WR450F במבצע

כן

תראה בהודעה הראשונה שלי פה שפתחה את הנושא הזה.
הבאתי שם לינק לסרטון ביו טיוב שבו אביעד בוחן את הדגם הזה.
לאורך הסרטון כולו הוא אומר שזה דגם ידידותי. ולקראת סוף הסרטון בערך אחרי 2 וחצי דקות הוא אומר בפירוש שזה אופנוע אנדורו שמתאים לרוכב מתחיל.

כן

תראה בהודעה הראשונה שלי פה שפתחה את הנושא הזה.
הבאתי שם לינק לסרטון ביו טיוב שבו אביעד בוחן את הדגם הזה.
לאורך הסרטון כולו הוא אומר שזה דגם ידידותי. ולקראת סוף הסרטון בערך אחרי 2 וחצי דקות הוא אומר בפירוש שזה אופנוע אנדורו שמתאים לרוכב מתחיל.

hananlv

New member
ראיתי...

לא רכבתי על האופנוע הזה אז אולי אביעד צודק
מצד שני אביעד כותב שהאופנוע לא עבר שינויים מאז שנת 2012
על זה דווקא כן יצא לי לרכוב - ועל סמך זה אמרתי שמה שאמרתי
אז לך תדע...

המחשמל 64

New member
מנהל
בכל מקרה לא hananlv לא yoe66 ולא גז ונעלם

נופלים במאומה בידע מאביעד זה ככה לסבר העין. יש להם מספיק נסיון על מנת לעמוד אחד מה שהם כותבים. כאגב כל אחד ולא משנה מי הוא בעולם השטח שיאמר בניגוד לדעה זו עדיין במיעוט. אם נסכם בנקודה זו וטוב שתעשה כן, בכל מקרה לא כדאי להתחיל אם ה 450, זו המסקנה שאתה לבטח מבין ומסיק. מכאן ההחלטה שלך. אני חושב שבאמת קבלת כיון בהקשרו ומצוין. בהצלחה!

הבנתי

מבחינת עלויות אחזקה ותחזוקה פר שעות: כמה יעלה לי להחזיק ימאהה 250f וכמה יעלה לי להחזיק את ה 450f ?

המחשמל 64

New member
מנהל
תראה לי היה WRF250 לחלק ניכר מהמגיבים לך היה .אופנוע מאד

אמין . ה250 בעל מנוע מאד אמין בכלל היפני הוא אופנוע עם מכלולים מצויינים.
כלל היה מטופל לפי ק"מ כל סביב 1000-1200 ק"מ (שווה ערך לכ- 30 שעות מנוע בערך) טיפול זמן ופילטר שמן.
הגאס גאס היום שיש לי בעל אותו מנוע כשל הימהה מטופל כל סביב סך השעות הנ"ל כל 60 שעות שווה ערך לנאמר 2500 ק"מ פלג ובדיקת מרווח שסתומים.
ה450 זהה ל250 בתדירות טיפולים.

yoe66

New member
תודה על המחמאה

אבל לצערי אביעד מבין יותר ממני
האמת זה לא כזה מצער...
הוא עוסק בזה הרבה יותר ממני
הוא רכב על הרבה יותר כלים ממני
הפרספקטיבה שלו תהיה נכונה יותר כנראה
למרות זאת אני עלול לא להסכים אתו מדי פעם...

המחשמל 64

New member
מנהל
באופן אישי מכבד מאד את אביעד הוא אכן

בעל ידע והמון נסיון. יחד עם זאת אני לא לוקח דברים כאקסיומה במקרה דנן ובכלל. כלומר גם אם בוחן (לאוו דוקא אביעד) יאמר שה 450 מתאים למתחיל ונסיון הרוב לאורך השנים ,מראה אחרת ,אזי ההחלטה בכיון האופנוע ברורה לי בכל אופן. בנוסף, יש מי שירכב עליו ומנסיונו הרב או הדל יאמר X ואחר יאמר Y. בהקשר לימהה 450 אכן אין הסכמה.

yoe66

New member
כן

אם עיקר הרכיבה שלך תהיה שבילים וטיולים כן הייתי שוקל אותו
אחיו הקטן מרגיש חנוק בשבילים פתוחים

two times

New member
ה-2 סנט שלי

*-אביעד לא לבד.
אני בפירוש זוכר לפחות review או shootout אחד שקראתי על ה wr450 המוזרק הזה מדגמי 12-15 שנאמר עליו שהוא היחידי שמתאים גם לרוכבים מתחילים ומתקדמים כאחד... ודע לך שלרוכב מתחיל זה יתרון עצום כי זה אופנוע שאפשר "לגדול עליו" / "להתבגר עליו" והוא ממשיך לשרת אותך נאמנה גם בעתיד כשהרמה שלך עולה.
*-אמינות של ימאהה זה אמינות של ימאהה... אין מה להוסיף פה הרבה.
למעשה כל אופנוע שכתוב עליו made in japan אתה יכול לישון בשקט. ובטח ימאהה.
*-מבחינת מחיר אני אישית לא זוכר מחיר כזה ל 450 אנדורו מקצועי צהוב.
*-נקודה אחרונה בקשר ל wr250 החדש המוזרק שהבנתי שאתה שוקל לחכות לו: תראה צפי הגעה, והגעה ממשית לארץ, אלו שני דברים שונים... בעיות תקינה זה דבר רציני.
ה450 הזה שלך למשל יצא לעולם ב 2012 ומטרו בזמנו הודיעו שהנה כבר הם מביאים, ובסוף עקב בעיות תקינה הוא נחת פה רק לפני שנה וחצי או משהו כזה.
כנ"ל גם הwr250 המוזרק. זה דגם שבכל העולם יצא כבר לפני שנה. הייבוא פה בארץ מתעכב כי יש בעיות תקינה ולך תדע מתי זה יגיע סוף סוף... אולי זה ימשיך להתעכב בגלל בעיות תקינה ויגיע לפה רק עוד שנה? לך תדע.
אם מבין כל ה 250 4T אתה נעול רק על ה wr250 של ימאהה (ולדעתי אין סיבה שתהיה נעול רק עליו) אתה צריך לקחת את זה בחשבון.

Old School2

New member
מבחן קצת יותר מפורט שמבהיר את הנקודה הזאת:

http://wheelz.co.il/רכיבה-ראשונה-ימאהה-wr450f/
לשטחים פתוחים וסינגלים זורמים נשמע אחלה, במיוחד לאור העובדה שמדובר ברוכב בוגר.

לא הצלחתי אף פעם להבין את העניין הזה של "לגדול על האופנוע"

מה זה נישואין?
אפשר ומותר להחליף אופנועים, אפשר אפילו כל שנה.

יש לי 30 שנה נסיון רכיבה במצטבר.
היה בבעלותי WR250 מ2010 עד 2015
לפני שנתיים ומשהו רכבתי על ה 450 החדש
הוא אופנוע חזק מדי ואגרסיבי לרוב הרוכבים כולל אותי, גם לרוכבים מנוסים.
ברגע שמנסים לרכוב עליו חזק אז הוא חושף את הפנים האמיתיות שלו.
לא צריך לטעות, כל אופנוע ניתן לרכיבה על ידי כל רוכב בכל רמה, זה לא הופך אותו לאופנוע שמתאים למתחילים. הוא לא.

כמובן שכמתחיל יש לך את הפיתוי הקלאסי לעשות את הטעות הקלאסית שעושים כל מי שמתחיל כמעט וללכת על הכי גדול והכי חזק.

זו פשוט טעות. לוקח קצת זמן ונסיון להבין אותה, אתה לא הראשון שיעשה אותה ולא האחרון.

yoe66

New member
אם היית צריך לצאת לטיול שבילים במדבר

כזה שבו רק מטיילים לא תופרים סינגלים או כובשים פסגות
לא היית לוקח את האח הגדול יותר של ימאה?
גם לי היה את הקטן כמה שנים אבל לשבילים הוא לא היה משהו
לפי מה שכתב פותח השרשור זה פחות או יותר מה שהוא ירכב

מיכהWR

New member
אנחנו אולי היינו לוקחים 450 לטיול כזה, ולו בשביל החויה

אבל רוכב מתחיל? אתה באמת חושב שיהיה לו חסר משהו עם 250 בשנה הראשונה אפילו ברכיבת מדבר פתוחה? מה גם שהוא יגיע במוקדם או במאוחר למעלות קשים ששם (כמתחיל) בוודאות 450 יהיה לו לרועץ.
וחוץ מזה הוא ינסה מן הסתם לטעום גם מסצנת הסינגלים הצפופים והקשים הפורחת בארצנו הקדושה - ושם בטוח אין לו מה לחפש עם 450.
בקיצור זה עניין של 80-20, והתשובה לטעמי חד משמעית להתחיל (וכנראה גם להישאר) עם 250.

המחשמל 64

New member
מנהל
העניין שאיך שלא תסתכל על זה

בכל תוואי תגיע לאיזו עליה או מכשול או קטע צפוף יותר כזה או אחר ואז תתחיל הבעיה. אני כל כך מסכים עם מה שכתב גז. אני זוכר לפני שנים חבר שהיה לו WR250R כאופנוע למתחיל שהיה מעולה. אחר כך שוכנע לעבור ל450 הנ"ל שבכל תוואי שהוא רכב הוא כל כך סבל. לך תשתלט על שור זועם.... שכל נגיעה בגז עקרה לו את הידיים. עד שהתפטר ממנו והלך בכלל לדו'פ 125 קטום יצאה לו הנשמה. באמת איך שלא נסתכל על זה כמה 450ים אתה רואה כבר בשטח למתחילים? מהתרשמותי ממש לא הרבה. אני גם מסכים עם מיכה. נפח ה- 250 יכסה את הכל ובלי "איום".

אם זה היה תרחיש השימוש המרכזי אז יש עדיין כמה חלופות

עדיפות על היאמאהה 450.

פותח השרשור טירון ירוק לדבריו, הוא חושב שהוא יודע איפה ירכב אבל לא באמת יודע, הרי שתי דקות אחרי שיתחיל לרכוב ימצא לעצמו קבוצת רכיבה בפייסבוק, וחיש קל יתחיל לעשות סינגלים וטכני.

לא דיברתי דווקא על הכחול הקטן, כל רבע ליטר ייתן אחלה מענה.
בכל מקרה הכחול הקטן קיבל השנה הילוך שישי ונראה שכדאי מאד לחכות לו.

למעלה