XTR אחורי מרעיש

shachaf z

New member
XTR אחורי מרעיש

עזרה קטנה... יש לי מעביר אחורי XTR שבכללי עובד יופי, אבל מה - אחרי שעה, שעה וחצי של רכיבה בשטח (וזה קורה רק בשטח) הוא מתחיל להרעיש - רעשי לכלוך כאלה.... אם אני שוטף אותו (תוך כדי רכיבה) הוא מפסיק ואז מתחיל עוד פעם אחרי כמה זמן.... בסוף הרכיבה אני שוטף אותו וברכיבה הבא עוד פעם אחרי שעה שעה וחצי הוא מתחיל להרעיש. מעצבן נורא (למרות שלאורך כל הזמן הוא ממשיך לעבוד כרגיל) דרך אגב, הכל משומן ומגורז כמו שצריך. יש למישהוא רעיון ? תודה

מה בדיוק מרעיש? בשעת העברת הילוך?

רק בסיבוב הפדלים? *אל תשטוף אותו! זה לא עוזר ורק יכול לפגוע. בסיום כל רכיבה תנקה עם דיגריזר מיוחד לאופנים, תשטוף בזרם חלש רק את השרשרת ואת המקומות שהישפרצת אליהם עם החומר, תחכה שהמערכת תתיבש ואז תשמן בשמן מיוחד לאופנים. שם לב לא ללכלך את הדיסקים שלך באף חומר, רצוי להגן עליהם עם שקית את מגבת נקיה. צוף

shachaf z

New member
הרעש הוא בסיבוב הפדלים

לא בהעברה. בלי להיכנס לדיון הידוע אם לשטוף או לא לשטוף....למה דגריזר אם אין גריז ? וחוץ מזה, אני אמור לשמן על מעביר/קסטה/קרנק מפוצצים באבק ובוץ ? נראה לי קצת מוזר.

לא הבנת.

קודם תשתמש בדיגריזר על מנת להוריד את כל הבוץ החול האבק ושאר הירקות שנתפסו לך שם ורק אז כשהמערכת יבשה ונקיה תשמן. צוף

nightjar

New member
אולי תנסה שמן אחר

יכול להיות שהשמן שאתה משתמש בו כרגע לא מחזיק מעמד. זה קרה לי עם שמן של פדרוס, אבל ר&ר מחזיק יופי לדעתי.

ishaitaif

New member
המון אפשרויות....

כדאי לגשת לחנות מקצועית לבדיקה... ייתכן והרעש בכלל מגיע מהשרשרת שנחלשה חג שמח וגמח"ט

יעקב 471

New member
למה לשמן את המעביר

לא צריך לעשות משהו רק בגלל שאמרו שצריך . הלא שמן נועד רק לסיכה נכון? וחלקים שצריכים סיכה אלו בדר"כ חלקים שיש עליהם עומס עבודה גבוה כמו מיסבים. אין צורך לשמן מעבירים מכמה סיבות. קודם כל אין עומס עבודה בכלל ,וחיכוך שואף ל-0 . תנסה פעם אחת לנקות את המעביר בלי לשמן אח"כ וצא לרכוב ואז תבין על מה אני מדבר, האמן לי שלא יקרה כלום למעביר. אני לא משמן בכלל את המעבירים ואין לי שום בעיה .

יעקב 471

New member
סליחה, לא שמתי לב למה שכתבת

אם אתה אומר שזה קורה בזמן פידול יכול להיות שחודר לכלוך לפולים של המעביר. את הפולי (גלגלי השיניים ) של המעביר צריך לשמן או לגרז תלוי איזה סוג אבל השימון נעשה מבפנים כך שלחול ולאבק לא אמורה להיות אפשרות לחדור פנימה לתוך המיסבים .מכסימום תפרק אותם ותראה, אם אלו מיסבים שאפשר לנקות לבד אז תנקה תגרז ותראה מה קורה. יכול להיות גם שהאטימה של המיסבים כבר לא כל כך אוטמת וצריך אולי להחליף אותם

למעלה