WTF?

Funky Giraffe

New member
WTF?

הקשבתי עכשיו לאוסף Fאנק ישן כלשהו, ומצאתי שם קטע שממנו דוקטור דרה "שאב השראה" ל""Nuthin' but a g thang הקטע הוא Leon Haywood - Freaky 94' קצת לא חכם לקחת אינסטרומנטל של מישהו אחר כמו שהוא ולשנות לו את הסאונד תופים ואז להגיד שזו הפקה שלך :\

DJ$upreme

New member
בוקר טוב אליהו

כל מה שדרה עשה הוא עשה ככה, ולכן להחזיק ממנו גאון ולרדת על פאפי תמיד היה טפשי בעיני.

tomoshe

New member
המממ...

אבל איכשהוא, רוב הסימפולים של דרה בסופו של דבר מזוהים סגנונית כדרה, ומשולבים בצורה מבריקה במכלול. הייתי משווה את זה לפסקול בסרטים של טרנטינו - השירים לא מקוריים אבל הבחירה שלהם והשילוב שלהם בסרט הופכים את הפסקול לאמנות. ופאפי הוא אכן אנדרייטד אנד אוברהייטד, אבל לא מוצלח כדרה.

tomoshe

New member
לא הבהרתי את עצמי

לא המקור מזוהה איתו - אלא השיר החדש, לא משנה מאיפה נלקח הסימפול, מזוהה כסגנון של דרה באופן מובהק - כלומר הוא לא סתם מעתיק, הוא משלב את זה אל תוך סגנון משלו.

DJ$upreme

New member
נה, תקשיב קצת למקורות

לרוב, בעיקר בלהיטים הגדולים המוקדמים שלו, הוא העתיק אחד לאחד

tomoshe

New member
אולי

אבל לכל מה שהוא העתיק יש איזה FEEL וגרוב דומה, ועם איזה טאצ קטן משלו, טאצ שהלך וגדל עם הזמן, נוצר סגנון.

truth hurts

New member
השיר שדרה סימפל שם הוא:

Leon Haywood-I wanna do something freaky to you ואגב: כל ה"כרוניק" וה"דוגיסטייל" מורכבים מלופים שלמים של ג'ורג' קלינטון, פרלמנט ופנקדליק. לא שיש בזה משהו רע, רק שיש משהו בטענת סופרים: לדרה יש "קרדיט" של מפיק רציני, בעוד שפאפי משתמש באותן טקטיקות ומותקף בגללן לא מעט. בכל מקרה, חומר למחשבה.

ההבדל בין דרה לפאפי

שלפאפי אין סאונד ייחודי ומשהו שמאפיין את כל ההפקות שלו (להבדיל מדרה, טימבאלנד, קניה והנפטונס), [שדרך אגב אני רואה את זה כיתרון שהשירים מגוונים] המשותף לדרה ולפאפי זה שאני מטיל ספק אם ברוב השירים שלהם הם באמת היו המפיקים של השיר. על דרה כבר היו טענות, ותמיד הוא מפיק את השירים עם איזה "עוזר" (סקוט סטורץ', מייק אליזונדרו, באנקור של אמינם היה עוד איזה בחור) ופאפי מאוד נראה לי חשוד בגלל: -הוא התחיל כרקדן (מה הקשר מכאן להפקה???). -אין לו סאונד ייחודי. -ב-BAD BOY-THE SAGA הוא לא הפיק אפילו שיר אחד, בחדש שלו גם נראה לי שהוא לא הפיק (אתה מחשיב את עצמך למפיק ולא מפיק באלבומים שלך???)

לא יודע לגבי פאפי...

אבל דרה ממש לא מתבייש בזה שהוא לא יושב בעצמו על המחשב ובונה ת'ביטים, הוא גאה לרשום בדיסקים את שם המפיק ואת עצמו בתור מנהל ההפקה, ככה הוא יכול לתת למישהו אחר לעשות ביט, בזמן שהוא רק מאשר שזה יצא או נותן הערות קטנות.. זה גם הקטע בביזנס בסופו של דבר- לא לעשות בעצמך, אלא להרוויח כסף כשאחרים יעשו בשבילך, ונראה לי שהוא הרוויח את הזכות הזאת לא בקלות, הוא עשה הרבה הפקות בעצמו לפניי..

למעלה