X ו- Y חתן וכלה

X ו- Y חתן וכלה

הבת שלי טום בוי. אין לה כמעט שפה משותפת עם בנות כיתתה. מאז ומתמיד העדיפה את חברת הבנים. השנה (היא בכיתה ד) היא יצרה קשר עם ילד אחד במיוחד. הם רוכבים יחד על אופניים, משחקים בגינה הציבורית וכו'. הם גם נוהגים לחזור יחד הביתה. חלק מילדי הכיתה מציקים להם בשל הקשר הזה. השיא היה לפני כשבועיים, כשמספר ילדים הקיפו את בתי אחרי הלימודים בדרך הביתה (אותו ילד לא היה לידה אז) הציקו לה באלימות מילולית ואחר כך עברו לאלימות פיזית. היא חזרה הביתה בוכיה. מייד התקשרתי לנייד של המחנכת, והעניין טופל במיידית מול הילדים והוריהם, שהוזמנו לשיחה בבית הספר. הטיפול היה לשביעות רצוני המלאה. העניין הוא שמאז בתי ואותו ילד חששו להיות יחד, פן שוב יציקו להם, והם הפסיקו ללכת יחד הביתה ולהתראות אחר הצהריים. בעידודי ובעידוד המורה הם שוב מבלים להם יחדיו. היום הבת שלי שוב חזרה עם סיפור שמספר ילדים שרו להם X ו- Y חתן וכלה, וכו'. הסברתי לה שחבל להפסיד חברות כל כך יפה (והדגש פה הוא על חברות לא אהבה) בגלל ילדים שמקנאים/נטפלים למשהו שקצת שונה ממה שהם רגילים לראות. איך לדעתכן אני יכולה עוד לחזק אותה?

אז מה אמא כן יכולה לעשות?

הסיפור של הבת שלך מעצבן...אפילו מאוד מעצבן, אבל אין לך או להורים כמוך שליטה על ילדים אחרים. וכן ילדים יכולים להיות לפעמים אכזריים מאוד במיוחד עם ההתנהגות היא בקבוצה. אז מה את כאמא כן יכולה לעשות? את יכולה ללמד! ללמד את הבת שלך איך להתמודד עם מצבים כאלה...כי ביננו המצבים האלה עוד יחזרו על עצמם כל החיים שלה. ללמד את הבת שלך איך להגיב ולקבל אירועים כאלה זו חווית לימוד שתעשה אותה חזקה לכל החיים ולכל יתר החוויות הרעות. תגידי לה מה שאמא שלי אמרה לי. "אז מה? אז אמרו לך ככה...או אמרו לך ככה... זה לא אומר שזה נכון. זה לא אומר שהם צודקים...אז אמרו...שימשיכו להגיד, זה לא קשור או נכון לגבייך." "זה שאומריך לך ועלייך שטויות...רק מוכיח כמה הם לא חכמים...תמשיכי הלאה זה לא נוגע אליך השטויות שיוצאות להם מהפה." הבנת את הרעיון הכללי? תורידי לחץ ורמת חשיבות ממקרים כאלה וגם הבת שלך תלמד לא להתייחס לשטויות ולהתמקד בעיקר.

r122

New member
יש לי אחת כזאת

והיא עכשיו בג' יש לה ילד חבר מכיתה א' הם הולכים ידביד מדברים משחקים ממש שתי נשמות שנפגשו. השנה באמת ניסו להציק לה גם אמרו לה משהו כמו "את מאוהבת בבן כי את חברה של בן" והיא ענתה "נכון ואת חברה של בת אז את מאוהבת בבת" ומאז עזבה אותה . מה הפואנטה אולי להתמודד ולא לברוח ולהגיד . נכון שזה קשה כשכמה ילדים מציקים. חוץ מלערב את המחנכת מה שכבר עשית ולחזק את הבת שלך אין לך מה לעות לדעתי.

איזה מקסים זה חברות כזו.

מה שאני חושבת - קודם כל אין מקום לאלימות מצד ילדים אחרים בשום מצב וטוב שטיפלו לשביעות רצונך בעניין האלימות. דבר שני - עודדי אותה להמשיך את הקשר, הזמיני את הילד אליכם הביתה, אפשרי לה ללכת אליו, חזקי אותה שמה שגורם לאחרים ללעוג זה המבוכה שלהם או הקינאה או אי הכיכולת שלהם לשמוח בשמחתם של הבת שלך ושל החבר שלה (חבר לא במובן אהבה, אלא במובן חברות). וכל מה שיגידו אחרים - זה מתוך הרצון שלהם להיטפל למישהו חלש מהם. אם הם ירגישו שהבת שלה והילד לא נעלבים ולא חלשים מהסיטואציה - זה יעבור כי לא יהיה לילדים הללו "חומר" להצקות שלהם. תזמיני את הבת שלך לכאן - לקרוא מה כתבנו לה.

RichardSmith

New member
המממ

תמיד אפשר לעשות את מה שאנדר עשה...
סיפור מד"ב מאת אורסון סקוט קארד. אנדר הוא ילד שונה. הכניסו לו מכשיר בעורף שקולט את מה שהוא קולט. ביום שהוציאו את המכשיר, הילדים התנכלו לו וכדי להפסיק זאת, הוא נלחם במנהיג והרג אותו... אומנם הרג זו דרך יעילה... אבל לא הייתי מגזים... לפי דעתי, הדרך הכי בריאה היא להרים את האף. להתעלם. ואם אפשר, להעביר את הילדים לבית ספר פרטי...

בתור טומביו לשעבר-

גם לי הציקו אין ספור פעמיים על היותי טום בוי (שהייתי ביסודי) גם הבנים ובמיוחד הבנות. הבנים למדו לקבל אותי וראו שאני שווה להם ושיתפו אותי בהכל אחרי איזה חודש. ברור שהיו הצקות כי בכל זאת אני בת והם בנים אבל ככל ששיחקתי איתם יותר והייתי איתם יותר ההצקות כמעט נעלמו. עצה? תסבירי\ תגידי לה להתעלם ולא להתייחס שהכל מקנאה כי להם אין חברים שהם מהמין השני ככה אמא שלי אמרה וכן זה עבד פלאים. כל פעם שהציקו לי או שהייתי מתעלמת או הייתי אומרת להם שהם מקנאים, שראו שאני לא מתייחסת או אומרת "קנאים" ולא ממשיכה את הדיון הפסיקו כי ידעו שלא יעצבנו אותי. אם הבעיה עם הבנות זה קצת יותר קשה כי בנות הם עם רע ביסודי ובכלל, אבל שוב הכל ומתחיל בהתעלמות אם היא תתעלם הבעיה תיפתר הכי מהר, ולפעמיים אפשר אולי לצחוק עם "המציק" למשל שאומרים להם שהם חתן וכלה אז ללמד אותה לצחוק מזה ולקחת הכל בקלות. אני לא יודעת אם עניתי לך אבל ככה אני העברתי את שנותיו ביסודי עד שנמאס לי מלהיות טום בוי=]

nutmeg

New member
את אותו הסבר

על חברות יפה ועל ילדים מקנאים צריך להגיד לשניהם לא רק לה. להסביר קצת מה זו קנאה גם יואיל. וגם - להיות בקשר עם הילד הזה, לקבל אותו, ולדבר עם שניהם באופן פתוח על מה מרוויחים מהחברות הזו ואיזה מחיר יש לה. וזה בלי להפסיק להעצים את יכולת העמידות מול מילים של אחרים.

למעלה