y.n, יש לי כמה שאלות

קושוש

New member
y.n, יש לי כמה שאלות

לגבי הלחם הטיבטי. תאמיני לי, לא שכחתי. דרך אגב, זה לא קל למצוא כיוון שההגדרה ``לחם טיבטי`` מאוד כוללנית. אני צריכה יותר פרטים,כמו: 1. האם זו פיתה מטוגנת או איזשהו בצק מטוגן שנראה כמו פיתה, כלומר עגול ? 2. האם יש לזה טעם מיוחד, כלומר מתוק, חריף ? 3. הבנתי שאכלת את זה בנאפל, האם זה נמכר במסעדות או בדוכנים בשוק, למשל ? 4. האם זה נפוץ מאוד בנאפל, כלומר אפשר להשיג את זה בכל מקום, וכל אחד שם יודע מה זה, או שזה אופייני לכפרים נידחים, למשל ? תשובות לשאלות אלו יעזרו מאוד. ביי,קושוש. B-)

y.n

New member
קושוש 8-p

קודם כל - כל הכבוד לך על ההשקעה והדאגה. הלחם הטיבטי זה מעיין פיתה מטוגנת דקה שבטיגון מתנפחת ונהיית פריכה. מוכרים את זה במסעדות בנפאל, בעיקר בטרקים. מצאתי מתכון ללחם מטוגן שנשמע דומה אבל עדיין לא הספקתי לנסות אותו. אני מקווה לנסות אותו בימים הקרובים ואם הוא יהיה דומה אני אספר לך ואצרף את המתכון כדי שתוכלי להנות ממנו גם את. אז תאחלי לי בהצלחה...

y.n

New member
איזה כיף :cool:

עשיתי עכשיו את המתכון ללחם המטוגן שהיה לי. מאוד מאוד דומה ללחם הטיבטי שאכלתי בנפאל. בנפאל הלחם יותר דק, וכמה שניסיתי לשטח את הבצק הוא התנפח בטיגון. מן הסתם, בנפאל לא משתמשים באותו שמן לטיגון ובטח לא בחלב של פרות (אולי של יאק)... אבל הטעם מאוד מזכיר ומעלה זכרונות נהדרים. אני מצרפת בהודעה נפרדת את המתכון כדי שכולם יוכלו להנות ממנו.

למעלה