YA!!KAA!!RAM!!BAAAAAAAAAAAAA

sirpad

New member
YA!!KAA!!RAM!!BAAAAAAAAAAAAA

לא יאומן!??!?!?!?!??!?!?! פשוט לא יאומן?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!??! אני לא יודע אם את מה שאני ראיתי אתם יכולים למצוא גם בערים אחרות בעולם,לא הייתי אז אני לא שופט.אבל לישראלי שזיקוקיי דינור הוא רואה רק ביום העצמאות וגם אז זה מין מדד לתקציב העירייה באותה שנה,זו היתה חוויה שלא תישכח. אז נכון שכבר חודש אני מרגיש כמו בביירות עם כל הנפצים והעניינים,ובחנויות מתחילים למכור א הזיקוקים ואני אומר לעצמי,זה בטח פושטי כזה.כי בארץ זה לא חוקי או לחילופין יקר אימים לארגן מופע זיקוקים. אז מגיע הערב ומגיעים חברים לביתי הקט מתחילים לשתות לנפץ פצצות שולחן וחצוצרות וקונפטים לרוב ועשינו מעין פונדו שכזה(לא בסיר שמן אלא מין גריל שולחני עם צלחות אישיות ועניינים).ואז אחריי זה קינוח ושתייה ונרגילות אפילו סיבוב של עארק עשינו. ואז מגיעה מסורת דנית,שאני מוצא את עצמי מתחבר אליה.בדיוק בשעה רבע לחצות משודרת תוכנית"ארוחה לאחד" כל שנה אותה תוכנית בדיוק!?!? בתוכנית(שחור לבן) ישנה אדונית והמשרת שלה שיושבת לארוחה עם 4 חבריה שכבר מתו והמשרת נאלץ להרים כוסית לחיים בשביל כל אחד מהארחים שמת.וזה פשוט מצחיק,ואז כל פעם שהמשרת מועד על השטיח של הנמר(שזה דיי הרבה) אז כל החבר´ה עושים לחיים. ואז יש את השעון עם הפעמון שמצלצל שמפניה וזה ואז? ואז................... ואז עולים לגג.אני קניתי בטריה של 25 זיקוקים שעולים אחד אחריי השני,עוד אחד הביא טיל. אני לא יודע אם אצליח להעביר את מה שקרה למעלה,יש לי תמונות ואני אסרוק,מבטיח. אז אני אנסה לתאר במילים,360 מעלות כל קופנהאגן פרוסה לפניי, שעה שלמה לפחות(אחריי שעה כבר הקור המקפיא שלח אותי לדירה) מופע הזיקוקים הכי מדהים שראיתי בחיים שלי.פשוט לא נפסק ואתה לא יודע לאן להתסכל ואנשים על הגג יורים ועל הגג ליד וחצי קילומטר ממך וכך הזמן בום בום וצבעים ופשוט מדהים?!?!?!!? עמדתי כמו אידיוט חיוך מצד לצד לא האמנתי למראה עיניי. מדהים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ליילה

New member
יו סירפד

אני מתחילה בכל הכנות לקנא בך. אתה עושה מה שאני תמיד רציתי, וחווה את כל החוויות של חו"ל עד הסוף. תמיד רציתי להיות בארוחת כריסטמס כזו אמיתית, ותמיד רציתי לחגוג באמת את השנה החדשה עם המון רעש ואלכוהול וזיקוקים. במקום זה אנחנו עברנו אתמול ערב רגיל, כנראה שכאן בפריפריה הרחוקה, לא סיפרו להם שהגיעה שנה חדשה, מצד שני, לא לגמרי ברור אם הם מודעים לזה שהתחלפה המאה לפי צורת החיים שלהם, אז מה זה עוד שנה...

לא ארוחת כריסטמס אבל מיוחדת

בקופנהגן. יש אפשרות בלשכת התיירות בעיר להזמין ארוחה בבית של דנים. משלמים סכום לא קטן ומתארחים לארוחת ערב במשפחה דנית. לשכת התיירות נמצאת ליד הכניסה לטיבולי שקרובה לתחנת הרכבת. ובכן לקחנו ארוחה כזאת ומתי היא התקיימה ? ב-11 בספםמבר 2001!! התארחנו אצל זוג נחמד מאוד בשנות החמישים, בבית מ-1902 בחדר אוכל עם ארונות עץ מגולפים וויטרינות זכוכית שאוצרות בקרבן אין-סוף כלי כסף מצוחצחים. גם על השלחן הענק היו מסודרים בקצוות כלי כסף לקישוט. האוכל לא היה משהו, אבל העיתוי המיוחד והעובדה שהם לא כל כך ידעו על ישראל הפכו את הערב לערב ציונות ויין, בו הבהרנו להם איפה הם חיים ואת העובדה שהטרור לא אורב רק לישראלים. הרצפה-רצפת פרקט. אין איפה לתלות כביסה, לכן הוא עולה לעלית הגג עם גיגית כביסה רטובה ותולה. יש בסלון רצועת בד אלגנטית תלויה על הקיר וכשמושכים בה מצלצל פעמון. כך קראו למשרתת דיירי הבית פעם. אין שיש במטבח אלא משטח עץ יפה. כששאלתי איך מנקים ממיץ סלק או מכתים אחר אמרו שפשוט רוב המאכלים חצי מוכנים כך שלא מתלכלך. ברחוב ובבית שוררים דממה ומדובר על שכונת מגורים רגילה מאוכלסת בצפיפות אבל לא שומעים ממש כלום, כמו אצלנו ביום כיפור. הם נדהמו כששמעו שהגענו אליהם ברגל, לא הבינו איך ידענו למצוא את הבית בלי לנסוע באוטובוס לפי ההוראות שקיבלנו. ואנחנו לא הבננו מה הבעיה, הרי יש לנו כתובת ומפה של העיר. הם אמרו שאירחו הרבה תיירים אבל כלם הגיעו לפי ההוראות. שמעתם פעם על ישראלים שנוסעים לפי ההוראות? זאת היתה הארוחה והיא היתה מאוד מיוחדת.

ליילה

New member
אלוהים נותן אגוזים למי שאין שיניים

דווקא סירפד שיש לו איפה לעשות כריסטמס אמיתי נמצא שם, ואנחנו בניו יורק

adimayer

New member
The same procedure as last year

חשבתי שזהו להיט רק כאן בגרמניה. כולם כאן מכירים את הטקסט של הסרטון הזה בע"פ (לא שיש כ"כ הרבה מה לומר שם). כל שנה מראים את זה בכמה ערוצים בטלויזיה ולא תתכן שנה חדשה מבלי לראות את הסרט הזה לפחות פעמיים. סירפד תארת ערב של שנה חדשה מאד דומה למה שהיה לנו כאן בכפר הקטן בו אני גרה. אומנם אני בטוחה שלא באותו קנה מידה של מה שתארת, אבל בהחלט חוויה בילתי נשכחת. בחצות כל הכפר יוצא החוצה עם שמפניה וזיקוקים שלא ידעתי שניתן להשיג בחנויות. ובמשך כל הלילה וגם עוד היום לפנות בוקר לא נפסקו הפיצוצים. כמובן שגם אנחנו חגגנו עד כמעט 4 לפנות בוקר ופוצצנו כמות כזו של תחמושת שבארץ בטח היו עוצרים אותנו על נסיון לפיגוע או משהו כזה. זו בהחלט היתה חוויה מסוג אחר. הדבר המבאס היחידי היה הכלבים שלנו. הכלבה המבוגרת (בת 12) כמעט וחטפה התקפת לב (לא הפסיקה לרעוד ולהתנשף) והכלב הצעיר לא הפסיק לנבוח ולרוץ כמו מטורף בגינה (כמו חיה בכלוב שרצה מצד לצד). היום בבוקר הם נראו כמו אחרי ריצת מרתון - בקושי זזו. שנה טוב עדי

diday

Member
dinner for one

סרט שהטלויזיה הגרמנית עשתה לפני יותר מ30 שנה. ומאז כל גרמניה צופה בו בכל סילבסטר. מעניין לראות שגם בדנמרק זה הפך להיות מסורת. יותר מעניין שאתם גם עושים רקלט. נראה לי שבגרמניה כל משפחה שניה עושה את זה.

נשמע מדהים... ורק אני...

ישבתי בבית עם אף נוזל מול מרתון של סקס והעיר ועם חום לא נמוך ואפילו לא שמעתי זיקוקים, שלא לדבר על לראות אותם, וזו לי השנה הראשונה שלא ראיתי את נפילתו של הכדור המהולל בטלויזיה, אבל נישקתי את החתולים בחצות. אפשר לחשוב שאני עוד באיתקה, אבל בעצם אני 8 מייל ממנהטן, אין לי הסבר לשמיים השחורים של אותו הלילה. אולי בשנה הבאה אני אסע לי לדנמרק לחגוג את השנה החדשה.

judyr

New member
ואני

פיזזתי לי בבבילון עם חמשת הגברים היפים שלי

לא רק את.... ../images/Emo10.gif

גם עבדך הנאמן שכב במיטתו עם חום גבוה ראש דווי ובטן מתהפכת על קרביה, תוך מחשבות נוגות על השמפניה המשובחת הממתינה לשווא במקרר, ועל האנשים המקומות והתמונות שלא ראיתי באותו הערב. מה שכן - בפאב למטה הבעירו כמה זיקוקים מתחת לחלוני, כדי שבכל זאת ארגיש שחג, אבל זה כלום לעומת מה שתואר כאן... והשמפניה - מחר או מחרתיים אני מקווה, כשההרגשה תשתפר במלואה.

למעלה