Xevo או Joy max קקטגוריית 250

Xevo או Joy max קקטגוריית 250

אני מתלבט בין שתי הקטנועים
אני רוצה לקנות יש מהחברה....
עשיתי על שניהם היום נסיעת מבחן ולא החלטתי...
Xevo אמרו לי שהשווי שוק שלו יורד מהר מאוד והוא נסחר ב-60% מהמחיר המקורי...
אבל הביצועים והכוח שלו טובים יותר מהג'וי מאקס...
האם זה נכון ?
אשמח לתגובות למי שרוכב על אחד משני הכלים או מכיר אותם טוב...

XEVO עולה על JM, כמעט בכל פרמטר

הרכבה יותר נוחה על JM, זה הייתרון המשמעותי היחיד שאני מצליח להיזכר בו עכשיו.

האם JM לא מאבד הרבה מהערך בשנה הראשונה? נשמע לי תמוה. לכלים מחיר כמעט זהה כחדשים, רק הגיוני ששווי השוק שלהם יישאר כמעט זהה גם כמשומשים. בקיצור אם מה שמלחיץ אותך זה איך תמכור אח"כ את הכלי, קנה סוס. אפשר לקנות אותם בזול בתור סייחים, והערך שלהם עולה בשנים הראשונות. זהו כלי התחבורה היחיד שאני מכיר שלא מאבד משמעותית מהערך שלו בשנים הראשונות.

סוס גם לא שוקע בחול, ויש לו תצרוכת דלק מעולה.

בקיצור, אני ממליץ על סוס. רק סוס.

פרארי1

New member
שניהם טובים מאד

אישית אני מעדיף את ה-XEVO.
מבחינת כח המנוע אין ביניהם הבדל מוחשי, אבל הוריאטור של האיטלקי הרבה יותר חלק ונעים ומוציא יותר מהמנוע.
גם ההתנהגות שלו בפניות עדיפה לטעמי.
מבחינת שמירת הערך אני לא יודע אם יש כזה הבדל, השוק מוצף בג'וימקסים והם לא נחטפים כל כך בקלות ביד שניה.
קח בחשבון שעלויות האחזקה של ה-XEVO נמוכות יותר ומרווחי הטיפולים יותר גדולים.

בד"כ אנחנו ממליצים לעשות רכיבת מבחן כדי להחליט, אבל אתה אומר שכבר עשית וזה לא סידר לך את הראש, אז אולי כדאי שתעשה טבלה עם הבעד ונגד שעלו לך בעת הרכיבה על כל אחד מהם וכך תוכל להחליט.

קודם כל תודה..

שאלה נוספת על עלויות טיפולים וחלקים במידת הצורך...
מה יותר זול ומשתלם...
האיבו יותר יקר כי הוא איטלקי או שזה סתם בולשיט?

פרארי1

New member
כתבתי לך שהאיטלקי זול יותר לתחזוקה

גם מרווחי טיפולים גדולים יותר וגם אפשרות להביא בקלות קיט טיפולים מאיביי, שמוזיל עוד יותר את הסיפור.

שאלה נוספת...

ומה עם זה שהפסיקו את הייצור של הקטנוע באיטליה ?
זה לא יכול להוות בעיה בהמשך עם חלקי חילוף...

פרארי1

New member
כמה זמן אתה מתכוון להחזיק אותו?

לא נראה לי שתהיה בעיית חלפים בשנים הקרובות.
המנוע של ה-XEVO משמש מספר דגמים של פיאג'ו וגם אם מפסיקים ייצור של דגם מסויים, היצרן מחוייב לספק חלפים כמה שנים אחרי.
מעבר לזה, הוא כבר לא משווק באיטליה, אבל למיטב ידיעתי כן מיוצר עדיין עבור שווקים כמו שלנו ואחרים.

אם פי 3

New member
אני אוהבת את ה-JM

לא רכבתי על XEVO (גבוה לי מדי), ובכלל, הנסיון שלי לא ממש עשיר וכולל רק סאן-יאנגים, כך שאני לא יודעת אם זה עוזר לך במשהו... אבל אני נהנית לרכב על ה-JM והוא משמש אותי נהדר, גם ברכיבה בפקקים הצפופים של הקריות (והם צפופים. מצד שני, אני לא שליח מתאבד, ולרוב משתדלת לא להשתחל במקומות גבוליים, ומעט מאד מזגזגת בין נתיבים, גם אם זה אומר שצריכה לחכות עוד רגע) - וגם ברכיבה טיולית בכבישים בינעירוניים פתוחים, ואפילו יצא לי קצת לרכוב בשבילים בעבירות קלה פחות או יותר.

nirav

New member
ההרכבה באקסבו

אם אתה מרכיב בחורה "סטנדרטית" אז אין בעיה רק בעצירות ויש טכניקה בה לומדים כיצד כפות הרגליים לא מתנגשות ואז הכל סבבה

האקסבו יותר כיפי..הישיבה מאפשרת זווית ראיה רחבה יותר ומתאימה לנהיגה עירונית

לגבי ירידת הערך של האקסבו אני חושש שאולי זה נכון רק בגלל המבצעים הגדולים שהם עושים על המחיר ואז יוצא שמשיהוא רכש את אותו קטנוע ב 32 אלף או ב25 אלף או ב 22

היה לי גם את הגוימאקס ועכשיו את האקסבו ואני אוהב יותר את האקסבו...וקשה לי להמליץ כי את היבואן שלהם אני מתעב:)!!

xfwind

New member
רוכב על JM ולא מכיר ה- XEVO אבל

יש משהו ששמתי לב אליו והוא נושא הארגז/מטען. שים לב אם אתה מסתדר עם הפתרונות ב- XEVO.

אצלי הנושא הזה חשוב.

1לביא

New member
קטגוריית 250

היי .
גם אני לפני כחודשים העלתי את סוגית היתלבטות בין שתי הקטגוריות.
בסוף ההחלטה נפלה על הJoy max .
חשוב לי היה נושא המורכב כנ"ל גם הפסקת הדגם.
בנושא עלות טיפולים, נאמר שהעליות בJoy max ירדו,ניתן לראות באתר החברה את העלות לטיפולים.
אני בשלבי ההרצה ,נתרו לי כ400 ק"מ ( בשעה טובה).
אבל מרוצה מאוד.

למעלה