XML C# Asp.net

MamaOn

New member
../images/Emo53.gifXML parser by #C

מישהו יכול להפנות אותי להיכן שהוא שמסביר איך לבצע קריאה של הXML ב-#C - האם לאחר שיצרתי סכמה (וממנה יצרתי קובץ XML) וביצעתי Generate Dataset אני יכול ליצור אובייקט מסוג הclass ולעבוד על האובייקט ? - אם התשובה היא כן, איך אני שולף את הערך מהתג ?

MamaOn

New member
../images/Emo92.gifהגדרת מיקום פקד בקוד../images/Emo92.gif

איך אני מגדיר בקוד (C#) על מיקום פקד (נגיד Button) בדף Asp.net באיזה מאפיין אני מגדיר זאת ?

MamaOn

New member
מה הבדל בין Windows Form ל Web Form

מתי אני פותח פרוייקט כ- Windows Form ומתי כ- Web Form ומה ההבדלים בינהם ?

pagis

New member
יש כמה דרכים לעבוד עם XML

אתה יכל לטעון אותו ל dataSet אבל אז בעצם אתה מעבד (לדעתי) את היופי של XML שמאפשר לך לעבוד עם נתונים שלאו דווקא מתאימים למבנה טבלאי (אם הנתונים שלך מתאימים למבנה טבלאי עבוד עם SQL). האופציות היותר יפות בעיני הן אובייקט XmlDocument, שמאפשר לך לעבור node אחרי node בתצורת עץ ובעצם עובד בדיוק כמו ה parser הישן של ה Win32. לי מאוד נוח לעבוד איתו. עוד אפשרות שיש לך היא לעבוד דרך ה XmlTextReader שמאפשר לך לעבור node אחרי node בתצורת רשימה. אני מניח שלכל אחד יהיה נוח לעבוד אחרת, אבל אם עבדת עם ה parser של ה WIN32API אז אובייקט ה XmlDocument יהיה לך לדעתי נוח מאוד. פשוט תנסה את שניהם ותראה מה מתאים לך.

yuval k

New member
../images/Emo18.gif נא שרשר שאלותיך.

windows form - אפליקציה חלונאית. רצה על חלונות, לא דרך האינטרנט. web form - אפליקציית אינטרנט. "על קצה המזלג"..

MamaOn

New member
../images/Emo163.gif למען הסר ספק

כלומר אם אני בונה דף Asp.net ע"י קוד אזי עליי להשתמש ב windows form ובצורה כזו אני יכול לאתחל פקדים ע"י קוד, מה שלא ניתן ב web form ?

yuval k

New member
אתה יכול לאתחל פקדים דרך כל קוד

שיש לו גישה לְטופס.. (דף ASP.net זה web form.)

Zeliran

New member
../images/Emo26.gif

אתה לא עושה את זה ב Code Behind אלא ב HTML למשל ליצור כפתור אפשר לעשות דרך השורה הזאת:
<asp:Button id="Button3" style="Z-INDEX: 103; LEFT: 8px; POSITION: absolute; TOP: 88px" runat="server" Width="114px" Text="הנה כפתור"></asp:Button>​

MamaOn

New member
../images/Emo53.gifכן אבל מה קורה שאני מקבל את

מספר הכפתורים שאני צריך להציג מ-XML ? הרי אני מבצע parser דרך קוד לכן ההצגה של הכפתור מתבצעת ע"י ה- code behind

Controls.Add()

אתה שולח את הפקד שאתה רוצה להוסיף לעמוד לפונקציה ככה:
Controls.Add(Button1);​
בהצלחה!

MamaOn

New member
כן, אבל האם לאחר שהוספתי

אני יכול להתייחס לכפתור ב-JS ולשנות את המאפיינים שלו ? ואם כן אז איך אני יודע את מספר הכפתורים ב JS הרי זה נתון שאני מקבל מהXML ומבצע Parser בקוד, האם אני יכול להעביר משתנה גלובלי מהקוד ל-JS ?

ClientID

לכל פקד צד שרת יש מאפיין ClientID שמחזיר את ה - ID כפי שהוא מופיע אצל הלקוח. כך אתה יכול לגשת אליו ע"י קוד JS.

MamaOn

New member
כלומר אם אני בונה כפתור ע"י קוד אז

אני מגדיר לו ID ע"י ClientID וע"י ה-ID אני פונה אליו ב-JS ? ומה אם runat=server אני גם צריך להוסיף אןתו איפה שהוא ? אם כן אז איפה ?

יש לך בילבול מסויים

המאפיין ClientID קיים עבור כל פקד בצד השרת, בין אם הצבת ערך למאפיין ID ובין אם לאו. ולשאלה השניה: אם יצרת את הפקד בשרת הוא יהיה פקד שרת, ולא צריך להוסיף runat=server. המאפיין ruat=server נועד להבדיל בין פקדי HTML ובין פקדי שרת. אבל אין סיכוי שמישהו יחשוב שההגדרה:
Button b1 = new Button();​
מתייחס ל - HTML ;)

MamaOn

New member
זאת אומרת שעבור כל פקד ישנו

ID שמוגדר מצד שרת אבל האם ה-HTML יכול לזהות אותו ?

כן

אם תסתכל על הקוד HTML שנוצר מעמוד ה - ASP תראה שלכל פקד צד שרת יש id. ב - id הזה אתה משתמש כדי לגשת אליו ב - JS. בצד השרת, המאפיין ClientID מחזיר את הערך הזה. ב - JS את משתמש בפונקציה getElementById (אבל זה כבר שייך לפורום אחר...

Zeliran

New member
../images/Emo18.gifשרשר שאלותיך../images/Emo18.gif

הו... כמה זמן כבר רציתי לרשום את זה

למעלה