windows priority...

yair24

Member
windows priority...

שלום, מישהו יכול לתת הסבר או להפנות אותי למקור כלשהו באינטרנט על הPRIORITY של TASKS ב-WINDOWS (כל מה שקשור לTHREADS ו-PROCCESSES) יאיר

yair24

Member
הסבר:

אני עובד כבר 7 חודשים על פרוייקט שיש בו מיקרוקונטרולר שצרובה בו תוכנה, המיקרוקונטרולר מתקשר עם מחשב PC שיש בו WINDOWS98 ויש בו ממשק שכתוב בVB ובעזרת הממשק אני מפעיל את כל המערכת. התקשורת עוברת בCOM של המחשב. מה שקורה זה שאני צריך להוריד מהWINDOWS את כל העומס שיש עליה. כלומר לא מעניין אותי אם יש לחיצה על KEYBOARD (כי במערכת הסופית אין KEYBOARD) ואני משער שיש איזשהו THREAD או TASK שמטפל בלחיצה על מקשים אני רוצה לבטל אותו. זאת הסיבה שאני צריך את המידע על הPRIORITIES של WINDOWS אולי עכשיו השאלה יותר ברורה ואם יש מישהו שיכול לעזור אני אודה לו. יאיר

dudil

New member
לדעתי אתה מחפש במקום הלא נכון.

אם תפתח במחשב שרצה בו מערכת של 2000 או NT את TASK MANAGER תראה שבמצב שבו לא קורה כלום העומס על המעבד הוא לא יותר מ-2,3 אחוז, כך שהפרוסס של לוח המקשים ועוד כמה מאות אחרות של פרוססים לא משפיעים על עומס, תריץ תוכנה שמודדת עומס בוינדוס 98, עם איזשהו פרוסס אנליזר ותראה איזה פרוסס באמת מעמיס לך את הוינדוס, אני בטוח שתגלה שהאפליקציה שלך מעבידה אותו הרבה יותר קשה. הייתי מציע לך גם במידה וזוהי מערכת סגורה להשתמש ב- EMBEDED NT, שם תוכל לחסוך מקום בהתקנה ויותר חשוב, תוכל לשלוט על כל פרוסס שרץ במערכת בנפרד, כמו כן יהיו לך כלים מוטמעים במערכת כדי למדוד ביצועים שלא לדבר על יציבות.

yair24

Member
כן...

שמעתי על המערכת הזאת זאת מערכת שמותאמת לתיכנות זמן אמת נכון? אני אחפש באינטרנט עוד עליה ויכול להיות שבאמת אפשר לעשות עם זה משהו. עוד משהו: אתהמדבר על "עוד כמה מאות של פרוססים אחרים" יש עוד מאות פרוססים שרצים ברקע? האם יש לי דרך להוריד להם את העדיפות ולהעלות את העדיפות לתוכנית שלי? יאיר

dudil

New member
בעיקרון וינדוס היא לא מערכת זמן אמת

אבל NT מתקרבת. כדי ללמוד על עדיפויות של פרוססים תיגש ל-MSDN לפרק Chapter 29 - Analyzing Processor Activity

cganir

New member
דודי, איזה ידע רב אתה מפגין בנושא:)

מאיפה אתה יודע כל כך הרבה על Miltiprocessing and threads ?

למעלה