Windows 2003 Clustering

anony3

New member
Windows 2003 Clustering

היי, יש לכם מקור ידע שאתה יכולים להפנות אותי בקשר לסוגי הקלאסטרים החדשים שנוספו ב2003...לפי מה שהבנתי נוספו הMajority וStand-Alone הגיע לאוזני שמועה שקיים סוג נוסף של קלאסטר שנקרא Geographical Distributed שמה שמיוחד בו שאין צורך בStorgae שיתופי, כלומר על כל node בקלאסטר יש Quorum משלו שמסתנכרן עם הnode החבר. מישהו יכול לעזור לי באיך מטמעים סוג כזה של קלאסטר או להפנות אותי לmanual העוסק בעניין? תודה!

antidot

New member
------>

קצת גוגל: webcast על Majority Node Set : http://support.microsoft.com/kb/838612 (המרצה משעמם למוות, אבל סה"כ יש שם את כל המידע) זה למעשה הסוג שמאפשר להקים nodes ללא storage שיתופי. חידושים ושינויים בclustering service ב2003: http://www.microsoft.com/windowsserver2003/evaluation/overview/technologies/clustering.mspx אני מצטט:
Windows Server 2003 provides the traditional cluster quorum mechanism, as well as a new quorum resource called "Majority Node Set." This quorum resource allows server clusters to be built without using a shared disk as the quorum device. Using this new quorum mechanism additional cluster topologies can be built; for example, server clusters with no shared disks. Majority Node Set also makes it easier to build and configure multi-site, geographically dispersed clusters.​
Geographically Dispersed Clusters in Windows Server 2003

anony3

New member
האם קיים

סוג כשלהו של קלאסטר לשני ענפים שלא צריך סטורג חיצוני? כלומר לפי מה שהבנתי majority עובד עם 3 "ענפים" לפחות, אין פתרון ל2?

ezaton

New member
לא.

הסיבה ש majority דורש שלושה היא שאתה חייב קיום של רוב, אחרת אתה עלול להגיע למצב split brain. בכל אמצעי אחר, תחת MS, אתה חייב storage משותף. ל- veritas, לעומתם, בשרת הקלאסטר החדש שלהם, יש תמיכה ב cluster failover. כלומר, אתה יכול להפיל קלאסטר קיים (וקלאסטר יכול להיות גם מכונה בודדת) לקלאסטר אחר, שאינו חולק משאבים משותפים עם הראשון. זה לא טריוויאלי להרים, אבל אפשרי. נ.ב. - קלאסטר של וריטס אתה יכול להריץ גם על מערכת Win2k3 std, או על Win2k Serv. אין לך את המגבלות של MS בעניין.

למעלה