Women that need help

Women that need help

ההודעה הזאת הגיע אלי היום באי.מייל ומאוד רגשה אותי. העצומה היא עצומת שרשרת בינלאומית. כל מי שמזדהה ורוצה לחתום, אנא שלחו לי מייל תחת הכותרת Women that need help (בנושא המייל), וצרפו את שמכם המלא באנגלית, עיר מגוריכם (אין צורך בכתובת מלאה) והמדינה. אני אדאג לרכז את כל השמות ולהעבירם למי שארגנו את העצומה. תודה, אמיר. להלן נוסח המייל: This is an actual petition, and "signatures" will be lost if you drop the line. Please take 3 minutes out of your life to do your part. Madhu, the government of Afghanistan, is waging a war upon women. Since the Taliban took power in 1996, women have had to wear burqua and have been beaten and stoned in public for not having the proper attire, even if this means simply not having the mesh covering in front of their eyes. One woman was beaten to death by an angry mob of fundamentalists for accidentally exposing her arm(!) while she was driving. Another was stoned to death for trying to leave the country with a man that was not a relative. Women are not allowed to work or even go out in public without a male relative; professional women such as professors, translators, doctors, lawyers, artists and writers have been forced from their jobs and restricted to their homes. Homes where a woman is present must have their windows painted so that she can never be seen by outsiders. They must wear silent shoes so that they are never heard. Women live in fear of their lives for the slightest misbehavior. Because they cannot work, those without male relatives or husbands are either starving to death or begging the street, even if they hold Ph.Ds. Depression is becoming so widespread that it has reached emergency levels. There is no way in such an extreme Islamic society to know the suicide rate with certainty, but relief workers are estimating that the suicide rate among women must be extraordinarily high: those who cannot find proper medication and treatment for severe depression and would rather take their lives than live in such conditions. At one of the rare hospitals for women, a reporter found still, nearly lifeless bodies lying motionless on top of beds, wrapped in their burqua, unwilling to speak, eat, or do anything, but slowly wasting away. Others have gone mad and were seen crouched in corners, perpetually rocking or crying, most of them in fear. When what little medication that is left finally runs out, one doctor is considering leaving these women in front of the president´s residence as a form of protest. This situation has reached the point where the term "human rights violations" has become an understatement. Men have the power of life and death over their women relatives, especially their wives, but an angry mob has just as much right to stone or beat a woman, often to death, for exposing an inch of flesh or offending them in the slightest way. Women enjoyed relative freedom: to work, to dress generally as they wanted, and to drive and appear in public alone until only 1996. The rapidity of this transition is the main reason for the depression and suicide; Women who were once educators or doctors or simply used to basic human freedoms are now severely restricted and treated as subhuman in the name of right-wing fundamentalist Islam. It is not their tradition or ´culture,´ but it is alien to them, and it is extreme even for those cultures where fundamentalism is the rule. Everyone has a right to a tolerable human existence, even if they are women in a Muslim country. If we can threaten military force in Kosovo the name of human rights for the sake of ethnic Albanians, citizens of the world can certainly express peaceful outrage at the oppression, murder and injustice committed against women by the Taliban. (See Directions at End) STATEMENT: In signing this, we agree that the current treatment of women in Afghanistan is completely UNACCEPTABLE and deserves action by the United Nations and that the current situation overseas will not be tolerated. Women´s Rights is not a small issue anywhere, and it is UNACCEPTABLE for women in 2002 to be treated as subhuman and as so much property. Equality and human decency is a fundamental RIGHT, not a freedom to be granted, whether one lives in Afghanistan or elsewhere.

Boojie

New member
למרבה הצער והכאב,

קיבלתי את אותו האימייל עצמו לפני יותר משנה. ודברים רק נהיו גרועים יותר מאז.

טל קר

New member
תרגום חופשי של התוכן

עצומה שמבקשת שיחתמו עליה. הממשלה של אגפניסטן נוקטת מלחמה נגד נשים. מאז שהטליבאן השתלט בשנת 1996, נשים הוכרחו ללבוש בארקה (סוג של רעלה) והוכו ונסקלו באבנים אם לא כיסו את פניהן בצורה שדרשו, אפילו אם מדובר רק בהשארת החור החריץ לעיניים. אישה אחת הוכתה למוות על ידי המון זועם של פונדמנטליסטים מכיון שחשפה בטעות את זרועה בזמן שנהגה. אישה אחרת נסקלה למוות על כךש ניסתה לעזוב את הארץ עם גבר שאינו קרוב משפחתה. לנשים אין זכות לעבוד או אפילו לצאת מהבית ללא גבר שהוא קרוב משפחה. נשים בעלות מקצוע, כפרופסריות, מתרגמות, רופאות, עורכות דין אמניות סופרות , הועפו מעבודתן והוגבלן לביתן. בבתים בהם יש אישה, יש חובה לצבוע את החלונות כך שלא תוכל להראות על ידי עוברי אורח. נשים מוכרחות ללבוש נעלים שלא עושות רעש על מנת שלא תשמענה. נשים חיות בפחד לחייהן עבור הפגנה ולו קטנה של התנהגות שנחשבת לא הולמת. משום שהנשים לא רשאיות לעבוד, אלו שחסרות קרובי משפחה גברים או בעלים, נדונות למוות ברעב או לקבצנות, אפילו אם יש להן תואר שלישי. דכאון קליני נעשה כל כך נפוץ עד שהגיע לרמות של חירום. אין שום דרך לדעת את אחוזי ההתאבדות בחברה מוסלמית כל כך קיצונית, אבל עובדי רווחה מעריכים שאחוז ההתאבדות בין נשים הוא גבוה במיוחד: אלו שלא יכולות למצוא טיפול הולם עבור דכאון קליני ומעדיפות ליטול את חייהן בידיהן מאשר לחיות בכאלו תנאים. באחד מבתי החולים הנדירים לנשים, עיתונאי מצא גופות כמעט חסרות חיים, שוכבות חסרות תנועה על המיטה, עטופות בבארקה, לא רוצות לדבר, לאכול או לעשות דבר, וכך גוססות לאיטן. אחרות השתגעו ונראו מתנדנדות ובוכות בפינה. רובן בפחד. כאשר התרופות המעטות שנשארו נגמרות לבסוף, אחד הרופאים שוקל להשאיר את הנשים האלו בחזית הבית של הנשיא כצורה של מחאה. הסיטואציה הגיע לנקודה כשהמושג "הפרות זכויות אדם" נעשה מוסכמה. לגברים יש את הכוח של חיים ומוות בנוגע לקרובות משפחה שלהן, במיוחד לנשותיהן, אבל להמון כועס יש אותה זכות להכות אישה, בדר"F עד מוות, על כל חשיפה קטנה של עור חשוף או כל דבר אחר שהם תופשים כפגיעה. לנשים היה חופש יחסי לעבוד, להתלבש כרצונן לנהוג ולהופיע בציבור רק עד שנת 1996. המהירות של המהפך היא הסיבה העיקרית לדכאון ולהתאבדות. נשים שהיו פעם מחנכות רו רופאות או סתם היו רגילות לזכויות אנושיות, עכשיו מוגבלות בנוקשות ומתיחסים אליהן כתת אדם בשם האיסלאם הפונדמנטליסטי. זה לא התרבות או המסורת שלהן. אלא זה זר להן, וזה אפילו קיצוני לחברות בהם החוק הוא פונדמנטליסטי. לכל אחד יש את הזכות לקיום אנושי, אפילו לנשים בארץ מוסלמית. אם אנחנו יכולים לאיים ולהכניס כוח צבאי לקוסובו בשם זכויות אזרח של האלבנים, לאזרחי העולם יש את היכולת להביע זעם באופן שוחר שלום על הדיכוי, הרצח וחוסר הצדק שמבוצע נגד נשים על ידי הטליבאן. על ידי חתימה על עצומה זו אנחנו מסכימים שהיחס הנוכחי לנשים באפגניסטן הוא לחלוטין בלתי מתקבל על הדעת, שיש צורך בפעולה על ידי האו"ם, ואסור להיות סובלנים למצב הזה. זכויות נשים הן לא נושא קטן וחסר חשיבות יותר, וזה לא מתקבל על הדעת שנשים בשנה זו יקבלו יחס לא אנושי ויחס כאל רכוש. שוויון וזכויות אדם זו זכות בסיסית, בכל מקום, כולל אפגניסטן.

מה תרגום?! עד שקראתי באנגלית?!?! ../images/Emo46.gif

את יודעת איך ישבתי עם הבבילון וקראתי והתאמצתי והזעתי עד שגמרתי את המאמר הזה באנגלית?!?! לא יכולת להקדים קצת עם התרגום הזה?!?! (סתם, אוהב אותך - ואת יודעת את זה)

**לילך**

New member
מזעזע ../images/Emo46.gif

ממש נורא מה שיצורים שמוגדרים כבני אדם ( בעיני הם לא בני אדם ולא חיות ולא כלום) מעיזים לנקוט כאלה צעדים נוראיים כנגד בנות אנוש! איזה אומץ לפתוח אתר ולכתוב שם מאמרים כאלה. אני בטוחה שהן מסכנות את עצמן ואת קרובי משפחתן בעצם ההשתייכות לתנועה הזאת. מי יתן והמלחמה של ארה"ב ושאר המדינות הנאורות בטאליבן ,יביאו לתוצאות המקוות שיובילו בן היתר לשחרור הנשים האומללות האלה של אפגניסטן מחיי הסבל והדיכוי האלה.

augustus

New member
ארה"ב והמדינות "הנאורות"

נכנסו לאפגניסטן לא למען הצלת הנשים אלא לשם עוד מפגן עוצמה צבאית. וכשהם מפציצים את בנייני המגורים בקאבול, הם לא עושים הבדל בין אנשי הטליבן לבין הנשים שמדוכאות על ידיהם. מה שהם כן עושים, זה להטיף מוסר לכל העולם, אבל אני רוצה לראות אישה אפגנית אחת שזה יציל אותה.

אני מבקש להבהיר והסביר כמה דברים

העצומה לא מתארגנת על ידי שום אתר, אלא היא מתגלגלת בכל העולם באמצעות האי.מייל. הסיבה שהצעתי שתשלחו אלי, היא ששיטת העצומה היא עצומת שרשרת - כלומר, בן אדם שקיבל את האי.מייל חותם עליו ומעביר אותו הלאה למישהו אחר וכו´. ברגע שמרכזים 300 חתימות שולחים לבחורה שיזמה את העצומה. אותה בחורה אוספת את כל האי.מיילים מהעולם כשבכל אחד מהם יש 300 חתימות. מאחר שמדובר בשרשרת, אין דרך להפיץ אותה דרך פורומים, מאחר שבואו נגיד למשל שבפורום הזה ישנם 100 משתתפים (סתם לדוגמא) וכל אחד מהם יקרא את המייל ויתחיל שרשרת חדשה, אז זה לא יהיה יעיל, כי רוב השרשרות לא יוכלו להתפתח לכמות הנדרשת והחתימה שלכם תהיה לשוא. אם לעומת זאת אני (או כל מתנדב/ת אחר/ת) נאסוף ביחד 100 חתימות, אז מהשלב הזה המשיך לגלג הלאה את השרשרת ויש סיכוי הרבה יותר טוב שהיא תגיע בסופו של דבר ל- 300 ואז תועבר ליוזמת העצומה, וכולנו נדע שתרמנו את חלקנו. אם יגיעו אלי כ-300 חתימות, אז אספתי שרשרת שלמה מוכנה ואותה אני פשוט אעביר ישירות ליוזמת. זהו, אני מקווה שלא בלבלתי אתכם/ן יותר מדי...

לא ראיתי את ההודעה של חנה...

אז הם כנראה גם עשו אתר שמלווה את היוזמה, בכל אופן אלי זה הגיע באי.מייל כחלק מהפצת השרשרת ושיטת העצומה היא כפי שהסברתי.

פשוט לשלוח לי מייל לכתובת

[email protected] כותרת המייל - Women that need help (בנושא המייל), וצרפו את שמכם המלא באנגלית, עיר מגוריכם (אין צורך בכתובת מלאה) והמדינה.

אבל בשביל מה בעצם החתימה

(חוץ מההרגשה הטובה שלנו)? האום נקט סנקציות נגד אפגניסטן בדיוק בגלל הנושא הזה, ועכשיו יש שם מלחמה שמטרתה להפיל את הטליבן. במה אנחנו תורמים בחתימה ?

תקראי את 3 השורות האחרונות של טל

"על ידי חתימה על עצומה זו אנחנו מסכימים שהיחס הנוכחי לנשים באפגניסטן הוא לחלוטין בלתי מתקבל על הדעת, שיש צורך בפעולה על ידי האו"ם, ואסור להיות סובלנים למצב הזה. זכויות נשים הן לא נושא קטן וחסר חשיבות יותר, וזה לא מתקבל על הדעת שנשים בשנה זו יקבלו יחס לא אנושי ויחס כאל רכוש. שוויון וזכויות אדם זו זכות בסיסית, בכל מקום, כולל אפגניסטן." כולנו מקווים שהטליבן יובס במלחמה הזאת. אבל עדיין יש חשיבות שתאמר האמירה שגם הפרת זכויות האדם לא תוכל לעבור בשתיקה, ושהמלחמה הזאת היא גם בשל כך. האמירה חשובה שתשמע גם באוזניהם של שלטונות אחרים בעולם הפועלים בדרכים אלה. לכן חשוב כל כך שמחאה של מליונים בעולם תישמע ותגיע גם לעצרת האו"ם. את אותה שאלה את בעצם יכולה לשאול על כל עצומה. עצומה היא הרבה פעמים אקט סמלי בלבד. עדיין אני חושב שפשוט לא יתכן שכאלה דברים יתרחשו, ואנחנו נשתוק. אפילו אם המחאה היא סמלית בלבד כרגע (מאחר וכפי שאמרת כבר מתקיימת מלחמה בטליבן) - עדיין היא חשובה בעיני.

חוץ מהאקט הסימלי, היתה בעצומה

בקשה אופרטיבית - פעולה של האו"ם כנגד אפגניסטן. האו"ם פעל כנגד אפגניסטן כבר לפני שנה, והטיל על אפגניסטן סנקציות די כבדות הרבה לפני המלחמה, בדיוק בגלל הסיבה הזאת. כלומר, העצומה הזאת הצליחה ומילאה את תפקידה. אז מה הטעם בהמשך החתימה עליה? הם הרי לא הולכים להוריד את הסנקציות בזמן הקרוב.

ריקשה

New member
עזרה לנשים באפגניסטן

אני ראיתי את האתר עוד לפני שבועיים ולמרות שרציתי לעזור לא יכולתי. מצד אחד היתה בקשה לחתימה על עצומה ולא ממש רציתי לתת את כל הפרטים שלי. וכמו שאמרו כאן, מי יודע אם זה יעזור. מצד שני, ביקשו כספים ואני הייתי מוכנה גם לכך אבל הם מבקשים לשלוח צ´יק לאיזושהי כתובת בקנדה וגם זה בעייתי בעיניי. אני הייתי מציעה לפתוח איזשהו חשבון בנק בארץ למי שמכיר את הפרוצדורה הזאת ולשם ניתן יהיה לתרום כסף. דבר נוסף שאני רוצה להעיר. תנאי הנשים באפגניסטן כל כך נוראים שהם מצליחים לעורר כמה אנשים. אבל גם בארצות מוסלמיות אחרות לא שפר עליהן גורלן, מדובר בארצות כמו איראן, סעודיה, ואחרות. כדאי שנשים יקימו צעקה גדולה יותר על אותן נשים מדוכאות בלי להמציא תירוצים שזאת תרבות אחרת, ושהן צריכות לדאוג לעצמן וכיוצ"ב.

למעלה