XEVO 250 שנת 2011 החלפת שמן.

yehudasun

New member
XEVO 250 שנת 2011 החלפת שמן.

שלום חברים,
הקטנוע שלי עשה 5000 קילומטרים והוא שנת 2011
אני מעוניין להחליף לו שמן .
1)מי יודע מה סוג השמן ואיזו חברה מומלצת לקנות
ובנוסף, אולי איזה קישור לסרטון או הסבר אייך אני מבצע את התהליך ..
2)מעבר להחלפת שמן חובה להחליף גם פילטר שמן ?

נ.ב
כמה עולה החלפת שמן במוסך זול ?

לXקי

New member
אני החלפתי ב15000 לבד

מה שעשיתי הלכתי לאביזריון קניתי 2 מכלים של 1ליטר כ''א של חברת סילקוליין עלה לי 180 ש''ח. שמן בצמיגות 5W40 סינטטי מלא,לאחר מכן ניכנסתי לצור חלפים וקניתי מסנן שמן מקורי ב50 ש''ח, חזרתי הבייתה ובדרך מצאתי ג'ריקן של פטל ריק של 4 ליטר, חתכתי אותו במרכז עם סכין מטבח והפכתי אותו לכלי לניקוז השמן הישן, אחר כך לקחתי פלייר פטנט רכנתי אל צד הקטנוע וממש מתחת לגוף ישנו בורג הברה גדול שהוא הניקוז של השמן פתחתי אותו (בזהירות יש בפנים מסנן שמן קטן) והוצאתי את המסנן שמן וניקיתי אותו השמן התחיל לזלוג למיכל פטל ובנתיים לקחתי מברג מינוס גדול והתחלתי לפרק את הפילטר שמן (מחובר בהברגה לצד הקטנוע) הוצאתי את הישן וחיברתי את החדש,חשוב לשמן קצת את הדפנות של ההברגה בפילטר כדי לקבל אטימה יותר טובה,מומלץ לשמן מאחד הבקבוקי שמן החדשים) אחר כך פירקתי את הפילטר אויר וניקיתי אותו,היה מלא פיח אז עברתי עם לחץ אויר וצחצחתי הכל.סגרתי את הפילטר ולאחר מכן סגרתי את בורג הניקוז של השמן מנוע.חשוב מאוד לא להניע את הכלי מתי שאתה מנקז את השמן כדי שהמנוע לא יעבוד בלי שמן!! לאחר מכן הוספתי את השמן החדש לא עד הסוף הנעתי את הקטנוע ל2 דקות נתתי לו להתקרר ואז הוספתי כמה שהיה חסר,(תבדוק שמן שהקטנוע על משטח ישר) לפי המדיד.וזהו כל התהליך הזה עלה לי 230 ש''ח שבמוסכים אחרים רצו 500.ולהשים לי שמן ברמה נחותה יותר,חסכתי גם כסף ולא חסכתי על הקטנוע
בהצלחה

yehudasun

New member
ההסבר על פי - לXקי - החלפת שמן XEVO 250

החלפת שמן XEVO 250 + פילטר שמן

מה שעשיתי
1)
הלכתי לאביזריון קניתי 2 מכלים של 1ליטר כ''א של חברת סילקוליין עלה לי 180 ש''ח. שמן בצמיגות 5W40 סינטטי מלא
2)
לאחר מכן ניכנסתי לצור חלפים וקניתי מסנן שמן מקורי ב50 ש''ח,
3)
חזרתי הבייתה ובדרך מצאתי ג'ריקן של פטל ריק של 4 ליטר, חתכתי אותו במרכז עם סכין מטבח והפכתי אותו לכלי לניקוז השמן הישן,
4)
לקחתי פלייר פטנט רכנתי אל צד הקטנוע וממש מתחת לגוף ישנו בורג הברגה גדול שהוא הניקוז של השמן פתחתי אותו (בזהירות יש בפנים מסנן שמן קטן) והוצאתי את המסנן שמן וניקיתי אותו.
השמן התחיל לזלוג למיכל פטל ובנתיים
4)
לקחתי מברג מינוס גדול והתחלתי לפרק את הפילטר שמן (מחובר בהברגה לצד הקטנוע) הוצאתי את הישן וחיברתי את החדש,חשוב לשמן קצת את הדפנות של ההברגה בפילטר כדי לקבל אטימה יותר טובה,מומלץ לשמן מאחד הבקבוקי שמן החדשים) אחר כך
5)
פירקתי את הפילטר אויר וניקיתי אותו,היה מלא פיח אז עברתי עם לחץ אויר וצחצחתי הכל.סגרתי את הפילטר
6)
ולאחר מכן סגרתי את בורג הניקוז של השמן מנוע.חשוב מאוד לא להניע את הכלי מתי שאתה מנקז את השמן כדי שהמנוע לא יעבוד בלי שמן!!
7)
לאחר מכן הוספתי את השמן החדש לא עד הסוף הנעתי את הקטנוע ל2 דקות נתתי לו להתקרר ואז הוספתי כמה שהיה חסר,(תבדוק שמן שהקטנוע על משטח ישר) לפי המדיד.
*
וזהו כל התהליך הזה עלה לי 230 ש''ח שבמוסכים אחרים רצו 500.ולשים לי שמן ברמה נחותה יותר,חסכתי גם כסף ולא חסכתי על הקטנוע בהצלחה

rusti james

New member
הכל טוב למעט ה'פלייר פטנט'.

חבל על הבורג!
עדיף בהרבה להשתמש במפתח מתאים ולא בפלייר פטנט.
גם לפתיחה ובוודאי שלהידוק.

bener

New member
וגם לא מומלץ לנקות את פילטר האוויר בלחץ אוויר

rusti james

New member

צודק!

ניקוי פילטר אויר מנייר בלחץ אויר גורם לקריעה של הנייר וע"י כך למעבר של אבק וכיוב' אל הקרב'/הזרקה ואל המנוע (מה שפילטר האויר אמור למנוע).

לא שמתי לב לחלק הזה...

jeffy1

New member
פיאג'ו לא מחייבים שמן מסויים?

זה השמן ששמת בקטנוע?

פרארי1

New member
מיותר להחליף ב-5000

לא שזה יכול לגרום בעיה, אבל אין צורך.
היצרן מחייב (לא ממליץ) שמן סינתטי 5W40, כמו שציין לאקי וספר הרכב מגדיר החלפה כל 10K, כולל כמובן החלפת פילטר שמן במקביל.

אם אתה בכל זאת מחליט להחליף לבד כל 5K, שים לב שאתה לא דופק את ההברגה של בורג הריקון.

לXקי

New member
לי נאמר באבניר שעדיף ומומלץ

להחליף שמן מנוע כל 5000, ושמן גיר כל 15000 או שהוא כבר מאבד את הצמיגות שלו ונהפך לשחור..מפי מנהל לקוחות במוסך של אבניר ולא אציין שם

פרארי1

New member
כנראה שהם חשבו שתעשה את העבודה אצלם....

הם כבר שינו, איך שהקטנועים הגיעו לארץ, את המלצת היצרן לגבי מרווחי ההחלפה של הרצועה, ועל יד כך הוסיפו טיפולים ב-15K, 45K וכן הלאה, טיפולים שאינם מופיעים בספר הרכב.
עכשיו הם רוצים להכניס אותך למוסך כל 5K, כאשר היצרן ממליץ רק על בדיקות חינם בקילומטרז' הזה?
כנראה שהם מקנאים במטרו, שחלק מהקטנועים שלהם נכנסים לטיפול כל 3K...

כמו שכתבתי ליהודה, נזק לא ייגרם מהחלפה תכופה יותר, למעט לכיס.

לXקי

New member
כן,רצו שאני אכניס את הקטנוע אליהם

ויענו יעשו לי הנחה 10% מתוך ה500 ש''ח ללא מע''מ וכולל מע''מ 550 ש''ח ויתרתי בחיוך,ואמרתי לו שאני מעדיף לעשות את זה לבד,ניסה להפחיד אותי עם הקטע של האחריות אבל לא הלך לו... ניראה לי שלמנכ''ל צריך לממן שם כבר BMW חדשה

yehudasun

New member
ומה השמן גיר המומלץ ואיזו חברה ?

טוב שיהיה רשום לי על כל מקרה ..

למעלה