windows 2003 MNS clustering

anony3

New member
windows 2003 MNS clustering

היי, יש לי שאלה די מורכבת ומסובכת, אם אתם לא מבינים תנסו לשאול שאלות מנחות שאוכל למקד אתכם לשאלה שלי... ככה יש לי 4 שרתים בMajority Cluster לאחרונה צצו בEvent Log כל מיני Information של דלתא בין הזמנים של השרתים, בין כל שרת לשרת. כל השרתים מתכווננים על אותו שרת NTP אך עדין כל כמה זמן צצים ההודעות על Delta שמגיע כמעט עד ל50 שניות (Peak). נעשו מהלכים לשיפור כמו בדיקת תקשורת וחומרה, אך עדין הבעיה קיימת, יש רעיונות? תודה מראש

antidot

New member
------>

אם הקלסטר הוא חלק מAD, תריץ על כל הnode-ים: w32tm /config /update /syncfromflags:DOMHIER ותאתחל את השירות Windows Time (יחפש את הDC הקרוב בsite). יצא לי לראות המון הערות כאלה כאשר מקנפגים את השרתים ידנית להצביע לשרת NTP. כל עוד ההערות האלה לא מלוות בשגיאות אוטנטיקציה (kerberos יצעק ראשון ) והשרתים ממשיכים לרשום את הSPN-ים שלהם בAD ולעדכן דינמית את DNS, אפשר להתעלם מהשגיאות הנ"ל.

ezaton

New member
מצד שני, הבדלים

בזמנים של MNS יכולים להיות בעייתיים מאוד. כעיקרון, לקלאסטר כזה מומלץ מספר מחשבים אי-זוגי. כמו כן, בדוק אם ב- event viewer אתה מסוגל לאכן שרת אחד ספציפי שבו מתגלים הבדלי הזמנים. זה יתריע לך בכל מחשבי הקלאסטר, אבל יאמר לך איזה מכונה.

anony3

New member
אז ככה...

אני לא יודע מה זאת הפקודה, אבל נוצרים הפרשים בלי קשר, ניסיתי לסנכרן מול הדומיין ניסיתי תוכנת צד שלישי לסנכרון אני אנסה את הפקודה אבל אני לא בטוח שהיא תעזור, איזה עוד פתרונות יש? נגיד ומצאתי מחשב שבסבירות גבוהה יותר מציין הבדלים? איזה פעולות יש לעשות? ההבדלים האלה פוגעים באפליקציה שרצה על השרתים האלה, שכן היא Realtime

antidot

New member
------->

w32tm /config /update /syncfromflags:DOMHIER פקודה שמאפשרת לתקשר עם השירות Windows Time Service של המכונה. בין היכולות של השירות אפשרויות סינכרון שעון מול שרת SNTP חיצוני או ע"י RPC מהDC-ים. /syncfromflags:DOMHIER למעשה אומר: תאתר DC בsite שלי ותסנכרן את השעון ממנו (עבור DC-ים זה למעשה אומר "לך ל PDC Emulator" ) אין לי כרגע מול העיניין את הפרמטר, אבל אתה יכול לקנפג את השירות Windows Time כך שיסנכרן שעון בתדירות גבוהה יותר. כמו כן יש ללוודא ששירות ה Windows Time Service על הDC-ים מוגדר כ reliable. כל הפרטים כאן: http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/windowsserver2003/technologies/security/ws03mngd/26_s3wts.mspx

anony3

New member
אני מכיר את הפקודה

אך עדיין מופיעים לי הDELAY, זה לא פותר את זה אלא אם אני אעשה כל שניה אפדייט, זה לא ריאלי... האם הבעיה מוכרת? יש פתרון קבוע? הפתרון שהצגת ניסיתי כבר והוא לא פותר לי את הבעיה...למרות שזה לא error עדין הוא עושה בעיות...

antidot

New member
------->

האם יש לך בפועל סטיה בשעון שהולכת וגדלה או שרק warnings ? האם הPDC Emulator שלכם מופנה לשרת SNTP חיצוני ? כי אם לא, השעון של DC-ים לא נחשב reliable ואז ייתכן שזה מקור הבעיות.

anony3

New member
>

זה אפילו לא Warning זה Info יש שרת יעודי לNTP שמסתנכרן על GPS בהתחלה הקלאסטר היה מחובר לדומיין מחיבנת שעון, ואז חשבנו אולי הדומיין עושה בעיות אז חיברנו ישירות לשרת היעודי, עדין יש הודעות על הפרשים...

למעלה