woooww מזכרון ליבניאל

• פותח הנושא ArieJ
  • פורסם בתאריך

ArieJ

New member
woooww מזכרון ליבניאל

חוויה לשמה, עדיין בעננים, wow אני מה זה שמח! התחיל בספקות על הקרקע, שני חברים שבכלל לא מוצאים ציוד מהרכב, אחד שאסף כבר מישהו אחרי נחיתה למטה מתקפל לכוון הבית. שני חברים שיוצאים נמוך (?) ויורדים איפה שהוא ברמות מנשה (?). מקבל עידוד מהגלשנים על הקרקע, עושה הנפה ביזיונית אחת, גם השניה לא משהו, אבל אני באויר. החיבור עם הגלשנים נמשך גם באוויר. טס איתם עד לבסיס ענן מעל זכרון וממשיך עד לעין השופט. שם האחרון שבהם עוזב אותי לנפשי. עבור מעל כביש הסרגל ונתקל בחסידות מבולבלות. מה בכלל הן עושות פה? מה שמצחיק שהן מצטרפות אלי, כנראה שהן באמת חולות. שם גם מצטרפים הדאונים, לא מראים על ביצועים יוצאי דופן, אולי הם עדיין בקורס? באזור עפולה מפנה מבט דרומה ורואה כמה הכביש הוא סרגל. עוד טרמיקה יפה בכניסה לעפולה ומחפש את המגרש כדורגל במדרון המערבי של גבעת המורה. לפני כמה שנים שמעתי הרצאה בערב בטיחות של איתי אלמוג, למדתי משהו. הייתה שם יופי של טרמיקה ואפילו ציוף של סיסים-נדהם מהוירטואוזים האלה בשמים. משם העננות מתחילה להתפוגג, עדיין טס מעל עין דור, מחפש עוד משהו ברמת יבניאל וצולל ליבניאל בלי שום סיכוי להתאושש. אני עייף ויבש, כי דווקא היום לא לקחתי מים, אחרי שעתיים ועשרים דקות באוויר. מי פילל ומי מילל. רק שמכבי תמנצח מחר - זה יהיה מושלם. לא מצליח להרגע. אריה

מיכאל5

New member
יפה מאוד ../images/Emo13.gif

לא טסתי היום, אבל מהים זה נראה מושלם לזיכרון, גם עצמת הרוח וגם העננים. קח איזה רגיעון....

כה לחי אריה !!!

מברוק, אכן טיסה נהדרת, ויש בעייה גדולה. ה ת מ כ ר ו ת. ביום שני בבוקר כבר "תרד לקרקע" ותתחיל לחלום בכמיהה ובערגה בלתי ניתנים להבנתם של יתר בני גיזענו ההולכים על שתים, על הטיסה הבאה, על מגעם המשכר של העננים, על הנופים, על הריחות ועל דופק הלב הפועם המהדהד ועובר דרך המיתרים לחופה ובחזרה. ככה זה, ותמשיך לחפש עוד, ועוד ועוד ותגיע רחוק יותר ועוד יותר רחוק. וההתמכרות - לעולם תישאר. צריך לברך כמה ברי מזל אנחנו שזכינו להגשים את חלומו העתיק ביותר של האדם : לעוף כמו ציפור ועם הציפורים. המשך להינות ! אמנון

חגי זיו

New member
אני הייתי איתך בקטע של רמות מנשה

עד עין השופט. בהתחלה משכתי לכיוונך צפונה כשראיתי שאתה מטרמל יפה אחרי יערות בת שלמה אבל הגעתי די נמוך ולא מצאתי את הטרמיקה. בשלב זה התחלתי לפול וחששתי שזה הסוף עבורי . ואז פגעתי בטרמיקה סוערת ומבולגנת שהיה בה פלוסים של 5 ומעלה . אחרי כמה סיבובים ראיתי אותך מצטרף אלי עם יתרון גובה קטן לטובתך שהלך וגדל בגלל שלא מרכזתי טוב וגם הייתי לחוץ מכך שאני לא רואה אותך חלק גדול מהזמן. כשהיה מספיק גובה ובקרבת בסיס בענן החלטתי לרוץ מזרחה כדי להשיג את גיא מתנאל שיצא לפני. לפני עין השופט תפסתי מוקד טוב שהלך והתחזק שם עליתי מ- 550 מטר עד אזור 1250. בקטע הזה ראיתי אותך מצטרף אחרי ממש אחרי זמן קצר מה שמראה שיתרון המהירות בגליידים אינו משמעותי בלגים קצרים יחסית. אבל משום מה שם ברחתי לך בגובה מהר מאד וכשראיתי את גיא מטרמל בשדות של עמק יזראל מיהרתי לצלול אליו והשארתי אותך מאחור. בתחקור עם גיא בדרך חזרה הוא סיפר שראה אותך באזור מגידו (דבר שנראה לי תמוה כיוון שאת העמק חצינו מהר מאד לכיוון עפולה) ואכן גם אנחנו הרגשנו שהדאונים מטפסים באופן איטי להחריד. ישבנו שם מעליהם כ- 200-300 מטר כארש התחלנו איתם באותו גובה כ- 5 דקות קודם לכן. התחושה היתה שם קצת לא נוחה כי בשלב מסויים היינו 2 גלשנים בבסיס ענן ב- 1350 וכ- 4 דאונים מסתובבים מתחתינו. נדמה לי שבהמשך גיא , שהתעכב המון זמן באזור גבעת המורה הספיק לראות אותך נוחת באזור יבנאל כאשר הוא טס ב- 1000 מטר מול אלומות לכיוון מבוא חמה. בנוסף הערה- גיא טוען שהסתובבת בטרמיקה איתו בתחילת הטיסה ביציאה מזכרון בצורה שהדאיגה אותו כאילו אתה בכלל לא מתייחס. אגב - עמירם הרגיש לא נח להסתובב עם גיא כך שהתלונות הן רב כיווניות. חשוב לזכור שלנו הגלשנים כמעט אין אפשרות לתמרן משמעותית כאשר אנו בהטייה חדה יחסית ובטרמיקה עצבנית. לי היו מצבים רבים אתמול שלא הצלחתי להטיס את הגלשן כמו שרציתי בגלל שהאויר היה "חזק" מדי. המשמעות היא שאם נוצר מצב של נתיבים מתכנסים , לגלשן האויר אין הרבה יכולת להגיב באופן ניידי ומשמעותי וצריך להבין את המשמעות של הדבר. אגב - כפי שציינת אזור יבנאל היה די מת אתמול, למזלי טיפסתי צמוד למדרון הדר'- מז' של התבור לגובה של 1500 מטר , דבר שאיפשר לי גלייד עד אלומות ב- 600 ומשם לתל קציר 350 תוך זחילה לתוך המדרון של מבוא חמה והעזרות ברכס כדי לנחות למעלה.

ראיתי אותך מהקרקע וחייב להודות ש..

קצת קיללתי והרבה קינאתי! עוד סופ"ש עם המשפחה באותו דחוס בילדים, מנגל מזדחל לאיטי מאחורי הלנטיס של אבא של אישתי ורואה בערגה כיתד אתה והגלשנים מטפסים מעל לזיכרון.. משה

כל הכבוד !

אריה, תשמור את ה TRACK, ואני אוריד לך אותו למחשב כשניפגש בליגה הבאה ! אני אוכל להראות את הטיסה שלך ב 3D

ArieJ

New member
חן חן למברכים, למקנאים ולכל השאר

באמת תודה, ובקרוב אצלכם. זה היופי של הספורט הזה תמיד הכל פתוח וחייבם לנסות. חגי באמת יפה התאור שלך, מוסיף המון לסיפור הדרך. את ה"לא מתחשב" אני אעשה מול גיא ברבע עיניים! רגשון- אני בכלל לא טס עם הGPS, מזל שנזכרתי להדליק אותו באמצע הטיסה, אני מקווה שהטיסה נשמרה. עונת המעבר עדיין כאן. אריה

למעלה