Windows authentication

y a h o o

New member
Windows authentication

בנתי אפלקציה שעובדת רק בהזדהות של יוזר(שם וסיסמא) את שם היוזר אני מקבל ע"י
HttpContext.Current.User.Identity.Name​
איך אני יכול לקבל את הסיסמא שהיוזר הקיש בכניסה למחשב/לדומיין? תודה

tc2000

New member
רק עם sniffer

ב-Windows יש שימוש בהצפנה א-סימטרית, כך שהסיסמאות נשמרות מוצפנות. אם משתמש הקיש סיסמה, היא מוצפנת ורק אז מושוות מול הסיסמה השמורה.

y a h o o

New member
אז האם ניתן בצורה כלשהיא

להשתמש בשם המשתמש והסיסמא שהיוזר הקיש בכניסה למערכת כזיהוי לאפלקציות אחרות- דרך קוד

eofek

New member
אפשר חלקית

אתה יכול לבצע Impersonation, אבל כברירת מחדל רק בתוך השרת. בשביל לעבור לשרות על שרת אחר אתה צריך לאשר את ה Account ל Delegation ב Active Directory מה שלא מומלץ בכלל עקב בעיות Security.

ruthnis

New member
זיהוי ב-windows מול זיהוי בתוכנה

היי: יש לך כמה אפשרויות של זיהוי. אם המשתמש הזדהה ב-windows, אתה לא יכול לדעת מה הסיסמה שלו שם. מה שחשוב לך הוא מי המשתמש ולא מה הסיסמה שלו. אם אתה רוצה שהוא ייזדהה בתוכנית שלך, אתר צריך לשמור סיסמאות של התוכנה שלך שלא בהכרח יהיו שוות לסיסמה שיש ב-windows.

y a h o o

New member
אבל אני מזדהה מול הDOMAIN

והסיסמאות שוות בכל האפלקציות אני לא רוצה ליוצר לכל אפלקצית טבלת סיסמאות משלה אני רוצה בעצם לבצע login בין אפלקציות בצורה שקופה ע"פ ההזדהות הראשנית הצעה?

ruthnis

New member
לא צריך לזהות את המשתמש מחדש

אם המשתמש כבר מזוהה על ידי windows, אתה לא צריך לזהות אותו מחדש. מספיק לך רק שם המשתמש. תתאר לעצמך שכל מתכנת היה יכול לקרא את הסיסמאות של windows של כל המשתמשים בארגון, זה ממש לא מנהל תקין !!!!

y a h o o

New member
אבל אני צריך לשלוח את שם המשתמש

והסיסמא שלי לדוג' אני משתמש בDirectoryServices - ניהול נתונים בExchange ואני חייב שהadmin יזדהה בעזרת פתרון חלופי?

itzikbs

New member
תעבוד מול AD

תבצע שכבת זיהוי ו"עלייה" לרשת באמצעות Active Directory כאשר את הסיסמא של אותו משתמש תקבל: ממנו שוב, על ידי הקלדתה מחדש בעמוד LOGIN משלך, או על ידי "כניסה" ל DC באמצעות קוד ושאילתת LDAP , כאשר אתה נכנס עם הרשאות מנהל דומיין כלשהן ושולף את הסיסמא של אותו משתמש.

itzikbs

New member
בחר באופציה השניה ...

שאומרת: שיש לך כבר את ה USER מתוך ה AD, עכשיו הבנתי מימך שאתה צריך את הסיסמא על מנת להעביר אותה הלאה או משהו כזה, אזי אין לך ברירה אלא, לבצע "כניסה" ל AD באמצעות שאילתת LDAP, כאשר יש לך הרשראת ADMIN ולחלץ את סיסמתו של אותו משתמש ... דבר מאוד מסוכן ולא רצוי כלל ... אך אני מבין שזו כוונתך ...

למעלה