www.shorashimbst.co.il מרכז שורשים

zvi_r

New member
www.shorashimbst.co.il מרכז שורשים

הנני מזכיר כאן לעם את שמו של האתר הרשמי של מרכז לימודיי הקבלה "שורשים" המרכז מעביר שעורים בנושאים מגוונים למשל: זוגיות,גילגולי נשמות,מיסטיקה וקבלה,תורת היסודות ברפואת המזרח באור החסידות,תורה ומדע,רפואה משלימה ויהדות,פיתוח האישיות ועבודה רוחנית עפ"י פנימיות התורה וכו´ היכנסו לאתר www.shorshimbst.co.il (שורשים בעל שם טוב) לקבלת מידע נוסף

JFK1

New member
זהירות

לידיעת כולם עלפי פסקי ההלכה של כל גדולי התורה חכמי ספרד ואשכנז ליטאים וחסידים חל איסור מוחלט לעסוק בלימוד קבלה בטרם האדם "מילא כירסו בש"ס ופוסקים". דהיינו שלמד היטב גמרא ומשנה תורה נביאים וכתובים במשך שנים והשכיל בלימודי התורה. לתשומת ליבכם!!!

שנאת אחים? מלחמת חינם? | ../images/Emo18.gif ../images/Emo45.gif

שלום לך jfk1!!! אני מאד נהנתי לקרוא את פרושיך האחרונים לחלומות. נראה לי כי אתה בעל חשיבה חיובית ומעודדת גם אחרים. לכן תמוהה היה בעיני מן מלחמה סמויה בינך כלומר בין דבריך לבין זה שמעליך. לדעתי האישית בלבד לכל אחד יש זכות לעשות מה שהוא רוצה. אתה פועל לפי פסקי הלכה, את האנשים האחרים זה לא מענין הם פועלים לפי צו ליבם והאינטואיציות שלהם. זכותו של אדם ללמוד קבלה החל מגיל 16 שנים ושלושה חודשים. שום רב או פוסק לא יכול למנוע זאת ממנו. אולי הוא היה תלמיד חכם בגילגולו הקודם והוא מחובר כל כך לתת המודע שלו כך שיש בו את אותם ש"ס פסוקים. נקודת מבט אחרת. מוזמן להמשיך את הדיון בפורום מודעות פנימית. בכל אופן אני אוהבת את פרושיו של הרואה בכוכבים ואת פרושי החלומות שלך. אתם מציגים שתי עמדות שונות ומשלימות. חזקו ואימצו. אור ואהבה אין סופית. מיכל

JFK1

New member
,,תגובה חשובה למיכל

שלום מיכל ראשית אני מודה לך מקרב לב על המחמאות הודות פתרון החלומות. בנוגע לנקודה השנייה עליה דיברת חשוב להבהיר מספר דברים. ראשית חל איסור מוחלט!!! לנגוע בחוכמת הקבלה לשיטת כל הפוסקים ראשונים ואחרונים בטרם אדם "מילא קירסו בש"ס ופוסקים". התורה בנויה מ 4 חטיבות המכונות פרד"ס וסימנם פשט רמז דרש וסוד(קבלה). רובנו מתקשים כבר בשלב הראשון של הפשט ומיעוטנו זוכים לגעת ברמז ובדרש. חוכמת הקבלה שירדה לעולם על ידי רבי שמעון בר יוחאי ומאוחר יותר על ידי האר"י הקדוש ותלמדיו עוסקת בעולם הגלגלים ולא במושגים יום יומיים. עיסוק בחקירת הנהגת צבא השמיים ועמידה על רזי בריאת העולם והנהגתו של ה´ יתברך נמסרו לידי קבוצה מצומצמת ביותר של יחידי מעלה המכונים בשם מקובלים. מי שמתימר להבין בענינים אלו ברמתם הגבוה הינו טועה ומטעה . גם אני בפתרון החלומות משתמש אך ורק במושגים בסיסים ביותר שהובאו בספרי האחרונים ומושתתים על חוכמת הקבלה. האם ידעת שעלפי ההלכה לאישה אסור ללמוד קבלה(מה שלא קורה במכונים שמלמדים קבלה ציבור ללא כיפות ובעירבוב בין נשים לגברים). לא יתכן לגעת בכתבים כה עמוקים שנכתבו בקדושה יתרה מפי ה´ באופן כזה ולכן ניתנה פסיקה גורפת בעולם התורה בענין והיא נר לרגלנו. בדמוקרטיה אכן יש זכות ביטוי לכולם אך בנוגע לתורה ישנם כללים ברורים שהם כעין הוראות יצרן. כידוע לך סיעתי ואני מסייע בחפץ לב לכל דורש אך את האמת עלי להשמיע ללא משוא פנים ובוודאי שאין המדובר בשנאת חינם אלה בשפיכת אור על עמדת המקובלים ועולם התורה על הענין. וביננו מי יכול לומר לנו מה האמת בענין זה אם לא גדולי הפוסקים והמקובלים שקיבלו את מסורת התורה מדור לדור מאות ואלפי שנים. אשמח לעמוד לרשותך ולרשות כל אחד בשאלות עניניות בסובלנות ובאהבת ישראל. בברכהJ.F.K

שלום לך!!!

שלום לך jfk1!!! איש איש באמונתו יחייה. אני אישה. תמיד הייתי ותמיד אהיה. "נפלאות דרכי השם ומה רבות נסתרותיו". הידעת שגם נשים מיוחדות שאינן מקובלות, זכו להיחשף לרזים וסתרים. אומנם הן לא רבות אך קימות. ומה תאמר על ה"נביאות"? שוב אמרתי אין בי ביקורת ולא שיפוט. תהיה בריא. המשך בעבודת הקודש שלך, עם הרבה סובלנות וסבלנות. שאור הקודש והשכינה יהיו סביב ראשך תמיד. אמן. מיכל

למעלה