win98 ו winxp באותו דומיין

syntax

New member
win98 ו winxp באותו דומיין

שלום למומחים ! יש לי בארגון 20 מחשבים. רובם WINDOWS 98 וכמה WINDOWS XP.... המחשבים מנוהלים ע"י שרת WINDOWS 2000 SERVER עם דומיין... יש לי בעיה מהותית מעצבנת מאוד שאני לא יכול לגשת למחשבי WINDOWS XP... כלומר מתחנות של WINDOWS 98 אין לי אפשרות לגשת לדיסק המקומי של תחנות הWINDOWS XP.... כאשר אני מנסה לגשת למחשב XP הוא רושם לי :"שרת הכניסה לא נמצא". מיותר לציין שלתחנות 98 אין שום בעיה לגשת לתחנות 98 ....אבל מ98 לXP אין שום אפשרות.... בנוסף אציין כי מדי פעם יש גישה...כלומר לעיתים זה עובד נהדר ואין שום בעיה אך לרוב הוא לא נותן להיכנס. זה גורם לי לבעיה של שיתוף קבצים ומדפסות משום שהמדפסת שלי ( אחת מהן ) מחוברת למחשב WINDOWS XP ולכן אין אפשרות למשתמשי 98 לגשת אליה... יש לי גם מחשב XP שמהווה שרת חשבשבת ולכן צריך לשתף את הדיסק שמקומי שלו אך שוב...לתחנות 98 אין גישה אליו... מהשרת שלי כמובן אין לי בעיה להיכנס ולגשת לכל מחשב.... נסיונות לפתרון : ניסיתי לתת כתובת IP סטטית של הNAT לכל המחשבים אך זה לא עזר. ניסיתי להוסיף את מחשבי ה 98 לAD שלי אך גם זה לשווא... אם לא צייתי פרטים חשובים רלוונטים תודיעו לי ואציין.. בתודה לעוזרים מראש !

syntax

New member
למה זה משנה?

הרי לפי מה שאני יודע שרת DNS ושרת WINS עושים את אותו דבר רק בשיטה אחרת ...לא????? מה ההבדל אם כן ? ומה יעזור לי שרת WINS?

aeonf

New member
לא בדיוק

WINS זה מבוסס NETBIOS, בעיקרון ברשת 2K או XP טהורה לא צריך WINS אבל מה אכפת לך לקנפג אחד ? זה בחינם ומזיק זה בטוח לא... יחסוך לך גם הרבה ברודקסטים ברשת - את תשכח להגדיר אותו בתור H node

syntax

New member
השאלה אם זה..

יפתור לי את הבעיה בדיוק ? מצאתי בדיסק של WINDOWS 2000 SERVER בתוך תקיית CLIENTS קובץ שנקרא DSCLIENT.EXE ולפי מה שהבנתי צריך להתקין אותו בתחנות וזהו...אז הוא נהיה לקוח של הAD בשרת וזה אמור לפתור את הבעיה.... השאלה אם זה נכון ? מה זה הקובץ הזה מה הוא עושה בדיוק ? למישהו יש מושג ירוק?

פוֹלי

New member
אתה עדיין לא תראה את התחנה שמריצה

98 ב AD גם אחרי התקנת הקובץ הנ"ל. מה שזה אמור לעשות זה ליצור דיבור יותר יציב בין התחנה לבין השרת.

syntax

New member
אז מה עלי לעשות?

האם התקנת שרת WINS תפתור לי את הבעיה בוודאות ? כי לא בא לי לעשות "בלאגן" עכשיו ברשת ולהתחיל להתקין כל מיני פרוטוקולים ושרתי WINS למיניהם....אם זה יפתור לי את הבעיה בוודאות מה טוב...אם לא אני לא רוצה לעשות נסיונות על השרת שלי.... בנוסף אני רוצה לציין שיש תופעה מוזרה מאוד בה לפעמים התקשורת בין תחנות ה98 לXP עובדת להפליא ! אך זה רק לעיתים ובאופן לא ברור ולא מסודר ואח כמה זמן זה שוב מתנתק והם כאילו לא מכירים אחד את השני בכלל... יש גם בעיה שהXP עצמו לא מצליח להדפיס למדפסת שמחוברת לתחנה 98...כלומר לא רק שה98 לא מצליחים לגשת ל XP עכשיו יש גם בעיה שהXP לא ממש מצליח לגשת ל 98... השרת שלי עובד תקין והתקשורת ברשת בשאר כל המחשבים עובדת נהדר גם בניהם וגם מול השרת...רק הXP הזה עושה בעיות.... בבקשה עזרה... תודה...

פוֹלי

New member
תביא פלט של ipconfig /all מאחת

מתחנות ה- 98 ברגע שיש בעיה באותה התחנה. בדקת אם בתחנה שעבדה ואחר כך לא עבדה היו שינויים בהגדרות כרטיס רשת? נתקלתי במצב בו בתחנות שמריצות 98 ה subnet mask משתנה מ class c ל class a, במצב הזה התחנות דיברו רק עם חלק מהשרתים או תחנות ה xp. שווה בדיקה.

צוללן27

New member
יש לי את הפתרון המלא בשבילך

האם אתה מעוניין ?

syntax

New member
ברור ...

שאני מעוניין גבר! אני משתגע מזה כבר.... ניסיתי כל מיני דברים זה עובד בעיקרון יותר טוב ממקודם (התקנתי שרת WINS כמו שאמרו לי ) אבל עדיין יש לי לעיתים בעיות... ובכלל יש לי עוד כמה שאלות ודברים לא ברורים בנושא הזה אשמח נאוד באם תוכל לעזור לי בנושא זה תודה

syntax

New member
אלפי תודות..

לצוללן 27 !!! המון המון המון תודה על העזרה הנדיבה, התמיכה וסבלנות.... ושוב...תודה

למעלה