will apple be good?

papasito

New member
will apple be good?

i need a lap-top for my university studies and im thinking about getting an apple. will the apple's system be good for hebrew? can i use windows office on an apple's computer? bottom line- should i get one or not? if not what computer is recomended? thank u

bar666xp

New member
השאלה היא בעיקר למה אפל?

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=1372&a=62027&c=6590&sc=0&ssc=0 מחשב מתאמים לצרכים!!! מחשב יכול להיות מעולה למשימות מסוג מסויים והכי לא מתאים למשימות אחרות... אגב לגבי אפל יש להם פורום כדאי גם להתיעץ שם ותמיד לקחת הכל בגדר המלצות ואזהרות לא מחייבות
בגדול בפעם האחרונה שבדקתי מחשבי אפל פשוט יקרים יותר רק ביגלל שהם אפל... אבל לפעמים בצרכים אילו ואחרים הם יצאו הכי ""טובים"" מתאימים ואפילו זולים יותר מהמתחרים.

יאיר B

New member
בנוסף למה שבר אמר:

1. יש אפשרות לכתוב בעברית על מק (אם כי צריך להגדיר, לא בעיה). אין ממשק בעברית (כלומר המערכת כתובה באנגלית: File, Edit...). 2. המקינטוש מגיעים עם מערכת הפעלה משלהם בשם OSX. זו מערכת שונה לחלוטין מאשר חלונות ולא ניתן (בעיקרון) להתקין עליה תוכנות של חלונות. יש אפשרות להתקין על המקים החדשים את חלונות (XP או ויסטה) ואז זה מתפקד כמו כל מחשב אחר. לדעתי אם זו הכוונה - חבל על הכסף (המחשבים של אפל יקרים יותר בדרך כלל, לפחות בישראל). 3. כדאי שתבין מה זה אומר לעבוד עם מערכת OSX. דבר על הנושא עם פורום מקינטוש בתפוז - הם יסבירו לך מה המשמעות של זה (אם כי הם די משוחדים לאפל...).

papasito

New member
תודה על התשובה אבל

האם מחשב אפל עם מערכת ההפעלה שלו יהיו טובים למשתמש ישראלי שחלק מהצרכים שלו הם עבודות משרדיות בעברית וכל המשתמע מכך? מה הייתם ממליצים? תודה

יאיר B

New member
שוב, לאפל יש את התוכנות שלה,

כלומר אין וורד, יש תוכנות אחרות כמו מלל, ניסוס (שעולות כסף), נאו-אופיס (שזה כמו אופן אופיס). אין שום בעיה לכתוב בהם בעברית, אבל עלולה להיות בעיה אם אתה צריך לשתף קבצים עם אנשים אחרים (בעית פורמטים, זה קורה גם אצלי שאני עובד עם לינוקס). אני לא אובייקטיבי בנושא אפל כי אני לא סובל את החברה הזאת. אני מציע לך בכל זאת לדבר עם פורום מקינטוש, הם מכירים את המחשב הזה הכי טוב (בפורום הזה אין, עד כמה שאני יודע, משתמשי מק).

למעלה