ballroom, Swing, Country ואני לא ארגיש בחסרונם. מזל שאפשר לטעון מקצבים נוספים לאורגן, מכל מיני חברות ומכל מיני דגמים ובכך להרחיב את המאגר, וע"י עריכת המקצבים (די בקלות) להגיע לתוצאות טובות. אבל צריך להחמיא קצת, כי מה שכן יש באורגן- נפלא! המקצבים כולם נשמעים מצויין. התופים החדשים נשמעים טוב (דרך מערכת הרמקולים המצויינת), הבסים נשמעים ברורים ומדוייקים, הגיטרות שהוסיפו להם את רעש הפריטה והנקישות על תיבת התהודה, החצוצרות.. ואלו רק מקצבי ה-PRO. ברגע שמגיעים למקצבי ה-Session- החיוך עולה על הפנים הרבה יותר מהר. כאן גם באה לידי ביטוי טכנולוגית ה-Mega Voice. אלה אותם כלים (שזמינים גם דרך פאנל ה-Voice) שלא ניתנים לנגינה ביד ימין ומשולבים אך ורק במקצבים (ימאהה אומרים שזה יהיה מאוד קשה לנגן אותם ביד ימין בגלל התכונות המיוחדות שלהם). שם נכנסות הגיטרות לפעולה, החצוצרות, כלי המיתר- את כולם שומעים במלוא הדרם. בקיצור ולעניין- המקצבים נשמעים מעולה. המחלקות האהובות עלי הן כמובן הבלדות, והפופ-רוק. המון מקצבים שימושיים להרבה שירים, עם פתיחות נהדרות, וריאציות נפלאות ואיכות כללית מצויינת. אסור לשכוח כמובן גם את פונקציית One Touch Settings שבלחיצת כפתור מכינה לך את המקצב (accmp ON ו-Sync Start) ואת הצליל של יד ימין. נראה כי הצלילים נבחרו בקפידה בהתאם למקצב, ונראה כי לרוב כל ה-4 מתאימים (ב-630 סבלתי מבחירות נוראות ב-OTS...). הספקתי לזנוח את פסנתר הברירת מחדל (איתו הייתי מנגן תמיד) ואני משתמש כמעט לגמרי בצלילי ה-OTS. המשך בחלק ב'...

bomba6

New member
חלק ב'

שירים מעולם לא היה פשוט יותר לטעון שירים (Midi ו-Kar) לאורגן, ולנגן אותם כמעט מיידית. פשוט לחיצה על כפתור וחצי, והאורגן מנגן מה-USB. פונקציות ה-Auto Revoice משנה מיידית את הצלילים בשיר לצלילים היותר איכותיים באורגן (כמו ה-Live!, Cool!, Sweet! ודומיהם). בלחיצת כפתור גם ניתן לראות את התיווי של השיר, בעזרת פונקציות ה-Guide אפשר לנגן את השיר בעצמך תו אחרי תו, ואם יש מילים מוטבעות בשיר (כלומר Karaoke)- בלחיצת כפתור תראה אותם על המסך. המסך והתפריטים מה שהכי אהבתי ב-630 הוא המסך הענננננק שהיה לו, שהציג את כל המידע הרלוונטי בזמן אחד וב-real time על המסך. ב-3000 המסך השתדרג למסך צבע, אך לא מהכי איכותיים שראיתי. זה קצת מציק כי צריך לשבת ממש מולו (מעליו) כדי לראות בבירור מה הולך שם. אני גם מוצא את התפריטים די סבוכים ומיותרים ולא מסודרים בסדר מתאים. בשביל לעשות Mute לדוגמא לערוץ מסויים (במקצב) צריך לבצע בין 2 ל-4 לחיצות, כשבעבר לחיצה אחת מספיקה. כנ"ל לגבי Revoice- צריך בין 4 ל-6 לחיצות, בעוד שמקודם 2 הספיקו. גם קשה לקבל אינדיקציה לגבי הערוץ הפועל ברגע זה (הנקודה האדומה לא מספיקה; ב-630 היה אפשר לראות מעין גרף אקולייזר קטן בערוץ הפעיל). זה בשבילי קצת מציק. אני מניח שיש איזה עקומת למידה קטנה, בכל זאת אחרי 7 שנים התפתחו קצת בעולם ומערכת ההפעלה השתנתה. מעניין איך זה יבוא לידי ביטוי במהלך הופעה חיה. המסך נראה ברור (טוב, כשמסתכלים עליו ישירות) בכל תנאי התאורה, ועם אפשרות כיוון של Brightness ו-Contrast תמיד מוצאים את המינון הנכון. מבנה והגברה ה-3000 סקסי להחריד (-: עם שילוב של אפור ושחור (ומסך צבע!) הוא בהחלט מספק את העבודה. גם נראה שהוא בנוי בצורה מוצקה ונוחה עם כפתורים עמידים ונוחים. מערכת הרמקולים היא ללא ספק מצויינת (שכאמור- לא יצא לי לבדוק אותה מחוץ למבנה עדיין. מצד שני- המערכת ב-630 הייתה לטעמי גם מעולה, עם Bass Reflex משגע, והיא נשמעת בחוץ בצורה מצויינת [טוב, כולה בדקתי איזה פעמיים- אבל נהנתי]). הקלידים (בהשוואה ל-630 כמובן) נראים מוצקים ונוחים, ללא רעשי רקע ולחיצות מיותרים. הם גם לא קטנים מדי ולא גדולים מדי. פשוט בסדר. תמוהה לי ההחלטה של ימאהה לשלב כרטיס SmartMedia באורגן. לא, לא עצם שילוב כרטיס במקום פלופי (1990 שלום), אלא מסוג SmartMedia. הם כרטיסים נחותים (בעלי קיבולת קטנטנה), נדירים כיום (תנסו למצוא משהו הגיוני.. ב-eBay הם עולים 30$!) ונראה לי הולכים לאיבוד בקלות. אבל מה שחשוב הוא שימאהה שמה חיבור USB באורגן (גאוני!) והקץ לSM!! כל הקבצים, כמה שלא נרצה בחיבור מיידי לאורגן (ואגב- אני עוד לא נתקלתי בבעיות של חוסר זיהוי USB, ואני משתמש בכאלה עלומי שם). אפשר לשים שם הכל: קבצי MID, STY, MDF ולטעון הכל למכשיר). נקודת אור. דברים שעוד לא ניסיתי באורגן - X Creator (ותחליפו ב-X את ה-sound, style, pad וכד'). זאת מהסיבה הפשוטה שעוד לא היה לי זמן להיכנס לזה, ואני כרגע גם לא רואה צורך. - Vocal Harmony וחיבור מיקרופון- פשוט המיקרופון שלי מקולקל. אני לא זמר, וגם לא כ"כ יודע לשיר, אבל ללוות עת עצמי צריך להיות נחמד. מה שכן עשיתי זה לחבר מקור אודיו חיצוני ל-Line-in, וככה הוא מתנגן דרך האורגן ואני מנגן איתו. אני רוצה בקרוב להשיג כמה טרקים של א-קפלות ולעבוד עם זה. צריך להיות נחמד. - Organ Flutes- מעולם לא חיבבתי אורגן (הכלי האמיתי, לא הכינוי שאנחנו נותנים). הוא משתייך לסוג מיוחד של מוזיקה שאנחנו לא שומעים בארץ כ"כ (אני לפחות) ולכן לא היה לי שימושי. באופציה הזאת יש מספר גדול של Drawbars, שבעזרתם ניתן לשנות את גוון הקול של האורגן לכזה שיתאים לדרישות שלך, ומקצת משחק זה באמת נשמע מדהים, ואופציות השילוב הן רבות. - Song Recording – שוב, מפאת חוסר זמן. ב-630 הקלטתי המון ל-MIDI, וההקלטה שם הייתה נוחה מאי פעם. אני מניח שגם כאן אין מה להסתבך, ואני אגיע לשם בקרוב. - Music Finder- כן ניסיתי אותו, רק כדי לראות שאין שם אפילו שיר אחד שאני מכיר. שוב, זה קשור ספציפית לארץ שלנו, ואלה שירים שלא מוכרים בארץ, וסביר להניח שאף אחד מאיתנו לא יעשה בהם שימוש. ממה שהבנתי, ה-MF גם מאוד מוגבל בנוגע ליכולות שלו- אמנם אפשר להכניס אליו שירים משלך, אך לא בשימוש עם מקצבים שאינם מובנים באורגן (כמו מקבצים על כרטיס או USB). כמו כן הוא אינו שומר טוייקים שנעשו במקצבים או בצלילים, ולכן כבר ממש עדיף להשתמש ברגיסטרים ולשמור שם את מה שצריך. לדעתי זאת אחת האופציות המיותרות במכשיר. - IDC (או Internet Direct Connection)- עוד לא יצא לי לחבר את האורגן לאינטרנט. אפשרות זו מאפשרת להתחבר למאגרים של ימאהה ולהוריד לאורגן (בתשלום כמובן) מקצבים, שירים, קולות וצלילים חדשים ונוספים ישירות מהאינטרנט לאורגן ללא תיווך מחשב. בעיות עם האורגן אין שום בעיה תהומית שתגרום לי למשל להחזיר אותו לחנות, אך יש כמה דברים שהתרגלתי אליהם וחסרים לי כאן. - אני משתמש המון באופצית Finger-On-Bass. אין שיר שאין בו אקורד מסוג C/E או דומה. הבעיה במצב הזה היא שכאשר משתמשים ב-FOB אין אפשרות ללחוץ על קליד יחיד ולקבל צליל שונה. אם לדוגמא יצרתי את אקורד C (ע"י C1-E1-G1) ועכשיו נגיד אני אלחץ רק על קליד F1- הסאונד לא ישתנה לצליל השורש של אקורד F, אלא ישאר אקורד C. ב-630 זה לא היה כך. זה מאוד מאוד מתסכל, כי לפעמים אני צריך לרוץ על הבס בלבד כלפי מטה או מעלה- וזה לא ניתן באופציה הזאת. אני בטוח שאפשר לתקן את זה ע"י עדכון תוכנה, ומעניין אם אפשר לפנות למישהו בנדון. - אם בעת שינוי הטמפו (ע"י הגלגלת נגיד) אני אלחץ על כפתור וריאציה/Fill In- ייעלם לי חלון שינוי הטמפו, והוא יקבע למהירות שהייתה ברגע לחיצת הכפתור. זה ממש מעצבן, ואני לא מבין מה זה קשור. גם את זה אני מאמין אפשר לתקן ע"י שינוי תוכנה. טוב, זה מה שעולה לי בראש כרגע. אמנם בוורד זה יצא שלושה עמודים, אך נראה לי שזאת סקירה די שטחית. אם יש שאלות לגבי דברים ספציפיים- אשמח לענות. באופן כללי- אני מאוד מאוד מרוצה מהרכישה. זה אורגן חזק, שנשמע מדהים ונראה שהוא הולך לשרוד כמה גלגולי טכנולוגיה ולהיות אקטואלי גם בעוד כמה שנים מעכשיו. עם צלילים נפלאים, מקצבים מדהימים, מערכת רמקולים מצויינת- זה אחד האורגנים החזקים היום בשוק, והוא יספק שעות של הנאה ועבודה פורייה לחובבן בבית ולמקצוען המופיע.

אליסף12

New member
כל הכבוד על הסקירה-הערות\הארות שלי:

1) לגבי ה-mega voice נכון באמת קשה לנגן את הצלילים הללו אבל יש אפשרות-צריך ללחוץ על הקלידים בעוצמה מתחת ל60(אם אנ'לא טועה )כלומר האורגן מתרגם את חוזק הלחיצות לפי מספרים והמבין יבין-אך בכל מקרה זה לא שמיש כל כך. 2)music finder שימושי ביותר -לא כדאי להתיאש ממנו כל כך מהר-אני הקטן משתמש בו באירועים והוא פשוט נפלא(המחרוזת שירים שהעליתי לא מזמן נוגנה מתוכו וכל מה שצריך בין שיר לשיר זה לעבור עם הסמן למטה והכל נעשה בשבילך. לגבי מה שאמרת שהוא לא לוקח מהcard מקצבים ששונו-אבל הוא לוקח מה user וב 3000 הזיכרון גדול יותר ואפשר להכניס הרבה ביוזר. 3)לגבי האפשרויות בבסים עם הבנתי נכון מה מפריע לך אז תלחץ function/chord fingering ושם יש לך אפשרויות לגבי הליווי של יד שמאל יש שם את האופציה של ה fob 4)יש כאן משהו מצחיק אתה עדיין מדבר על ה630 שלך בחצי הערצה. אכן גם כשאני שדרגתי ל1500 עוד התגעגעתי לroland שלי אבל לאחר זמן כשהפעלתי אותו סתם ככה כדי להשוות הבנתי שאין מה להשוות. אכן כך זה גם אצלך-יש לך אורגן מדהים!!! יעברו עוד כמה ימים/שבועות ותפסיק להתגעגע ל630(שכמובן אין לי שום דבר נגדו). זהו בהצלחה רבה!!!

אליקו151

New member
כל המושגים האלה כנסו שניה

music finder function/chord fingering איך אני מגיע אליהם יש לי PSR 3000 איך נראה לי אני לא מנצל אותו בכלל

סקירה מצויינת../images/Emo45.gif

נכניס המשך ב"נ למאמרים. שמח שהפורום לא מאכזב ונותן את מה שחשבתי שיתן כשהקמנו אותו
מקווה רק שיתווספו משתמשים פעילים נוספים כדי שהקהילה תגדל קצת בעז"ה. אני מצטער על מיעוט ההשתתפות שלי אבל זה רק בגלל שאני קצת עסוק. אתמול קנית את הE80 החדש של רולנד. http://www.halilit.com/index.php?action=recshow&subcat_id=3&item_id=939 חוצמהנסיעה המעצבנת ליפו,דווקא השרות בחלילית לא רע בכלל.יוסי ממחלקת הקלידים הוא איש רחב תרתי משמע.חייכן וטוב לב.מעבר לכל הוא איש מכירות מהשורה הראשונה. התעכבתי קצת על הG70. מחיר המחירון שלו הוא: 19375 שקלים חדשים.אהמממ...אולי בגלל שבצד השני קרץ לו הE80 החדש והכסוף, הG70 לא הרשים אותי במיוחד. מחיר המחירון של הE80 הוא:22000 שקלים חדשים. שאלתי את יוסי,מה היית קונה-לוקח אתה אם היית במקומי
המנוע הוא אותו מנוע ענה ר' יוסף.אני הייתי לוקח את הE80. למרות שהוא חדש שאלתי? ומה יהיה אם הוא גם יתחיל עם עדכוני תוכנה ושאר ירקות?? יש לך בית חם ענה ר' יוסף.האמנתי לו.לא יודע למה..אולי בגלל העייפות מהנסיעה,אולי בגלל ההפרש במחיר שאומר שהE80 יותר יקר,מן הסתם גם יותר טוב.שילמתי-העמיסו אותו על הרכב-נסעתי לשלום חזרה לצפת. לא משנה איזה אורגן תקנו,רעש פתיחת הארגז-שליפת האורגן-ההוצאה מהניילון-קריעת הניילון של הסטנד תווים-ספר ההוראות והדיסק המצורף,זו חוויה שזר לא יבין אותה
לרגע נתקלתי באחורי האורגן והכיתוב בענק"ROLAND" פשוט צעק לי בעניים כאילו הוא מתגרה בי
מוציא לי לשון בהנאה.הוא הצליח. אחרי 4 שעות שיטוט באורגן (כוס קפה כל שעה להפסקה) הזכירו לי את ימי הE600 הישן שהיה לי.רולנד נשארו רולנד. 1100 צלילים שחלקם לקוחים מסדרת הפנטום האגדית.כולם מריחים-צועקים רולנד!!.גם 350 המקצבים. לא רציתי מייד להתחיל עם התוכנה אז העברתי לדיסקט את סט המקצבים החסידי-מזרחי של חלילית לדיסקט.הם עלו חיש קל-הסתדרו בשורה ונשמעו עם נעירת הבס בדיוק כמצופה מרולנד. OK נתחיל בחסרונות. משקל=22.5 קילו (
) לשם השוואה הPSR 3000 שוקל 10.5 קילו. האורגן לא ארוך אבל שמן כמו מתאבק סומו,גם רחב מאוד. למרות שמדובר בספינת הדגל החדשה של רולנד,כפי שכתבתי,הכול מריח רולנד.למרות הדגימות השמנות (192 ק"ב),אתה שומע רולנד. העומס הנורא של 1001 תוכנות ואפשרויות,מביא אותך קצת לחוסר אונים כבר מההתחלה.למשל: אפשרות המיקס בתופים מקדישה לכל תוף (בס-סנר וכולי) אינספור מנועי אפקטים,אקולייזרים ואפשרויות.זה מוגזם.נורא מוגזם. המחיר.פשוט בשמיים. חשבתי על ר' אליקו ידידינו.מי שרוצה הכול ביד ומייד,האורגן הזה ממש לא בשבילו.אם הPSR3000 מקדיש התעסקות מרובה,ליד הרולנד החדש זה ממש משחק ילדים.האורגן מומלץ בעיקר למי שקורא ומבין שפה טכנית ובאנגלית.הספר עבה ושמן כמעט כמו האורגן ומומלץ לעבור על כולו. אני בטוח שאני אמצא עוד חסרונות.אני צריך בשביל זה כמה שבועות בשביל להכיר את העסק. OK יש גם מעלות לרולנד,נמנה גם אותן. 4 שעות עבודה רצופות והאורגן לא נתקע אפילו פעם אחת
הסולטון ברמות המדוברות היה נתקע כבר לפחות 3 פעמים. האורגן מרשים בצורה לא רגילה (חיצונית). מסך המגע ידידותי-גדול ונותן תחושה טובה. למרות שאני לא משתגע בלשון המעטה על הצלילים של רולנד יאמר לשבחם שגם שאתה מעמיס שלושה עליונים-שלושה תחתונים וליווי אוטומטי מלא, כל הכלים נשמעים במקומם ויש תחושת תזמורת אמיתית ש"מחזיקה" אותך בביטחה. הUSER PROGRAM קל לתפעול בצורה מדהימה ושומר רגיסטרים בצורה קלה ומאוד ידידותית למשתמש. (חששתי מזה מאוד). זיכרון מובנה של 64 מגה על האורגן עצמו,(50 מגה בG70) נותן לך את האפשרות לא להתעסק עם שום כרטיס או דיסק חיצוני.זו מעלה גדולה
אפשרות של חיבור מאחורי האורגן של קומפקט פלאש בנפח של 4 ג'יגה בכלל תוביל אותך לשמירת עשרות אלפי קבצים.(מי צריך את זה בכלל?) מערכת הרמקולים חזקה מאוד וגורמת לך לא לרצות לעזוב את האורגן. עלעול קל ב (Micro editing ) תוכנת בניית המקצבים עושה רושם לא רע.עדיין לא ניסיתי. כדי להכיר את הE80 כמו שאני מכיר את הPSR3000 אני צריך לפחות חודש.אני בטוח שאני אמצא עוד הרבה מעלות.אני ב"נ אכתוב עוד כאן בעניין
אני גם אעלה ב"נ קבצי MP3 כדי שנוכל לחוות ביחד את העסק. מילה לציבור החרדי שאני חלק בלתי נפרד ממנו.ניצחתם אותי ובגדול.נכנעתי ללא שום תנאים
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1433&msgid=87524473

אליסף12

New member
מזל טוב מזל טוב מזל טוב!!!!!!!!!!!!

תהנה ממנו ובס"ד שזה יעזור לך להתקדם בעבודתך. אני לצערי לא הולך לשדרג בזמן הקרוב.מה לעשות יש משפחה לפרנס,וחוץ מזה שאשתי לא תסכים ובצדק שהרי לא מזמן קניתי את ה 1500 שלי.נחכה עוד שנתיים ונראה. אוי הרולנד e80 בלי לשמוע אותו ברור שהוא כלי מצוין מחכים לקבצי mp3 תשתדל שזה יהיה מהר. בהצלחה.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif אתה פשוט גדול!!!!!

קנית את ה-E-80 ???עשית את עיסקת חייך!!!אין לך מושג!!אתה תהנה!!!אתה תתרגל ופשוט לא תרצה לחזור לימהה... הצלילים ,המקצבים,ההרמוניה.ובעיקר החדות...אבל הכי הכי התיחכום!אשריך!!לי יש את ה-G 70 ואני בדרך להחליף. אני דיי בהלם כי זכור לי שהיית מעריץ של ימהה... עשית בשכל!!! בהצלחה!!

bomba6

New member
קנית את ה-E80?!?!

אני לא מאמין... יאא... תתחדש!!!! וואי, לשמוע דבר כזה (ועוד לנגן בדבר כזה)- זה חוויה. כן, למגזר החרדי יש משהו עם Roland.. לא כ"כ יודע למה, אבל אם אתם כ"כ נהנים... מי אני שאדבר. בכל אופן- אני אשמח לשמוע כמה הדגמות של האורגן הזה ממך (עם שירי מיינסטרים בבקשה, כי אחרת אני לא אדע איך השיר אמור להישמע
) בכל אופן2- תתחדש! ותודה כולם (?) על המחמאות על ה-3000 החדש שלי.. איש הרוח הצליח להרוס לי את השמחה כשהוא קנה E80 (חחחחחח.. סתם!). ובעניין ה- Finger Of Bass- לא ירדת לסוף דעתי... אני אנסה בעתיד להסביר את זה יותר טוב.. בינתיים אני מחפש מישהו בימאהה לפנות אליו עם הבעיה הזאת.

אליסף12

New member
קצת חולק עליך,סליחה!הכל תלוי

כמה כסף משקיעים. כשמשקיעים 7000 ש"ח(כמו שאני השקעתי) באמת אין מה להשוות. אבל כשמשקיעים 20,000 ש"ח אפשר לקבל כלים מצוינים גם בחברות אחרות כמו: קורג,יאמאה,טכניקס וכו'. כמובן שלכל חברה יש את היתרונות והחסרונות שלה.

יש.בהחלט יש(חסרונות)

הנה כבר אחד
http://www.halilit.com/forums/viewtopic.php?t=2493 לא עושה הנחות לחלילית:) לא רק שהתוכנה לא מתקשרת ואם כבר האורגן מתקשר עם המחשב הוא פותח אותו כדיסק און קי-התוכנה נוסף לכל הצרות לא מופיעה ב:הוספה הסרה של תוכניות.כשהיא נפתחת היא נפתחת בצורה לא נוחה.אם אתה מעוניין לפרוש אותה על כל המסך,אתה צריך לגרור עם העכבר בקומבינציה משונה כדי שאפשרות מסך המלא תהיה זמינה.עם כל הכבוד התוכנה של הPSR3000 טובה ובהרבה.כדי להתקין את התוכנה צריך להתקין ג'אווה במחשב וכדי שהעסק יעבוד צריך להיות ממש מתכנת מחשבים ואורגנים.חושב על ר' אליקו שלנו אם היה צריך להתעסק עם זה...למה כ"כ מסובך למה??איפה הפשטות והיעילות של ימהה? אני אהיה אפילו קטנוני קצת.לתוכנה קוראים-G-70db Database Manager היא מצורפת לE80.כשאתה מתקין אותה,אתה מקבל אייקון של הG70.זה לא מקצועי רבותי.למה לא להכין תוכנה אוניברסלית כמו ימהה שמתאימה ונקראת ע"ש כל האורגנים. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1433&msgid=72239057 בימהה לא צריך להתקין ג'אוות.התוכנה מתקשרת מייד ובאופן אוטומטי.ת'אמת,לא אהבתי בלשון המעטה
תודה לכם על הברכות
למרות הכול,העסק עושה רושם לא רע בכלל.יש ר' אליסף בהחלט מה להשוות בין הPSR3000 לE80.לא בדקתי בהגברה אבל כשאתה שומע בבית,ההבדלים לא בשמיים. שוב:חיצונית אין מה להשוות.האורגן מרשים בצורה לא רגילה,ואנו לפי מה שנכתב כאן עוסקים אולי בחיצוניות
עדיין יש כאן הרבה בדיקות גם בהקלטה שאני צריך לעשות.במשך הזמן אני אהיה איתכם כרגיל ולא אחסוך בביקורות וגם תשבחות על הE80. לא יודע אם כדאי נעמה לרוץ ולהחליף את הG70 בE80.ההבדלים לא גדולים.מדובר באותו מנוע פלוס מינוס. ר' אליסף בהחלט צודק בקשר לספינות הדגל של כל החברות.משום מה אני לא אוהב את קורג.יש כאלה שבהחלט יאהבו.הטיירוס 2 בהחלט שווה בדיקה. סולטון מאוד לא נוח וקריא. חוצמיזה 64 פוליפוניה בSD1 פלוס זה מעליב.אם היה אבל שילוב של הנוחות של הE80 עם הסאונדים והמקצבים של סולטון,הייתי לוקח בעינים עצומות.אבל...עוד לא יצא דבר כזה

למעלה