World of Darkness

shanytopper2

New member
World of Darkness

היי כולם מישהו פה יכול אולי להמליץ לי על מאמר\ספר\אתר אינטרנט שבו יש הצעה למיתולוגיה שישבת את הסתירות שבתוך כל המשחקים מסדרת WOW? הרי המשחקים האלו אמורים לקרות באותו עולם וכל משחק שכזה מציע מיתולוגיה שונה לחלוטין ברמה של סתירה מוחלטת בין כל אחד ואחד מהסיפורים אז אני מחפש משהו שיציע איזה פתרון איך לישב את זה....למישהו יש המצעה?

Nihau

New member
כמו בכל שיטה

קח מה שמתאים לך וזרוק את כל השאר החוצה דרך החלון. בשיטות כמו D&D זה אומר לפעמים כמעט 90% מהשיטה אבל העיקר שתהנה מהמשחק, לא מה שכתוב בספר. גילוי נאות- השיטה המועדפת שלי היא חופשיטה. מעולם לא קראתי ספר שיטה מתחילתו ועד סופו, כולל את החוברת הדקה של מארבל סופר הירוס. שחקני מרוצים ומנחי מרוצים אז בשבילי זה עובד.

shanytopper2

New member
כמובן אבל

אני עדיין מחפש הצעות לפתרון לא בשביל משחק שאני מריץ, כמו בשביל לראות "איך לעזזל אפשר לפתור את זה?"

Nihau

New member
צר לי... מנסיוני תצטרך הרבה עבודה

לבנות ממש הכל מהיסוד. כמות הסתירות הפנימיות, הבניה הכושלת, הזלזול בפרטים וחוסר האיזון בשיטת וומפייר היא עצומה. אין לי משפט קסם אחד בשבילך שיאזן הכל ויפתור הכל בקלילות. זה דורש ספר עבה פי 2 או יותר מספר הבסיס של השיטה לנסות לתרץ את כל הבאלאגן שהם עשו. גם הם הכירו בכך ולכן "מחקו" את V:TM והוציאו גרסה חדשה "רקוויום" רמשטיין יודע עליה יותר ממני. גם serpent axis כאן בפורום יוכל לעזור לך- בעיקר לגבי השבת'. אישית - וכבר טחנתי כאן לכולם בפורום בשכל על זה- אני הייתי בונה עולם חדש מאפס עם חלק מהדברים היותר נחמדים מהספר כדי לתבל את הדמיון העשיר במשהו ששחקנים בוני דמויות יוכלו לקרוא עליו כשיעורי בית לסקרנים חולנית.

Serpent Axis

New member
איזה סתירות ובניה כושלת?

איפה יש זלזול בפרטים בשיטה שספריה מרוכזים 90% בפרטים? ועל איזה חוסר איזון את מדברת? חוץ מזה... לא אמרת כרגע שלא קראת רק את הספר הליבה מההתחלה עד הסוף? לגבי רקווים, חברת ווייט וולף לא הוציאה אותו מהסיבות האלה. היא הוציאה אותו כמו שזורקים מסטיק שנאבד לו הטעם ולוקחים חדש. למה? כי וייט וולף צריכים סדרת מוצרים חדשה שתכניס הרבה כסף - כמו כל חברה שמוכרת מוצר. V:TR הוא מחזור של השיטה הקודמת באריזה אטרקטיבית יותר מבחינה גרפית. הוא בסך הכל גרניטה יצירתי.

shanytopper2

New member
אבל אנחנו מדברים על דברים שונים

חוסר איזון לא מעניין אותי זלזול בפרטים לא חשוב לי ורקוויום לא מעניין אותי גם לא מעניין אותי מה אפשר לבנות מאפס עבור עולם משחק, מכיוון שהשאלה ששאלתי לא מיועדת עבור שום משחק שהוא (למרות שבלי קשר אני מחפש שחקנים למשחק בסגנון ומפייר שמבוסס על חופשיטה, אבל זה לא הזמן והמקום לזה) הסיבה למה שאלתי את מה ששאלתי היא אחרת: המיתוס של וורוולף הוא מיתוס פגאני שמשלב בין טוטמים לבין שלישיית הווילד-וויבר-ווירם המיתוס של ומפייר זה המיתוס היהודי\נוצרי המיתוס של מייג' זה מיתוס דמוי מטריקס אני רק תוהה האם מישהו (וויטוולף, או מישהו אחר לצורך העניין) ייצר איזה שהוא "מיתוס אחיד" שמסביר מה באמת קרה (לדוגמא, שלילית היא בעצם גאיה, או אנערף מה) למה אני רוצה לדעת עם מישהו כתב משהו כזה? סתם סקרנות, כי זה נראה לי כמו אחלה חומר קריאה...שום סיבה אחרת את יודעת, לפעמים נחמד לקרוא משהו שמישהו אחר כתב, ולאו דווקא לכתוב בעצמך הכל

JuffoWup

New member
אין סתירה ממשית

המשחק בנוי כך שהאמונות משתלבות אחת עם השנייה, לדוג'- הווירם לא פוסל את הסיפור של הערפדים- רוב הערפדים בכלל לא מודעים שהם ווירם. כל אחת מהאגדות בנויה מנקודת ההשקפה של אותו עם, תוך כדי ערבוב בין טעויות של כל "עם" (הצ'יינג'לינג חושבים לדוג' שהפומורי הם פיות שהושחתו ע"י הרוע- אין להם איזה עיגון כלשהו במציאות לאמונות האלה- זה פשוט מה שהם חושבים וזה כתוב בספר כהשקפה שלהם). סתירה שאני הייתי מתעכב עליה היא המלחמה של הוורוולף עם שאר החיות; איך יכול להיות שמלחמה שגבתה אלפי חיים אין לה אפילו איזכור באגדות של שאר העמים? וויט-וולף בכוונה השאירו את הסיפור האמיתי לטוי בערפל בכדי לאפשר לך הקורא להשתמש בדמיון שלו ולהשלים את החסר.

JuffoWup

New member
קשה לי להאמין

היו אז בני אדם ורוחות, למה שלא יהיו לפחות צ'יננג'לינג או אגדות על סופה בעולם המתים?

Serpent Axis

New member
"עמים"? אפילו "גזעים" נשמע טוב יותר

"יצורים" יותר מתאים. בכל מקרה, אף אחד לא יודע מתי ערפדים התחילו להסתובב בעולם. קין הוא התיעוד המיתולוגי הראשון. נאמר על ז'ימיסי שהוא הסתובב בעולם "עוד לפני שהאדם העניק לאדמות שם".

Serpent Axis

New member
אין סתירה - פשוט אין אמת ברורה

כל מי שמשחק Vampire: The Masquerade וטרח לעבור על חומר של ווייט וולף מעבר לספר הליבה ורכש גם את ספרי השבטים פתאום מגלה שהמיתולוגיה הבסיסית של "קין כאב כל הערפדים" מתפתלת והופכת מעורפלת יותר כשמתגלים עוד ועוד סיפורים ואמונות שונות כמעט לחלוטין. בסופו של דבר ערפדים (באופן פיקטיבי כמובן, דרך כתיבתם של הסופרים) בעצמם מסבירים לצאצאיהם שלא ניתן באמת לדעת מה הולך מאחר ואת כל הראיות ניתן לזייף (ובעבור ערפדים - בקלות מגוחכת), זכרונות ניתן לעוות, עדויות כנות יכולות להיות שקריות, עדויות אמיתיות יכולות להיעלם, תיעודים ניתן להשמיד, שקרים ניתן להפיץ (ע"ע Clanbook: Followers of Set, Clanbook: Lasombra). אתה פשוט צריך לקרוא יותר... חוץ מזה, בעניין הליישב את ההבדלים - זה תלוי במנחה ובקבוצה. זה המשחק שלהם, אחרי הכל - והעולם של המנחה...

shanytopper2

New member
אנחנו מסכימים

אני רק תהיתי אם יש איזה ספר, מאמר, אתר אינטרנט או משהו כזה שבו מישהו כבר הציע יישוב מסוים להבדלים לאו דווקא איזה "פתרון רשמי" או משהו כזה כפי שכתבתי קודם, אני לא צריך את זה למשחק מסוים, זה סתם נראה לי משהו משעשע לקריאה

The Evil Rabbit

New member
אתה מתעקש לא להבין?

הוא אומר שהוא רק מחפש את זה בתור חומר קריאה. כלומר, אם במקרה כבר כתבו את זה.

Engelous

New member
Demon: the Fallen

מיישב את הכל. אמנם בצורה קצת מבאסת ופשוטה מדי, אבל הוא עדיין עושה את זה.

Engelous

New member
קצר מדי, אם כבר.

פעם, הכל התקיים בהמון המון מישורים. זה אומר, למשל, שקרבות בין דימונים למלאכים היו קרב סיף במישור אחד, קרב שירה במישור שני, קרב מבטים במישור שלישי, וכו'. זה אומר שכל אירוע קרה בכל המישורים בו זמנית, אבל בצורה אחרת. לכן סביר להניח שהמבול, ההיפרדות של הממלכה הגשמית מהאומברה, וכל שאר הדברים האלו קרו בו זמנית, והם השלכה שונה של דבר אחד. אם כי יש הסבר מעט יותר טוב איפושהו. אני לא בטוח שבספר הבסיס, אבל אני זוכר משהו ממש יעיל בנושא (אולי מ-Days of Fire, ספר פלאף אינפליי שכזה שיצא למשחק).

למעלה