wow..

peregin

New member
wow..

אני הייתי אומר שכדאי לפעול בשביל כאלה אנשים ולקדם את המודעות של הציבור אליהם דרך התקשורת או דרך כל מקום אחר.. תקראו :) זה בקשר לפיגוע שבו נהרג שוטר - מסתבר שצעיר ערבי בן 17 מאום אל-פאחם הוא זה שהתקשר למשטרה (מהפלאפון של המחבל עצמו.. פחח.. :) ) ובכך מנע פיגוע תופת גדול הרבה יותר!

מה הקשר?!!

גזענות עובדת לשני הכיוונים כם להגיד שזה ממש יפה שערבי התקשר למנוע פיגוע זה גזענות בו נמנע ממנו מראש וכך נוכל לשכוח מהסתכלות גזענית לעד. הערבי מנע את הפיגוע כי הוא לא רצה למות ואנשים אחרים ימותו כמו כל בן אדם אחר.

Roobie

New member
אם הוא רק לא היה רוצה למות

הוא פשוט היה הולך משם

טוען רב

New member
סיפור מפוקפק

מאוד מעניין למה שהמחבל המתאבד ישאיל את הפלאפון שלו לנער הזה, קצת הזוי. תסלחו לי, אבל נראה לי יותר סביר שמדובר במשת"פ שהשתפן ובגד בשותפו מיו"ש.

הגינגי

New member
אני לא מבין אותך

הנער הזה מנע פיגוע תופת ואפילו סיכן את עצמו (הוא נפצע קשה) בשביל זה. אתה קורא לו משת"פ? הלוואי וכל המשת"פ ושאר האויבים שלנו היו כאלה. אתה שואל איך הוא השיג את הפלאפון? הוא ביקש שיחה מהמחבל כי לא הייתה לו דרך אחרת וכנראה שהמחבל לא רצה להיות בולט בשטח ולסרב אז הוא נתן לו לעשות שיחה. אולי הוא טיפש שהוא לא ברח, אבל מצד שני כל הגיבורים טיפשים. הבעיה היא שאתה פשוט לא יכול לקבל שיש חלק נרחב באוכלוסיה הערבית שלא רוצה בשפכות דמים, בשבלך הם כולם אויבים.

טוען רב

New member
לא

אני פשוט כבר מכיר עשרות פיגועי התאבדות, והמחבלים לא מתקשרים עם איש פרט למשת"פים שלהם. לכן נראה לי סביר יותר שהמחבל בטח במשת"פ מאשר שהוא סתם השאיל את הפלאפון שלו לעוברים ולשבים. אני חושב שרובה המוחלט של האוכלוסייה הערבית בישראל מעוניינת בהשמדתנו, אבל רובה גם מפחדת מנקיטת צעדים פעילים בנושא. אבל אין לכך קשר להסקת הסבירות שבצעתי למעלה.

גם אם באופן היפותטי

ייתכן שהוא הכיר את המחבל,אז הוא פחות גיבור? ואגב,טוען רב....גם לפלסטינאים ולערביי ישראל כבר נמאס...זה לא שהם מרוויחים מהמצב הזה. קשה להם,והתנאים שלהם ממש גרועים. גם הם רוצים כבר להפסיק את המצב. והם יודעים שאחרי כל פיגוע הם מקבלים תגובה (אלימה לרוב) חזרה. טלטול

טוען רב

New member
השמאל הקלאסי

כן, אדוני, הם יודעים שלא כדאי להם לבצע פיגועים. הם רוצים להפסיק. אדוני קורא מחשבות? בפעם האחרונה ששמעתי אותם הם דווקא אמרו שהם ילחמו עד ש-"ישחררו" את ירושלים ועד שה-"אויב" הציוני יוכחד. אתם השמאלנים תמיד יודעים מה הערבים רוצים, גם אם זה ההפך ממה שהם אומרים. כן, אם המחבל ´הכיר´ את הנער הנ"ל, אזי הנער הוא משת"פ, כלומר סייען לטבח. הוא לא גיבור, צר לי.

הגינגי

New member
אדוני הרב

בספר יחזקאל כתוב שאדם ישפט על פי מעשיו האחרונים. הנער הנ"ל הציל נפשות יהודיות טהורות ואולי אפילו שומרות שבת מטבח כאשר הוא עצמו סיכן את נפשו. הוא טוען שהוא לא הכיר את המחבל ופשוט ערך עם מי שישב לידו שיחה ידידותית עד שהתגלה לו שזה מחבל. אתה רוצה להגיד שהוא לא גיבור? אז מי כן גיבור? אני משער שאתה מכיר את המחבל אישית ואתה יודע שהוא היה אדם מאוד לא סימפטי שלא ילווה לאף אחד שיחה בפלאפון. ואם אתה מכיר אותו אישית אז אולי בוגד ופושע? שהרי כל מי שמכיר מחבל הוא בעצמו מחבל.

טוען רב

New member
אנו מכירים את המחבלים המתאבדים

אחרי כל כך הרבה מקרים, אנו בהחלט יכולים לאמר שאנו מכירים את התנהגותם. והם לא יתנו פלאפון לאדם מן הרחוב, אלא אם הוא שותף לפח"ע. כפי שאמרתי, נראה לי שפועלו דומה לזה של הנהג הערבי המשת"פ שטען שהוא מנע בגופו את הפיגוע. באשר להצלת נפשות, הכנה לפיגוע על ואח"כ צמצומו לפיגוע רגיל אינה הצלת נפשות, אלא קיפודן.

והמשטרה...

במקום להגיד לו כל הכבוד, עצרו אותו וכבלו אותו למשך שלושה ימים ומנעו מהמשפחה לבקר אותו, כשהוא פצוע קשה. יחס מזעזע! מה דעתכם, שננסח איזה מכתב הערכה, וברכת החלמה מהירה מטעם התנועה, ונשלח לו, ואולי ננסה לארגן איזה מפגש איתו?

Roobie

New member
אני מסכים איתך שמגיעה לו הערכה

אבל המשטרה כשעצרה אותו לא ידעה שמדובר במי שמנע את הפיגוע, היא חשבה שמדובר במשת"פ. וכן, גם לי חבל שלא טרחו לבדוק יותר ראיות לפני זה, אבל לא צריך להאשים בדברים שלא קרו (כמו להגיד שידעו שהוא זה שהציל אנשים רבים אבל בכל זאת עצרו אותו).

טוען רב

New member
ללמוד מן העבר

כזכור, בפיגוע בנחל עירון שקדם לפיגוע הנ"ל, היה נהג ערבי שכביכול היה ´גיבור´ והתפאר בטלוויזיה, ובסוף הסתבר שהוא היה המשת"פ שהסיע את המחבל והוא מאחורי סורגים.

למעלה